ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Κυνική δήλωση Πέτσα που δήθεν δεν γνωρίζει ο Μητσοτάκης

"Όσο αυξάνουμε τις περιπολίες αυξάνεται στατιστικά η πιθανότητα δυστυχώς να έχουμε θέματα όπως αυτό το τραγικό περιστατικό, που είχαμε τις τελευταίες μέρες. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορά μας" ήταν αυτολεξεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην εκπομπή Ακραία Φαινόμενα. 


Στην Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης με περίσσιο θεατρινισμό καλούσε τάχα τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει την απομαγνητοφώνηση της δήλωσης προσποιούμενος ότι δεν υπάρχει. Το βίντεο της εκπομπής όμως αποδεικνύει του λόγου το αληθές και την υποκρισία του Μητσοτάκη.

Στα πρακτικά της Βουλής κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τα οποία επικαλέστηκε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός τον προκάλεσε να τα καταθέσει στη Βουλή. Και τα δύο αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Όπως τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Άσυλο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Με κεντρικά συνθήματα «Όχι άλλες Μόριες, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τα Προπύλαια. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συλλογικότητες, διεκδικούν μεταξύ άλλων την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ «αγωνίζονται για ανοικτά σύνορα, ανοικτές πόλεις, με δημόσιες δομές φιλοξενίας στις γειτονιές», καθώς επίσης και για την πλήρη κατοχύρωση «του δικαιώματος σε άσυλο και στέγη για όλους τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των κλιματικών καταστροφών και της πείνας».

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο ζητούν δεκαπέντε οργανώσεις

Δεκαπέντε οργανώσεις ζητούν -με ανακοίνωσή τους- από τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη "Περί διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις", το οποίο συζητείται στη Βουλή, και καλούν την ελληνική κυβέρνηση «σε έναν ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς για το άσυλο», όπως αναφέρουν. 

   Οι οργανώσεις μιλούν για «σημαντική οπισθοδρόμηση» ως προς τις διαδικαστικές εγγυήσεις και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, καθώς αντικαθιστούν προηγούμενες διατάξεις «οι οποίες εξασφάλιζαν διαδικαστικές εγγυήσεις και τα δικαιώματα ευάλωτων ομάδων, με κατώτερα πρότυπα, που δε λαμβάνουν υπόψιν την πραγματικότητα στο πεδίο και μπορεί να οδηγήσουν σε παραβιάσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου», εξηγούν.
 Οι οργανώσεις που υπογράφουν τη σχετική ανακοίνωση είναι:

ActionAid Hellas, Arbeiter Samariter Bund (ASB), Γιατροί του Κόσμου, Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Διοτίμα - Κέντρο Γυναικείων Μελετών, Defence for Children International, Έλιξ, Eλληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Generation 2.0 RED, HIAS Greece, International Rescue Committee Hellas, Praksis, Solidarity Now.

Δεν υπάρχουν σχόλια: