ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη»



Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ
Της ΗΡΑΣ ΚΟΥΡΗ

Το  Πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας έχει αλλάξει τα τελευταία 4 χρόνια χωρίς αυτό όμως, να σηματοδοτεί και την ανατροπή ή έστω τη λογοδοσία της καθεστηκυίας άρχουσας τάξης, η οποία  προκάλεσε την  καθίζηση της ελληνικής οικονομίας καθώς φάνηκε ανίκανη (στην ουσία διαχρονικά  είναι συμβιβασμένη και υποταγμένη στις απαιτήσεις των χρηματιστηριακών  μητροπόλεων)  να την θωρακίσει στην περίοδο της παρατεταμένης παγκόσμιας κρίσης, γεγονός που οδήγησε στο μαρασμό της ελληνικής κοινωνίας . Το πολιτικό δυναμικό που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, συνεχίζει ανέμελα και ανέξοδα να καρπούται  ως ρυθμιστής εξουσίας  και να  διαχειρίζεται τις συνέπειες της κρίσης, με τις γνώριμες γι αυτό τακτικές των πελατειακών σχέσεων, του εκφοβισμού, του λαϊκισμού, της επικοινωνιακής προβολής.

Οι εκλογές του Μαΐου  - αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές- αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς μία ήττα των μνημονιακών δυνάμεων θα  οδηγήσει  με δημοκρατικές διαδικασίες ( θα εκφραστεί η βούληση του λαού) τους συγκεκριμένους φορείς – πρόσωπα και κόμματα- μακριά από τα κέντρα εξουσίας ή διαχείρισης. Το καίριο λοιπόν, πολιτικό αίτημα-μήνυμα για ανατροπή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς δίνεται η μοναδική ευκαιρία να αποτυπωθεί η οργή και ο θυμός του λαού σε βάρος των πολιτικών που υπηρετούν ευλαβικά τους δανειστές μας.

Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης  η νίκη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει νέα πνοή στις τοπικές κοινωνίες, καθώς οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις που συντάχθηκαν στις γραμμές του έχουν τη βούληση, την τόλμη, την εμπειρία και το πείσμα να ανατρέψουν τον ασφυκτικό κλοιό του Καλλικράτη,να συνδράμουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στη βελτίωση της καθημερινότητας , στην ανακούφιση της  χειμαζόμενης κοινωνίας και στη χάραξη αναπτυξιακών φιλολαϊκών πολιτικών.

Η τοπική αυτοδιοίκηση που είναι η αμεσότερη προς τον πολίτη μορφή εξουσίας καλείται να διαδραματίσει ρόλο πρωτόγνωρο για το θεσμό. Πέρα από την ικανοποίηση των καθημερινών προβλημάτων που αφορούν κυρίως την ποιότητα ζωής των πολιτών ( κυκλοφοριακό, πλατείες, ποδηλατόδρομοι, απορρίμματα), οι σημερινές δημοτικές αρχές καλούνται να διαχειριστούν τις τραγικές για την κοινωνία συνέπειες και να αντιδράσουν ή να υποταχθούν στα κελεύσματα ( βλέπε δημοτική αρχή Δημαρά) των μνημονίων.

Θεμελιώδης λοιπόν, είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην συντήρηση ή ανατροπή μιας κυβέρνησης . Για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να εκλέξουν τοπικούς άρχοντες που υπηρετώντας το θεσμό της αυτοδιοίκησης, θα ηγηθούν στη χάραξη  τοπικών και εθνικών πολιτικών, με στόχο την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και την υπεράσπιση κοινωνικών αξιών.

Σε ό,τι αφορά την Πάτρα. Η πόλη βγαίνει από την περιπέτεια Δημαρά πολλαπλώς πληγωμένη. Ανεξάρτητο σχήμα που πρόδωσε προεκλογικές δεσμεύσεις, δημοτική αρχή εξυπηρέτησης ημετέρων με προκλητικό τρόπο,  «ασυδοσία  εξουσίας» σε βάρος των εργαζομένων, μνημονιακή πολιτική, συμμετοχή στην  κίβδηλη κίνηση των 5 δημάρχων.

Ο αγώνας των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι εύκολος. Τα εργαλεία για την κατάκτηση του δήμου και την πετυχημένη άσκηση εξουσίας  πιστεύω ότι είναι μόνο η συμπόρευση και η κοινή κάθοδος με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, η δικτύωση και η συνεργασία με συλλόγους και φορείς που υπερασπίζονται τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη,  οι διαφανείς μη παραγοντίστικες διαδικασίες που θα αναδείξουν ένα σχήμα ανοικτό στην κοινωνία και πιστό στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: