ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην πολιτεύεται με ανοησίες» η Υπ.Παιδείας


Κάλεσμα στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως «να μην πολιτεύεται με ανοησίες», καθώς «η ψευδολογία και η διαρκής δημιουργία εντυπώσεων δεν ωφελεί ούτε το διάλογο για την Παιδεία, ούτε το εκπαιδευτικό σύστημα, ούτε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» απευθύνει η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως σημειώνει, η Ν. Κεραμέως, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για εκπαιδευτικά θέματα, κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των δαπανών για την Παιδεία, με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στις 5 Ιουλίου 2019.

Η κα Κεραμέως αναφέρεται στην εγκύκλιο υπ. αριθμ: 2/55677/ΔΠΓΚ, παραποιώντας ωστόσο τα νούμερα και την πραγματικότητα.

Επεισοδιακό συλλαλητήριο φοιτητών στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη του φοιτητικού συλλαλητηρίου, που έγινε απόψε στο Σύνταγμα, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην Βασ. Σοφίας.

Διμοιρία των ΜΑΤ απώθησε τους κουκουλοφόρους με τη χρήση χημικών από το σημείο, ενώ σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προαγωγές.
Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστοί.

Οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές και να βρεθεί λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός.

Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων-πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: