ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Πέφτουν οι ίδιοι στο λάκκο που άνοιξαν για συγκάλυψη του σκανδάλου

Υποτίθεται ότι η Προανακριτική, η οποία στήθηκε από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., καλείται να διερευνήσει τις παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση Novartis. Είναι έτσι όμως; Η χθεσινή παρωδία στην Εξεταστική επιτροπή, όπου έφθασε η πλειοψηφία να απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει εκπροσώπους του, αρκεί να είναι αρεστοί στο ΚΙΝΑΛΛ και στη ΝΔ και να αποφασίζει την αποπομπή των ήδη ορισθέντων από το κόμμα τους Πολάκη και Τζανακόπουλο, είναι απαράδεκτη.
 
Αποτελεί ωμή παραβίαση των αρμοδιοτήτων της και συνιστά πραξικόπημα, που άλλο τέτοιο δεν έχει διαπραχθεί στα νεώτερα χρόνια, μετά την επταετία της χούντας των πραξικοπηματιών επίορκων αξιωματικών.

Τίθεται όμως και ένα ακόμη ζήτημα πολιτικής φύσεως, αν λάβουμε υπόψη ότι η όλη σκευωρία χαλκεύτηκε με πρόταση του ΚΙΝΑΛΛ, το οποίο δήθεν κάνει αντιπολίτευση εξ ίσου σκληρή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες εκτυλίχθηκε, μπροστά στα μάτια μας, μία αγαστή συνεργασία μεταξύ ΚΙΝΑΛΛ και ΝΔ, που θύμισε εποχές άχαρου συμπεθεριού μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου. Τέτοιου που είδαμε  στο πως μας κατάντησε έναν ολόκληρο λαό να τρέφεται από τους κάδους των σκουπιδιών και των λαϊκών συσσιτίων στους δρόμους!

Και αυτή η κολεγιά είναι προνουτσιαμέντο του τι θα συμβεί εάν  συμφωνήσουν Γεννηματά και Μητσοτάκης στη «σκατομοιρασιά»  κορυφαίων θέσεων  όπως ακούγεται. Η Γεννηματά ζητάει την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας για το ΚΙΝΑΛΛ, ο Μητσοτάκης το σκέφτεται. Τον καίει η αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, η Γεννηματά τον εκβιάζει με τον Πρόεδρο. Οι διπλές εκλογές θα μπορούσαν να ανοίξουν την κερκόπορτα, η Γεννηματά κρατάει το κλειδί...

Και όλο αυτό το αλισβερίσι, που το βλέπουμε να εμφανίζεται και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Χθες ακόμη δημοσιοποιήθηκε ότι ο Κ. Σπηλιόπουλος του ΚΙΝΑΛΛ αναλαμβάνει πρόεδρος του ΟΣΕ. Πρόκειται για τον αποτυχόντα υποψήφιο του ΚΙΝΑΛΛ για επικεφαλής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εκεί δηλαδή που ήρθε τρίτος καθώς πρώτος βγήκε ο υποψήφιος της ΝΔ Ν. Φαρμάκης και δεύτερος ο τότε περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, που στηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛΛ.

Παραμονές δευτέρου γύρου  ερχόμενος σε υπόγεια συνεργασία με την ΝΔ ο Σπηλιόπουλος, καταγγέλθηκε από τον Απ. Κατσιφάρα ότι ετοιμάζει την βρομιά του, να στηρίξει στην ζούλα τον υποψήφιο της Δεξιάς, όπερ και επαληθεύτηκε!

Το μετέπειτα σημαντικό είναι ότι ο μεν Κατσιφάρας εντάσσεται πλήρως στους σχεδιασμούς του ΚΙΝΑΛΛ, ο Σπηλιόπουλος συνεχίζει να ομνύει  πίστη στο βαθύ ΠΑΣΟΚ ως γνήσιος εκφραστής του, η δε ηγεσία του, η τοπική της Αχαΐας και η Γεννηματά κωφεύουν στις καταγγελίες του αγαθού πληρώματος του σοσιαλιστικού κινήματος, που ζητά την αποπομπή του γλοιώδους πολιτικού.

Είναι αυτός ο κόσμος, που πρεσβεύοντας στην συνεργασία με την Αριστερά και την συγκρότηση μίας δυναμικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση της σκληρής δεξιάς που κινδυνεύουμε να κατσικωθεί στο σβέρκο του λαού, προβληματίζεται με αυτά τα φαινόμενα στο ΚΙΝΑΛΛ, που ουδεμία σχέση έχουν με τα οράματα της αλλαγής, που επαγγέλονταν οι συγκροτήσαντες το Κίνημα στις 3 Σεπτέμβρη!. 

Έτσι, υλοποιώντας την κολεγιά και το αλισβερίσι με την Δεξιά, για να σκεπάσουν τις ευθύνες μεγαλοστελεχών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο σκάνδαλο των φαρμάκων στόχος είναι προφανής. Να παραμείνει στο απυρόβλητο το γεγονός ότι δισεκατομμύρια ευρώ φαγώθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, τόσα που το ύψος τους φθάνει το τρίτο μνημόνιο  και που καμία χώρα στη  Ευρώπη δεν έφθασε.

Αξιόλογο δε είναι το κύριο άρθρο της σημερινής ΑΥΓΗΣ, που σημειώνει: 

«Αν καταφέρουν να αποδείξουν ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος παρενέβη όντως στη Δικαιοσύνη, τότε η εισαγγελέας Διαφθοράς θα θεωρηθεί συνεργός.

Και επειδή κάτι τέτοιο συνιστά παράβαση καθήκοντος, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να τινάξουν στον αέρα την έρευνα για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας.

Στην επιτροπή, λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι θα καλέσουν άλλους εμπλεκόμενους βάσει της γραμμής: «Ελάτε να καταθέσετε ότι οι εισαγγελείς, καθοδηγούμενοι από τον Παπαγγελόπουλο, σας πίεσαν να μας κατονομάσετε». Πρόκειται ξεκάθαρα για συμπαιγνία.

Και για να μην καταρρεύσει αυτή η συμπαιγνία χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την Προανακριτική αυτοί που θα μπορούσαν να ξεσκεπάσουν το άθλιο παιχνίδι και να υπενθυμίζουν διαρκώς στον κόσμο ποιο είναι το πραγματικό σκάνδαλο και πόσο μας έχει κοστίσει. Με αυτό το σκεπτικό μεθοδεύτηκε η απομάκρυνση του Πολάκη και του Τζανακόπουλου από την επιτροπή.

Η άθλια αυτή μεθόδευση δείχνει την αγωνία της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τη διερεύνηση της υπόθεσης. Δείχνει επίσης μέχρι πού είναι ικανοί να φτάσουν όλοι αυτοί προκειμένου να ξεπλύνουν τον εαυτό τους.  

Αλλά δεν θα τους περάσει γιατί οι εποχές που τέτοιου είδους μαφιόζικα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα έμεναν χωρίς πολιτικές συνέπειες έχουν παρέλθει.

Αντιθέτως, όσο περισσότερο εκτίθενται με τέτοιου είδους βρομιές, τόσο περισσότερο φανερώνουν την αγωνία τους, τον πανικό τους και -ενδεχομένως- την ενοχή τους».

Και προσέχτε την γραμμή της ΝΔ για το ζήτημα των ταμείων που τα οικονομικά τους κατασπαράχτηκαν από τα λαμόγια του φαρμακευτικού σκανδάλου.

Είπε σήμερα στον ΑΝΤ1 αυτός ο υπουργός κ. Μηταράκης, ότι ανησυχία του είναι να λαβαίνουν τις παροχές τους οι εργαζόμενοι  από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Κι όχι να συμβεί όπως πρώτα που η προηγούμενη κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) που αδιαφόρησε, διότι έτσι φθάσαμε στο σημείο την εποχή των μνημονίων να μην δύναται το κράτος  να δώσει αυτά που έπρεπε!

Ούτε μία κουβέντα λοιπόν για τις περικοπές των συντάξεων επί 11 φορές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Κουβέντα για την σπάταλη διαχείριση των ταμειακών αποθεμάτων. Ούτε για Χρηματιστήριο, μείτε για δομημένα ομόλογα,  μα ούτε και  για χαριστικές πράξεις μη καταβολής ενσήμων από μεγαλοεργοδότες κι ούτε μέριμνα για πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Σήμερα ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝ  την προηγούμενη κυβέρνηση, που της παρέδωσαν ένα μπάχαλο το 2015, με ένα ΙΚΑ καταχρεωμένο με 1 δισ. 300 εκατομμ. και το 2019 παρέδωσε το πρώην ΙΚΑ  με απόθεμα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!

Ας στρώσουν λοιπόν τον πισινό τους και να δουλέψουν για το νοικοκύρεμα του χρέους των ταμείων απέναντι στους νέους συνταξιούχους, που βγήκαν στη σύνταξη, αλλά ακόμη να πάρουν έστω και προκαταβολή! 

Διότι, πάει πολύ να μιλούν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Κι όσον αφορά  στο χαλκείο της Ανακριτικής Επιτροπής, οι προβληματισμοί που τέθηκαν δημόσια για την θέση του ΚΙΝΑΛΛ εκ μέρους του πρ. Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, στελέχους του κόμματος, ας προβληματίσουν και τους  έχοντες στοιχειώδη νοημοσύνη για να καταλάβουν τι διακυβεύεται.

Τα μέλη της Επιτροπής υπέχουν θέση εισαγγελέως. Και το ερώτημα είναι από πότε, από ποιον νόμο απορρέει ότι Εισαγγελέας μπορεί να καταργήσει Εισαγγελέα;

Αυτά και ο νοών νοήτω!



Δεν υπάρχουν σχόλια: