ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας...

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Φωτογραφικό στολίδι από την ημέρα της συμφωνίας των Πρεσπών, που κοσμεί την ανάρτηση Τσίπρα, η οποία έγινε βιράλ!


«Αφήνω πίσω τις αγορές και τα παζάρια 
θέλω να τρέξω στις καλαμιές και τα λιβάδια 
να ξαναγίνω καβαλάρης, και ξαναέλα να με πάρεις, ουρανέ. 
Για δεν υπήρξα κατεργάρης 
και την χρειάζομαι τη χάρη σου μωρέ. 
Βρεεε μπαγάσα περνάς καλά εκεί πάνω. 
Μια ανάσα περιμένω για να γιάνω... 

*****

Ρε μπαγάσα, περνάς καλά κει πάνω 

κάνε πάσα καμιά ματιά και χάμω. 
Κει που κοιμάσαι και αρμενίζεις 
ξάφνου αστράφτεις και μπουμπουνίζεις 
κι ότι σου 'ρθει κατεβάζεις 
μη θαρρείς πως με ταράζεις»

(Νικόλας Άσιμος, από άσμα «Μπαγάσας»).
 

«Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia» λέει η ΝΔ!


Με ένα σκωπτικό σχόλιο, που παραπέμπει στο άσμα του αυτόνομου των Εξαρχείων, υπό τον τίτλο «Μπαγάσα», το οποίο ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb, o Αλέξης Τσίπρας παίρνει θέση για την αποχή του Κυρ. Μητσοτάκη από την Σύνοδο Κορυφής, που καθόρισε το αποτέλεσμα με ειδικό βάρος των ευρωσκεπτικιστών, αλλά και την αποχή των ευρωβουλευτών της ΝΔ από την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο για την έναρξη προενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις υπό ένταξη χώρες Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία και απέδειξε ότι το Κοινοτικό όργανο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το βέτο που άσκησε η Γαλλία του Μακρόν πιεζόμενη από τους ακροδεξιούς της νεοναζιστικής Μαρί Λεπέν, ακολουθούμενη από τις ξενοφοβικές κυβερνήσεις των χωρών Δανία και Ολλανδία. 

Η αυτοαπομόνωση της  ΝΔ από τον φυσικό της χώρο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και από την πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου ήταν καταφανής, καθώς σε σύνολο 578 παρόντων, με 412 υπέρ και 136 κατά πέρασε το ψήφισμα για την έναρξη διαπραγματεύσεων! 

Όμως το βέτο είναι παρών και προς το παρόν δεν ανατρέπεται, παρά μόνον στην επόμενη Σύνοδο του 2020!  

Και όσον αφορά την... προστασία των μακεδονικών προϊόντων, ο Κυρ. Μητσοτάκης ικανοποιήθηκε με την διαφοροποίηση στα ψηφία «c» και «k» του χαρακτηρισμού των εμπορικών σημάτων «Μακεδονίας». Αυτό ξεσήκωσε σκωπτικά σχόλια στο διαδίκτυο, με τον Αλ. Τσίπρα  να συμμετέχει με το παρακάτω προσωπικό του σχόλιο.


Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ.
Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.
Αλλά ας μη γκρινιάζουμε...Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων.
Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia.
Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα...
Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.
Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας...


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Στ. Πέτσας

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Στ. Πέτσας, απαντώντας διευκρίνισε ότι «η ΝΔ  δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία».
«Για τον κ. Τσίπρα είναι "ψιλά γράμματα" αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι' αυτό και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία». 


Αλ. Χαρίτσης: Γελάνε και οι πέτρες με την άγνοια της ΝΔ

«Ο κ. Πέτσας καλό θα ήταν να μην τα κάνει χειρότερα για τον κ. Μητσοτάκη. Τώρα θυμήθηκε η Ν.Δ. την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία; Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. που μέσα σε τρεις μήνες άλλαξε τη θέση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ενταχθούν "πακέτο" Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Πού ήταν τόσους μήνες λοιπόν η σπουδή της κυβέρνησης για τη μειονότητα;», απάντησε με τη σειρά του ο Αλ. Χαρίτσης.

«Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν είπε κουβέντα για την αστειότητα να αλλάξουν το C με το K στο Macedonia και να νομίζουν πως έλυσαν έτσι το ζήτημα των εμπορικών σημάτων που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Τι να πει άλλωστε; Γελάνε και οι πέτρες με την άγνοια και την προχειρότητα τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: