ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Τριγμούς στο ΚΙΝΑΛ από την συμπόρευση με την ΝΔ


Ανέκρουσε πρύμνα η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛΛ και ανέβαλαν για την Τρίτη την συνεδρίαση της... κολοβής Εξεταστικής Επιτροπής, χωρίς Πολάκη και Τζανακόπουλο! Καταλυτική η επίδραση της επιστολής Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής!


Αχίλλειος πτέρνα για το κοινοβουλευτικό μας σύστημα αποδείχθηκε η απόπειρα των δύο κομμάτων για ποδηγέτηση της Προανακριτικής Επιτροπής - Ες... Τρίτην τα σπουδαία!

 «Η επιτροπή συγκροτήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με την απόφαση της 19ης Οκτωβρίου 2019, με την οποία ορίστηκαν κατά τρόπο δεσμευτικό τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Πολάκης και Τζανακόπουλος, με τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός. Η απόφαση που έλαβε η επιτροπή για την "εξαίρεση" μελών της είναι, ως εκ τούτου, ευθέως παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη, καθότι παραβιάζει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής» αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τσούλα ο Αλ. Τσίπρας.
Και επισημαίνει:
«Με την απόφαση της πλειοψηφίας της ως άνω Επιτροπής υπάρχει εξάλλου κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα αποδιοργανωτικό και εν γένει βλαπτικό για τη λειτουργία των Επιτροπών της Βουλής νομολογιακό προηγούμενο, δυνάμει του οποίου η εκάστοτε πλειοψηφία θα μπορούσε να καταστρατηγεί τα δικαιώματα της μειοψηφίας και του προέδρου κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας».
Ο πρόεδρος Κ. Τασούλας, που έλαβε την επιστολή του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί θεσμικά και με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας. Εκτίμησε, πάντως, πως τα πράγματα δεν θα φτάσουν στα άκρα την Τρίτη, που συνεδριάζει εκ νέου η Προανακριτική Επιτροπή.
Εκ των παραπάνω συνάγεται πως και στους κόλπους της ΝΔ έχουν αντιληφθεί ότι η κατάσταση με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ τραβήχτηκε στα άκρα κια αναβάλλοντας την για σήμερα προγραμματισμένη συνεδρίαση, αναζητούν τρόπους διαφυγής από το κάδρο του υπευθύνου.
Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη
Η απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ως θεματοφύλακας του κοινοβουλίου καλείται να αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τάξη», τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή.
«Η επιτροπή αυτή δεν έχει αρμοδιότητα να μιλήσει για την ίδια της τη σύνθεση. Δεν μπορεί η επιτροπή να αιτείται την εξαίρεση και η ίδια η επιτροπή να την εξετάζει», τόνισε η ίδια μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και ΕΡΑ.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση αναβιώνει την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ. «Αυτή η πρακτική όμως συναντά αντιστάσεις και εντός του ΚΙΝΑΛ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του κ. Καστανίδη».
«Δεν είμαστε οι μόνοι που διαφωνούμε» πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη. Στην επίμαχη συνεδρίαση της προανακριτικής «το ΚΚΕ καταψήφισε και το κόμμα του κ. Βελόπουλου ψήφισε παρών».
Διαφοροποιείται ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ. Χ. Καστανίδης
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ. Χ. Καστανίδης μέσω του documentonews.gr προχώρησε σε σοβαρή διαφοροποίηση από την κίνηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που -σε πλήρη συντονισμό με τη Ν.Δ.- πρωτοστάτησε στο να μεθοδευτεί η εξαίρεση των δύο μελών της Προανακριτικής, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου.
Από τη Χαρ. Τρικούπη δεν έχει υπάρξει δημόσια αντίδραση απέναντι σε αυτή τη διαφωνία του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που με το σκεπτικό της έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με την επιχειρηματολογία που μοιράζονται το κόμμα του και το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη. Αντίθετα, ο Β. Κεγκέρολγου και χθες προσπάθησε να δικαιολογήσει με τεχνικά επιχειρήματα την πολιτική απόφαση που έλαβαν μαζί με τη Ν.Δ. Αποτέλεσμα αυτό της κρίσης που σοβεί στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛΛ, μετά το νέο συμπεθεριό με την ΝΔ!
Σία Αναγνωστοπούλου: Κατάλυση της κοινοβουλευτικής κανονικότητας
Για παράνομη πράξη και κατάλυση της κοινοβουλευτικής κανονικότητας έκανε λόγο η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου για την εξαίρεση του Δ. Τζανακόπουλου και του Π. Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για Novartis.«Χωρίς κανένα σεβασμό στους θεσμούς και τις αποφάσεις της ολομέλειας , η πλειοψηφία αποφασίζει, διότι δεν τη βολεύει, και προφανώς πρυτάνεψε η λογική του κ. Σαμαρά, αποφασίζει αυτή να ορίσει, ποια θα είναι η σύνθεση της επιτροπής. Αυτό είναι όχι μόνο απαράδεκτο, ότι επιχείρημα και να χρησιμοποιήσουν είναι θεσμικά αντικανονικό, και διαρρηγνύει οποιαδήποτε νομιμότητα των κοινοβουλευτικών ηθών» δήλωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου.
Ομολογία Πλεύρη ενώ η κυβέρνηση απλώς προεδρεύει  
Τη στόχευση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής “να διερευνηθούν τα κίνητρα των προστατευόμενων μαρτύρων” ομολόγησε (Parapolitika fm) ο βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο της συμπαιγνίας Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛ. για την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το μέλος της επιτροπής απείλησε μάλιστα τους μάρτυρες ότι “θα περάσουν μεγάλες δυσκολίες”!
“Η κυβέρνηση δεν ανακατεύεται στο έργο της Βουλής καθώς η Βουλή έχει διαδικασίες» περιορίστηκε να σημειώσει, σε αυτό το φόντο, ο Στέλιος Πέτσας επιχειρώντας να θέσει τον πρωθυπουργό εκτός του “κάδρου” των μεθοδεύσεων για τον αποκλεισμό των δύο βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης είναι σύμφωνες με το σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής”... απεφάνθη δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αγνοώντας τα νομικά επιχειρήματα που καταδεικνύουν την πραξικοπηματική διάσταση της απόφασης.
Ν. Βούτσης: Απαράδεκτη και αναίτια η προσπάθεια εξαίρεσης
Η απαράδεκτη και αναίτια προσπάθεια εξαίρεσης των πρώην Υπουργών κκ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής λειτουργεί υπονομευτικά και για την ίδια την Κοινοβουλευτική διαδικασία και δημιουργώντας αρνητικό νομολογιακό δεδομένο κι αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΘΗΝΑ 98,4 και τον Άρη Τόλιο. Μάλιστα ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι έθεσε αυτό το ζήτημα στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων, όπου και έγινε ευρεία συζήτηση.
Απειλές από Γεωργιάδη, παραινέσεις από Μαρκόπουλο
“Δεν φοβόμαστε κανέναν Τζανακόπουλο και κανέναν Πολάκη” απείλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης (Αlpha), που -σύμφωνα με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων-είναι εμπλεκόμενος στην κύρια έρευνα που χειρίζονται οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για το σκάνδαλο της Novartis. Αξίωσε δε και... δραστικά μέτρα κατά των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, o βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος κατέφυγε στον ισχυρισμό ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε παγίδα για να πάνε σε ακυρότητα τη διαδικασία».“Γιατί δεν έβαλαν στην Προανακριτική Επιτροπή τον Παππά, τη Γεροβασίλη και τον Ξανθό;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: