ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Αλέξης για το Ν/Σ: «Αυτό είναι το ωραίο μου πλυντήριο»


"Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η Ν.Δ. θυμηθήκαμε πως είναι να νομοθετεί η Ν.Δ." με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Βουλή ενώ ζήτησε "απαντήσεις από την Ελληνική Δικαιοσύνη για την συνωμοσία εις βάρος της". 

Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να επιμείνει στην αθλιότητα της εξαίρεσης των Πολάκη - Τζανακόπουλο.  "Δεν θα σας βγει" είπε χαρακτηριστικά. "Θα είμαστε παρόντες να καταγγέλλουμε τις αθλιότητές σας".

"Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι το ωραίο μου πλυντήριο. Σε κάθε άρθρο και μία εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδ ακια μία φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών.


Δημ. Τζανακόπουλος: «Υβρίδιο επαρχιώτικου νεοφιλελευθερισμού» το Ν/Σ

«Υβρίδιο επαρχιώτικου νεοφιλελευθερισμού» χαρακτήρισε το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος παρατηρώντας ότι συνδυάζει τον «ακραίο αντεργατισμό» με ρουσφέτια στους φίλους επιχειρηματίες της κυβέρνησης.

Ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη δυνατότητα εταιρειών να απευθυνθούν επί πληρωμή σε ιδιώτες ελεγκτές προειδοποιώντας ότι η διάταξη θα δημιουργήσει «όρους αδιαφάνειας», καθώς η εταιρεία πληρώνει αυτόν που της κάνει έλεγχο. Επισήμανε ότι στο δημόσιο σύστημα ο ελεγκτής επιλέγεται με κλήρωση και δεν είναι γνωστός από πριν, κάτι που δεν ισχύει με τον ιδιώτη ελεγκτή, προνόμιο που θα έχουν μάλιστα μόνο οι μεγάλες εταιρείες που μπορούν να πληρώσουν.

Στηλίτευσε ακόμα την δυνατότητα να επιδοτούνται ακόμα και υποστηρικτικές δραστηριότητες των εταιρειών εξόρυξης χρυσού, όπως για παράδειγμα το μάζεμα μπάζων, που είναι υποχρέωσή τους.

Ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «σαφώς χαριστική» τη ρύθμιση για τη μη ονομαστικοποίηση των μετοχών επιχειρήσεων ΜΜΕ κι επισήμανε ακόμα την τροπολογία της τελευταίας στιγμής που αναιρεί την υποχρέωση των καναλιών να εκπέμπουν σε υψηλή ανάλυση.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να πει ευθέως ότι «κάνουμε ρουσφέτια στους καναλάρχες για να μας λιβανίζουν από το πρωί ώς το βράδυ».

Επιστροφή στις χειρότερες μέρες της μνημονιακής επιτροπείας
 
Ο Αλ. Χαρίστης από την πλευρά του, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο ενσωματώνει διατάξεις κυρίως στο πεδίο των εργασιακών, που συνιστούν την επιστροφή στις χειρότερες μέρες της μνημονιακής επιτροπείας, στην παλινόρθωση μιας αντεργατικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής που είχε πολύ μεγάλες επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.'


Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι με το πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η δαιμονοποίηση κάθε μορφής ελέγχων και ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και η εμπέδωση της λογικής της άγριας δύσης. «Δεν αντέχει η ΝΔ την ύπαρξη κανόνων, έχει αλλεργία» σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ως κραυγαλέο παράδειγμα το άρθρο 158 με το οποίο εξαιρούνται οι μέτοχοι των ΜΜΕ από την υποβολή πόθεν έσχες. 

Ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε επίσης ότι το άρθρο 179 ανοίγει ανεξέλεγκτα την πόρτα της «ιδιωτικοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης, του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού και βεβαίως, πάνω απ’ όλα, της καθαριότητας. Τις μέρες που ολοκληρώνονται και τυπικά και οι τελευταίες διαδικασίες για την πρόσληψη περίπου 8.500 νέων εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, με την προκήρυξη τριών χιλιάδων θέσεων που δώσαμε αγώνα να υλοποιήσουμε».

«Χάνεται μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να σπαταλάτε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Θα μας βρείτε ριζικά απέναντι όπως θα βρείτε και την πλειονότητα του ελληνικού λαού που θέλουν οι θυσίες τους να πιάσουν τόπο» κατέληξε.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: