ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Νέο φιλμ στον κινηματογράφο του Μαξίμου: «Η κυρία του ΥΠΠΟ που δεν ήξερε πολλά»



Λ. Μενδώνη: Αυτοβούλως κινήθηκαν οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, χωρίς να γνωρίζω!

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για τις εφόδους της αστυνομίας σε κινηματογράφους και την μεταφορά ανηλίκων που παρακολουθούσαν την ταινία Joker στο αστυνομικό τμήμα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καταδίκασε λέγοντας «απολύτως ανοίκειο αυτό που έγινε». Όλη η ιεραρχία αγνοούσε το έργο στον... κινηματογράφο του Μαξίμου, αλλά ιδίως αυτή που δεν γνώριζε ήταν ο άνθρωπος που δεν ήξερε πολλά, η κυρία υπουργός του Πολιτισμού!

Κι αυτή δεν γνώριζε, πως να πεισθεί κανείς ότι στην κυβέρνηση των μη γνωριζόντων υπάρχει συμφωνία απόψεων. Πιο πολύ τεριάζει να πιστέψει πως στο Μαξίμου τρεις λαλούν και δυό χορεύουν!

Σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός κυρία Μενδώνη στον ΑΝΤ1, «οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού κινήθηκαν αυτοβούλως χωρίς να έχουν ενημερώσει κανένα» προσθέτοντας ότι «όλη η ιεραρχία το αγνοούσε».

«Σωστά αντέδρασε ο κόσμος, καταδικάζω απολύτως. Δεν με είχαν ενημερώσει» είπε ενώ όπως εξήγησε οι δύο κυρίες που φέρονται να τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να επέμβει είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αλλά ο ρόλος τους είναι «γνωμοδοτικός και όχι κατασταλτικός».

«Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την Αστυνομία». «Ουδέποτε δεν είχε κινηθεί αυτή η διαδικασία. Αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους».

«Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός ο οποίος ξεκινάει από το ΥΠΠΟ φτάνει στην Αστυνομία και στον Εισαγγελέα και έχουν κρατηθεί παιδιά 4 και 5 ώρες στον Εισαγγελέα» σχολίασε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Ανδρέας Πετρόπουλος.

«Ενδεχομένως οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΠΟ να μην λειτούργησαν αυτοβούλως. Υπάρχει υπόνοια ότι υπάρχει θεσμική ή εξωθεσμική παρέμβαση που δεν γνωρίζει η κ. Μενδώνη. Κάποιος θα έχει δώσει πολιτική εντολή για αυτό. Δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Εφόσον οι δύο κυρίες όπως είπε και η υπουργός ποτέ δεν είχαν προβεί σε τέτοια ενέργεια. Θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Πέτσας…».

Υπάλληλοι του Υπ. Πολιτισμού οι δράστιδες των συλλήψεων!

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: