ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών




Αλ. Τσίπρας προς αγρότες: Παραγωγική ανασυγκρότηση, μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, μέλη της αντιπροσωπείας 32 αγροτικών συλλόγων Μακεδονίας Θράκης.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία των συλλόγων αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο όπως το κόστος αγροτικής παραγωγής, εστιάζοντας στο αγροτικό πετρέλαιο και το ρεύμα, τη φορολογία, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της απαλλαγής από την φορολογία των ενισχύσεων, το ασφαλιστικό στο οποίο τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να συνταξιοδοτούνται στα 67 έτη οι αγρότες, καθώς και την αδυναμία χορήγησης ανοιχτών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Έκαναν δε ιδιαίτερη αναφορά στις διώξεις, τόσο τις σημερινές όσο και αυτές που υφίστανται από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις  των αγροτών στα διάφορα μπλόκα, καταδικάζοντας την πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, στέλνοντας ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγρότες που είχαν αθωωθεί.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.  Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους, στην ελάφρυνση της φορολογίας των αγροτών, στη στοχευμένη παραγωγή και τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών προώθησης της αγροτικής παραγωγής καθώς και στην δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για την εξασφάλιση ρευστότητας του αγροτικού χώρου.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ξανά το θέμα στη Βουλή και τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί  το πρόβλημα στην καρδιά του απαιτείται αυτοοργάνωση του αγροτικού κόσμου, ενωτικός, συλλογικός αγώνας, διεκδίκηση και σύγκρουση με τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης αλλά και στήριξη της προσπάθειας παραγωγικής ανασυγκρότησης που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να πετύχει.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Βαγγέλης Αποστόλου, Συντονιστής ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Απόστολος Αλεξόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: