ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Π. Ρήγας: Είστε ικανοί να εξαιρέσετε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ




Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης με στόχο την συσκότιση του σκανδάλου Novartis καταγγέλλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος!


«Είστε ικανοί να εξαιρέσετε όλους τους βουλευτές που όρισε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σκόπιμη η εξαίρεση. Στόχος σας είναι να συγκαλύψετε το σκάνδαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παν. Ρήγας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να λέει για χρηματισμό πολιτικών και γιατρών. Τα παίξαμε αυτά κ. Οικονόμου;» ρώτησε ο Π. Ρήγας για να λάβει την απάντηση: «Βεβαίως…».

«Τα μέλη ορίστηκαν βάσει του Κανονισμού της Βουλής και βάσει του θεσμικού ρόλου του, ο πρόεδρος ορίζει τα μέλη της Προανακριτικής, άρα προϋπήρχε της κλήτευσης».

Και ο Γ. Κατρούγκλαος κατηγορηματικά δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι: «Η Επιτροπή της Βουλής δεν έχει κανένα δικαίωμα να βγάζει βουλευτές από την Προανακριτική. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να απορρίπτει βουλευτές. Χρησιμοποίησε από προηγούμενη υπόθεση περίπτωση εξαίρεσης που υπήρχε κλήση των βουλευτών ως μάρτυρες».
 
«Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής αλλά και την κοινή λογική, όταν συστήνεται μία προανακριτική επιτροπή, τα κόμματα είναι αρμόδια να επιλέξουν τα μέλη. Η Ν.Δ. προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ζήτημα εξαίρεσης των δύο κατεξοχήν αρμοδιοτέρων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε σε κάτι που είχε τον χαρακτήρα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε επίσης ότι το ΚΚΕ καταψήφισε την πρόταση της Ν.Δ. αλλά, ενώ και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τον Χαρ. Καστανίδης καταδίκασε με σαφή τρόπο τις μεθοδεύσεις.

Το προηγούμενο της Εξεταστικής Επιτροπής του 2010 επικαλέστηκαν η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να εξαιρέσουν τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη από την Προκαταρκτική Επιτροπή που ερευνά ενδεχόμενη παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη. Όμως μια προσεκτική εξέταση των γεγονότων του 2010 δείχνει πως όχι μόνο δεν πρόκειται για ανάλογες περιπτώσεις, αλλά η Ν.Δ. τότε χρησιμοποίησε άλλα επιχειρήματα για να πετύχει την εξαίρεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παπουτσή και Αργύρη Λαφαζάνη.

Τι έλεγε τον Φεβρουάριο του 2010 ο Νίκος Δένδιας στην Εξεταστική; «Δεδομένου ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αρ. Λαφαζάνης και Δημ. Παπουτσής εξετάστηκαν ως μάρτυρες από την προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή, που είχε συγκροτηθεί επί κυβέρνησης Ν.Δ., όφειλαν να υποβάλουν δήλωση αποχής από τα καθήκοντά τους και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξαιρεθούν». Άρα ζητούσε εξαίρεση επειδή είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στην έρευνα που διεξήγαγε η Βουλή για το σκάνδαλο. 

Μάλιστα τότε ο Αργ. Λαφαζάνης ευλόγως έλεγε ότι «εμείς καταθέσαμε μαρτυρία στην Βουλή - και όχι στη Δικαιοσύνη. Δεν πήραμε θέση».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: