ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτ. Ελλάδας



Συνάντηση εργασίας Εταίρων και Δυνητικών Δικαιούχων του ευρωπαϊκού έργου HarmoNIA για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης

Στην εναρμόνιση πρακτικών για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, επικεντρώθηκε η τρίτη συνάντηση εργασίας του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας INTERREG ADRION «HARMONIA» (Harmonization and Networking for contaminant assessment in the Ionian and Adriatic Seas / Εναρμόνιση & δικτύωση για την αξιολόγηση της ρύπανσης στο Ιόνιο & την Αδριατική Θάλασσα).
Η συνάντηση εργασίας διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων για την υλοποίηση του έργου και πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Βυζαντινό, στην Πάτρα.
Την πρώτη ημέρα, συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου από την Ιταλία, την Σλοβενία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία. Παρουσιάστηκε η μέχρι σήμερα πορεία του έργου και έγινε η κατάρτιση συντονιστικού χάρτη προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραδοτέα του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του.
Κατά τη δεύτερη μέρα, η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και εκπροσώπων δυνητικών δικαιούχων που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν και να ωφεληθούν από τα παραδοτέα του έργου όπως, το Τεχνικό Επιμελητήριο, Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Χημικής Υπηρεσίας Πάτρας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των ΕΛ.ΠΕ, της  Ε.Δ.Ε.Υ κ.α.
Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών παρουσιάστηκαν και αποτελέσματα επιστημονικών και άλλων εργασιών περιβαλλοντικού και οικολογικού χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου.


 Σε Αρχαία Ολυμπία και Ζαχάρω ο Νεκτάριος Φαρμάκης
Στην Ηλεία βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στα πλαίσια των διαρκών επαφών του με τους φορείς - και ιδιαίτερα τους Δημάρχους - των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας.
Ο κ. Φαρμάκης, πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαο Κοροβέση, επισκέφθηκαν τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και την λιμνοθάλασσα του Καϊάφα. 
 
Συνεργασία του Φωκίωνα Ζαΐμη με την Συνομοσπονδία «Ελλάν Πασσέ»
Συνάντηση με εκπροσώπους των Ρομά είχε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαίμης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοίκησης Ομοσπονδίας Πατρών, Γιάννη Θεοδωρόπουλο, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών και Νεολαίας Ρομά κάτω Αχαΐας και ειδικό γραμματέα της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», Αντώνιο Μπατζαλή.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα των Ρομά και ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι φορείς εκπροσώπησης των Ρομά.
Έμφαση δόθηκε σε προγράμματα επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, τα οποία μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στο ζήτημα απασχόλησης των Ρομά και ιδίως των νέων.
Επιπλέον δε, ο κ. Ζαίμης διαβεβαίωσε, ότι στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027) θα εξεταστούν στοχευμένες παρεμβάσεις και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να επιλυθούν και άλλα χρόνια προβλήματα σε ζητήματα υποδομών υγιεινής, αλλά και εκπαίδευσης. 


Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
Συγκλήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, σε τακτική του συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) Π.Ε. Αχαΐας. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση αφορούσαν τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2019, καθώς επίσης τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα καταρτίστηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: