ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου
Συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου είχε το πρωί της Τρίτης 29 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε αρχικά στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Γιώργο Παπαναστασίου και συνεργάτες του.
Πραγματοποιήθηκε μία συνολική επισκόπηση των έργων και των δράσεων που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την επιτάχυνση και την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους.

Τόσο ο κ. Φαρμάκης, όσο και ο κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισαν απολύτως εποικοδομητική τη συνεργασία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέσω τέτοιων, διαρκών επαφών, μπορεί να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και να υπάρξει απόλυτη αξιοποίηση των κονδυλίων με τελικό στόχο, την βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού κλίματος στην περιοχή. 


Σειρά επαφών του Δ. Νικολακόπουλου για αθλητικές δράσεις εν όψει της ολυμπιακής χρονιάς 2020 σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας
Σειρά επαφών με Δημάρχους, αρμόδιους Αντιδημάρχους, φορείς και ενώσεις ξεκίνησε από σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου, ο Δημήτριος Νικολακόπουλος, Βοηθός Περιφερερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού.
Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η καταγραφή προβλημάτων αθλητικών εγκαταστάσεων και σωματείων. Παράλληλα, ο κ. Νικολακόπουλος ανοίγει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για τη διοργάνωση αθλητικών δράσεων, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εν όψει της ολυμπιακής χρονιάς 2020, με στόχο τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την προώθηση του Ολυμπιακού ιδεώδους.
Οι επαφές ξεκίνησαν από τον Πύργο και θα συνεχιστούν στους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.


Παρατείνονται οι προθεσμίες για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων – Ανοικτές τρεις δράσεις χρηματοδότησης για την επιχειρηματικότητα
Την δυνατότητα να κατατεθούν περισσότερες επενδυτικές προτάσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας δίνει η παράταση που δόθηκε σε τρεις δράσεις χρηματοδότησης, έπειτα από το ζωηρό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται.
Ανταποκρινόμενος στα αιτήματα της τοπικής αγοράς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, υπέγραψε αντίστοιχες παρατάσεις για τρία προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, που διατίθενται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα:
I. Παρατείνεται έως τις 18 Νοεμβρίου 2019 η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - έτους 2019». Αφορά υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αναβαθμιστούν προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος τους και να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, προκειμένου να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στις αγορές του εξωτερικού και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν την μεταποίηση στο σύνολό της, την εξαγωγική δραστηριότητα εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και κλάδους υποστηρικτικούς προς την μεταποίηση (εκδόσεις, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, διαφήμιση, έρευνα και ανάπτυξη).
II. Έως τις 25 Νοεμβρίου 2019 μπορούν να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας». Αφορά την ενίσχυση των υπό σύσταση, νέων επιχειρήσεων, αλλά και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δημιουργικό χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στην προσπάθεια προσαρμογής τους στις νέες διεθνείς αναπτυξιακές απαιτήσεις στο βιοτεχνικό σχεδιασμό, τη χρήση νέων τεχνολογιών και την προσαρμογή των παραδοσιακών πρακτικών στις νέες τεχνολογίες.
Η δράση στοχεύει στη στήριξη της δημιουργικής διάστασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και στην εξειδικευμένη κατάρτιση και εκπαίδευση των στελεχών και του προσωπικού των επιχειρήσεων στις ανάγκες που απαιτεί η λειτουργία τους.
ΙΙΙ. Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Εκκίνηση, Ενίσχυση νέων και υπό σύσταση, πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας. Αφορά την ενίσχυση των υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση, επιχειρήσεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχει ως βασικό στόχο την προαγωγή επενδύσεων για τη στήριξη της αυτοαπασχόλησης, της επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε νέες αγορές ή κλάδους, και ειδικότερα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.
Προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν ευρεία επιλογή κλάδων της μεταποίησης, των κατασκευών, των δημιουργικών βιομηχανιών, του περιβάλλοντος, της πληροφορικής καθώς και υπηρεσιών.
Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τους δικαιούχους αναφέρονται στις προσκλήσεις που είναι αναρτημένες στον επίσημο ιστότοπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακούς Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.dytikiellada.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: