ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αρση της ασυλίας και για τους εννιά βουλευτές της ΧΑ ζητούν οι δύο ανακρίτριες

Φωτογραφία αρχείου.


Ύβρεις κατά Μιχελάκη και Σηφουνάκη - Λιτή απάντηση της  Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στο ναζιστικό μόρφωμα

Σε ενέργειες που «στοχεύουν στη διά της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της οργάνωσης» αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα έγγραφα που απέστειλαν στη Βουλή για την άρση ασυλίας εννέα μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 

Το αίτημα των εφετών ανακριτριών της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, αφορά τους μη κατηγορούμενους βουλευτές: Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κουζηλό, Μιχάλη Αρβανίτη-Αβράμη, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο. 

Οι ανακρίτριες ζητούν την έγκριση του Κοινοβουλίου προκειμένου οι εν λόγω εκπρόσωποι του κόμματος να διωχθούν ποινικά και να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, επικαλούμενες στοιχεία που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία. 

Επιπλέον οι ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης, στους ήδη κατηγορούμενους Ν. Μιχαλολιάκο, Γ. Γερμενή, Στ. Μπούκουρα, Ι. Λαγό, Ν. Μίχο και Η. Κασιδιάρη (οι δύο τελευταίοι μετά τις απολογίες τους για την εγκληματική οργάνωση αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους). 

Ζητείται επίσης άρση ασυλίας για την απαγγελία συμπληρωματικής κατηγορίας: για το πλημμέλημα της κατοχής όπλου κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου, για το επίσης πλημμέλημα της σύστασης παράνομου αρχείου κατά του Χρ. Παπά που αφορά δυο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830 και εμπίπτουν στον νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς και, τέλος, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος κατά του Νίκου Μίχου για ποσότητα 2,4 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο αίτημα των δύο δικαστικών λειτουργών γίνεται επίκληση συνολικά σε 115 καταθέσεις μαρτύρων, στο υλικό που κατασχέθηκε από τα σπίτια των ήδη κατηγορουμένων βουλευτών, αλλά και στις απολογίες που έχουν δώσει οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφό τους προς τη Βουλή οι ανακρίτριες αναφέρονται στα βίντεο, τα ηλεκτρονικά πειστήρια και τις φωτογραφίες που κατασχέθηκαν και στα οποία τόσο ο αρχηγός της οργάνωσης όσο και βουλευτές χαιρετούν ναζιστικά. 

Μάλιστα οι δύο ανακρίτριες φαίνεται να παραθέτουν προς τους βουλευτές που θα κρίνουν το αίτημά τους, τις καταθέσεις μαρτύρων που κατά την εκτίμησή τους απεικονίζουν συγκεκριμένο τρόπο δράσης της οργάνωσης, ενώ κάνουν ειδική μνεία σε ενέργειες μελών της οργάνωσης, όπως την πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και στις εξής υποθέσεις: 

Τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, την επίθεση με απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην ιχθυόσκαλα Περάματος, την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, την επίθεση κατά τη διάρκεια συναυλίας ΑΝΤΙΦΑ στην Καλλιθέα, και τέλος τις επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών τόσο στην Ιεράπετρα όσο και σε άλλες περιοχές. 

Στο έγγραφο των ανακριτριών επίσης γίνεται πλήρης καταγραφή των όπλων που κατασχέθηκαν σε σπίτια βουλευτών της οργάνωσης, παρατίθενται ομιλίες βουλευτών με περιεχόμενο που φέρεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ποινικά, ενώ επισημαίνεται ότι η οργάνωση αυτή από την ίδρυσή της το 1980 είχε χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο Γ΄ Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.

Λιτή απάντηση της  Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Με ένα λιτό σχόλιο απάντησε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στις ύβρεις που εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της  Χρυσής Αυγής έπειτα από το αίτημα των ανακριτικών αρχών να ζητήσουν την άρση της ασυλίας μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του νεοναζιστικού κόμματος.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:

«Πρόκειται ασφαλώς για λυπηρή απόδειξη καινοφανούς αντίληψης της λειτουργίας των πολιτειακών θεσμών -μεταξύ των οποίων και της Δικαιοσύνης- από εν ενεργεία βουλευτές. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης μόλις πληροφορήθηκε τις ενέργειες των ανακριτικών Αρχών, έκανε λόγο για «αλήτες που λυμαίνονται το δικαστικό Σώμα και έλαβαν εντολή να κλείσουν στη φυλακή τους βουλευτές…» και για «προδότες που διαπράττουν εσχάτη προδοσία και θα τιμωρηθούν σκληρά».

Ύβρεις κατά Μιχελάκη και Σηφουνάκη

Πρωτοφανή επίθεση με χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη εξαπέλυσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, Αρτ. Ματθαιόπουλος, Π. Ζησιμόπουλος και Ν. Μίχος στους διαδρόμους της Βουλής. Το επεισόδιο συνέβη όταν οι τέσσερις βουλευτές της Χ.Α., ενώ κατευθύνονταν προς το περιστύλιο προκειμένου να κάνουν δηλώσεις, συνάντησαν τον υπουργό και τον βουλευτή να συνομιλούν.

Σύμφωνα με τους δύο, οι βουλευτές της Χ.Α. άρχιζαν να τους βρίζουν με εκφράσεις του τύπου "αρχ...α", "λαμόγια", "κλέφτες". Όταν αργότερα, οι τέσσερις της Χ.Α. πέρασαν από το ίδιο σημείο και είδαν τον Γ. Μιχελάκη και τον Ν. Σηφουνάκη να εξηγούν στους δημοσιογράφους τι έγινε, ο Ηλ. Κασιδιάρης παρενέβη σε οξύτατο ύφος λέγοντας "να σας πω εγώ τι τους είπα. Τους κατηγόρησα για εκτροπή, κατάλυση του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία, που τιμωρείται με βάση το Σύνταγμα και ότι αυτό δεν θα περάσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: