ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ακραία στοιχεία πίσω από τα έκτροπα στα Βρασνά




Ο ΔΟΜ  και η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζουν «την ανησυχία τους»

Ακραία στοιχεία υποκίνησαν το βράδυ της Τρίτης τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στην περιοχή των Βρασνών, στον Δήμο Βόλβης της Θεσσαλονίκης, όπου περίπου 150 κάτοικοι απέτρεψαν τη φιλοξενία περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών σε κλειστά ξενοδοχεία της περιοχής. Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, που ανήκει πολιτικά στη Ν.Δ., συμπαραστάθηκε στους κατοίκους.




Στο ξενοφοβικό τους κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 150 άτομα, που έστησαν δύο μπλόκα σε κομβικά σημεία του χωριού, ενώ στράφηκαν και κατά των ξενοδόχων που δέχτηκαν να στεγαστούν στις επιχειρήσεις τους για την περίοδο του χειμώνα πρόσφυγες και μετανάστες.

Όταν δε τα λεωφορεία κατάφεραν να παρακάμψουν τα μπλόκα των κατοίκων μέσα από χωματόδρομους και να φθάσουν στα ξενοδοχεία για να αποβιβάσουν τους πρόσφυγες, τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά. Οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να τα ανοίξουν, φοβούμενοι επιθέσεις από τους ακραίους που παρακίνησαν την ξενοφοβική κινητοποίηση.

Μπροστά στο αδιέξοδο τα λεωφορεία έφυγαν και στάθμευσαν στα Μάλγαρα μέχρι νωρίς χθες το πρωί, με τους ανθρώπους να έχουν εξαντληθεί από την ταλαιπωρία και τον φόβο. Τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε κάμπινγκ στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ο ΔΟΜ με ανακοίνωσή του εκφράζει «την ανησυχία του για τα βίαια περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή των Βρασνών στη βόρεια Ελλάδα, όπου μερίδα του τοπικού πληθυσμού αντέδρασε στη μεταφορά ευάλωτων μεταναστών από το νησί της Σάμου σε δομές προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή».



«Ξενοφοβική και ρατσιστική» χαρακτηρίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προχθεσινή κινητοποίηση στα Βρασνά. «Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και ζητούμε την άμεση εγκατάστασή τους σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας».


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

«Οι προτεινόμενες νομοθετικές τροποποιήσεις για το Άσυλο, θα αποδυναμώσουν την προστασία των προσφύγων στη χώρα», σημειώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκτιμώντας παράλληλα, ότι οι εν λόγω τροποποιήσιες «κατατίθενται βεβιασμένα στη Βουλή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Ύπατη Αρμοστεία συμφωνεί με την ανάγκη να ενδυναμωθεί το σύστημα ασύλου στην Ελλάδα κατά προτεραιότητα. Ωστόσο, το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα -έπειτα από μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες δημόσιας διαβούλευσης- θα μειώσει τις εγγυήσεις προστασίας για τους ανθρώπους που αναζητούν διεθνή προστασία και θα επιφέρει επιπρόσθετη πίεση στην ήδη υπερβολικά βεβαρημένη δυνατότητα ανταπόκρισης των διοικητικών και δικαστικών αρχών». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: