ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Διχάζουν τη ΝΔ τα «στρατιωτάκια» με στυλ Monty Python




«Η διαμαρτυρία στην παρέλαση της της Νέας Φιλαδέλφειας έβγαλε όλους τους ακροδεξιούς σκελετούς, που κρύβονται στους κόλπους» της Δεξιάς!

Η Ντόρα Μπακογιάννη με twitt της τοποθετήθηκε υπέρ του διαλόγου και όχι των ακραίων χαρακτηρισμών όπως του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας Γ. Βούρου ή του Υπουργού Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, στο ζήτημα που ανέκυψε με τα «στρατιωτάκια» με στυλ Monty Python στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας .



Όλες αυτές οι αντιδράσεις για το ζήτημα της παρέλασης είναι υπερβολικές, και δη του δημάρχου επιεικώς μη κατανοητή. Τα κορίτσια αυτά θέλουν διάλογο, όχι ακραίους χαρακτηρισμούς.


Παρέμβαση του πρώην Υπ. Παιδείας Ν. Φίλης

«Τι λέει το κείμενο αυτών των κοριτσιών; Ότι ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει! Αυτό είναι το νόημα της παρέμβασης. Τα κορίτσια μάλιστα, δεν την παρεμπόδισαν, δεν τη διέλυσαν. Μια περφόρμανς έκαναν, στο άκρο της. Πολλές φορές οι παρελάσεις έχουν αλλάξει χαρακτήρα. Έχουν μετατραπεί σε διαδηλώσεις. για παράδειγμα. 

Αντίθετα, μου κάνει βαθιά εντύπωση το γεγονός ότι δεν ακούω σχόλια για τη δήλωση βουλευτή της ΝΔ να μη συμμετέχουν οι Ρομά στις παρελάσεις, επειδή δεν έχουν βάρος στην εθνική συνείδηση. Ξεχνάει βέβαια ο κύριος αυτός, τα ναζιστικά κρεματόρια στα οποία βρήκαν φρικτό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά. Όπως επίσης δεν ακούω κανένα σχόλιο για το ότι μαθητές παρέλασαν με στολές του Ολυμπιακού σε δήμο του Πειραιά. Ή ότι παρέλασαν νέα παιδιά σε πόλη της Μακεδονίας, φωνάζοντας «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς». 

Υπάρχει θέμα με την παρέλαση. Είναι κατάλοιπο άλλων εποχών. Η κατάργησή τους όμως -που είμαι υπέρ της κατάργησης- δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τα πάνω, με διοικητικά μέτρα, αλλά πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τους γονείς, επειδή δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στη διαμόρφωση του πατριωτισμού των παιδιών».

Φλαμπουράρης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσω με την νεολαία μας»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσω με την νεολαία μας», τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε σχέση με το αν συμφωνεί με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προτείνει κατάργηση των παρελάσεων.

Ο ίδιος, από το περιστύλιο της Βουλής, πρόσθεσε ότι «εξάλλου τη θέση αυτή την έχουμε χρόνια. Αν όχι κατάργηση, τουλάχιστον προσαρμογή στον 21ο αιώνα. Να αποκτήσει ένα σύγχρονο ουσιαστικό και ελκτικό στη νεολαία και τον κόσμο, περιεχόμενο και μορφή».

Επιπλέον, αναφορικά με την παρέμβαση από τα «10 στρατιωτάκια της υπο-κριτικής τέχνης» στην μαθητική παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια σημείωσε ότι «ήταν ένα happening με μεστό όμως περιεχόμενο, με βάση το κείμενο που διάβασα. Μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς αλλά δεν βρίζεις, δεν υποτιμάς, δεν παραληρείς εναντίον τους. Με τη νεολαία συζητάμε».

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου

Η διαμαρτυρία στην παρέλαση της της Νέας Φιλαδέλφειας έβγαλε όλους τους ακροδεξιούς σκελετούς, που κρύβονται στους κόλπους της ΝΔ και όχι μόνο, από την ντουλάπα δήλωσε ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου.

Όπως σημείωσε, τέτοιου είδους διαμαρτυρίες και ακτιβισμοί, «καλό είναι να γίνονται, γιατί:

1) Σε μια κοινωνία που φαίνεται να βρίσκεται σε λήθαργο, τέτοιες πρωτοβουλίες μας υπενθυμίζουν πως υπάρχουν νέοι άνθρωποι με ζωντάνια, που δεν φοβούνται να αμφισβητήσουν κάθε αναχρονιστική και συντηρητική «παράδοση» και μια ολόκληρη γενιά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα στον συντηρητικό και ακροδεξιό βούρκο που προσπαθεί να επιβάλει η ΝΔ.

2) Με αυτό τον συγκλονιστικό ακτιβισμό, με βαθιά αντιμιλιταριστικά και αντιπολεμικά μηνύματα, οι νέοι και οι νέες μπήκαν στην διαδικασία να μάθουν για τις θηριωδίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και να μισήσουν τον πόλεμο.
3) Η κίνηση αυτή έβγαλε όλους τους ακροδεξιούς σκελετούς, που κρύβονται στους κόλπους της ΝΔ και όχι μόνο, από την ντουλάπα».

Εμείς πάντα θα είμαστε με εκείνους που αγωνίζονται για την ειρήνη και δεν κραυγάζουν για τον πόλεμο» καταλήγει ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει σχετικό απόσπασμα από το κείμενο των κοριτσιών:

"Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.
Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: