ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Εμφύλιος απειλείται στην ΝΔ από τον ακροδεξιό Βορίδη!

Κοστολογούσαν την ζωή του κάθε ανάπηρου πολίτη στη Γερμανία του Χίτλερ! Όραμα για τους ακροδεξιούς φιλοναζί ρατσιστές  της χώρας μας.

Ρατσισμός με τη
«βούλα» της ΝΔ!

«ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΒΟΡΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ», ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΟΥΡΓΟΥ - ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ»

 «Εμφύλιο» στη Νέα Δημοκρατία απειλούν να προκαλέσουν οι ακροδεξιάς απόχρωσης δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τα άτομα με αναπηρία, καθώς η αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου ήταν σφοδρή.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, χαρακτηρίζει τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης «απαράδεκτη, προσβλητική και μειωτική» και ζητάει την απόσυρσή της» προσθέτοντας ότι αγγίζει τα όρια του hate speech (ρητορική του μίσους).

Αργά το βράδυ της Τετάρτης χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε στην κριτική που δέχεται κάνοντας λόγο για προσπάθεια «διαστρέβλωσης» των όσων είπε.

Ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει ότι αναφερόταν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης και συμπληρώνει «δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν».

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τόσο η πρώτη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, όσο και η δεύτερη σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που η χώρα μας έχει κυρώσει με τον ν. Ν. 4074/2012, όπως και με τον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν θα της επαναλάβουμε στο παρόν. Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τον υπουργό στην τάξη άμεσα, είναι η δήλωση του προέδρου της.

Ερωτώμενος μάλιστα κατα το ΑΠΕ-ΜΠΕ από δημοσιογράφους για το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης απάντησε σκωπτικά: «Και με τον κ. Βορίδη δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί και δεν είναι ανάπηρος».

Παρέμβαση του εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτση: Ντροπή για τον Μητσοτάκη

Οι ρατσιστικές δηλώσεις του Μ. Βορίδη προκάλεσαν την παρέμβαση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτση:

«Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς. 

Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. 

Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

Ρατσιστικό επεισόδιο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στα πολιτικά τμήματα συμμετείχε και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων Δενδροποτάμου «Η Αγάπη».

Λίγα μέτρα μετά την εξέδρα των επισήμων και ενώ συνέχιζαν την παρέλαση, έφυγε το παπούτσι από το πόδι μιας κοπέλας και δημιουργήθηκε μικροαναστάτωση μέχρι να το ξαναφορέσει. Κάποιοι που παρακολουθούσαν την παρέλαση άρχισαν να την γιουχάρουν και η νεαρή αντιδρώντας γύρισε προς το μέρος τους, βγάζοντάς τους τη γλώσσα της...

Κι όπως αποφάσισε ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, δεν έχουν «ειδικό βάρος σε θέματα παράδοσης και εθνικής συνείδησης» οι σύλλογοι των Ρομά, γι’ αυτό θα πρέπει να αποκλειστούν από τις παρελάσεις που γίνονται στις εθνικές επετείους.

Κι άλλο επεισόδιο σημειώθηκε στην Περαία Θεσσαλονίκης

Κι άλλο επεισόδιο σημειώθηκε στην Περαία Θεσσαλονίκης με «πρωταγωνιστή» τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή, νεοδημοκράτη στο φρόνημα και πρώην δεξί χέρι του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Την περασμένη Δευτέρα, όπως κατήγγειλαν οι γονείς των παιδιών στο newsbeast.gr, πήγαν στην παρέλαση για να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους την ώρα που παρελαύνουν, όμως ένας αστυνομικός, μετά από σχετική υπόδειξη του δημάρχου Θερμαϊκού, πήγε και τους ζήτησε να φύγουν από το σημείο. «Μας είπε: ‘τι δουλειά έχετε εσείς εδώ;’ και εμείς του απαντήσαμε πως ‘έχουμε τα παιδιά μας στην παρέλαση και περιμένουμε να τα δούμε να περνάνε’.

‘Υπάρχουν και άλλοι Ρομά στην παρέλαση;’ μας ρώτησε ο αστυνομικός και παράλληλα μας απομάκρυνε από το σχοινί που καθόταν όλος ο κόσμος, ζητώντας μας να φύγουμε πιο πίσω», είπε ο Π. Γκαραγκούνης μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο για το περιστατικό. «Αναρωτιέμαι, αν δεν αφήνουν να φοιτούν τα παιδιά μας στο σχολείο, αν μας βλέπουν σαν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορία, αν δεν μας αφήνουν να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, τότε για ποια ισοτιμία και ποια κοινωνική ένταξη μιλάμε;» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:  
Γερμανία: Το ρατσιστικό πρόγραμμα «Τ4» του ναζισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: