ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Κάτσης σε Μαρκόπουλο: Ο Άδωνις ελέγχεται από την Δικαιοσύνη


 
Κατάθεση εφ΄ όλης της ύλης από τον Άδωνι Γεωργιάδη - Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης -
Την εναντίωσή της εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε δημοσιεύματα  - Οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναζητούν έγγραφα

Δεν θα επιτρέψουμε να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα για να μην έρθουν όλα στο φως για τη Novartis είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης στον Δ. Μαρκόπουλο της Ν.Δ. σε αντιπαράθεση στο Open.

“Θέλετε να εξαιρέσετε από την προανακριτική τους Πολάκη – Τζανακόπουλο επειδή φοβόσασταν το έγγραφο που θα έβγαινε με τους εκβιασμούς Στουρνάρα σε Μανιαδάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Κάτσης στον Δ. Μαρκόπουλο.

Κατάθεση εφ΄ όλης της ύλης από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Επίσης το ΑΠΕ μετέδωσε ότι δύο ώρες περίπου διήρκεσε η κατάθεση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζάχαρη για το σκάνδαλο της Novartis. 

Ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, κατά την έξοδό του από τον εισαγγελικό γραφείο αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.    Όπως είπε ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε εφ΄ όλης της ύλης.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης
 Την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και διερεύνηση των καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο σκάνδαλο Novartis ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για “συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές πιέσεις και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης”, που “αλλάζουν την πορεία εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν”. “Γιατί φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ο κ. Στουρνάρας μαζί με τη Ν.Δ. οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία εναντίον της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος”, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Την εναντίωσή της εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε δημοσιεύματα


Την εναντίωσή της στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για «πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή όσα συνέβησαν χθες μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε τον κ. Μανιαδάκη πως «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, θα τσακίσουν Εισαγγελείς και μάρτυρες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κεντρικός τραπεζίτης απαντώντας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία με την αναφορά τους «οι εισαγγελείς παραδέχονται ότι διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας».
Ακξόμη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ότι «τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης».

Οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης 


Στο μεταξύ κατόπιν αιτήματος της Βουλής, δυο εισαγγελείς διαβιβάζουν σήμερα τα υπόλοιπα αντίγραφα της δικογραφίας για να συσχετιστούν στο φάκελο της προκαταρκτικής επιτροπής του Κοινοβουλίου. 

Οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναζητούν έγγραφα και άλλα στοιχεία από οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα εντός ή εκτός για την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατόπιν αιτήματος της Βουλής, οι δυο εισαγγελείς διαβιβάζουν σήμερα τα υπόλοιπα αντίγραφα της δικογραφίας για να συσχετιστούν στο φάκελο της προκαταρκτικής επιτροπής του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνεται και έγγραφο των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Με το έγγραφο, το οποίο έχει την έννοια της δικαστικής συνδρομής, οι δύο εισαγγελείς ζητούν να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα εάν για την υπόθεση της Novartis έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας.

Και σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους, καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια, ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη.

Επίσης, ζητούν να τους γνωρίσουν εάν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω Ελλήνων και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών. Τέλος, ζητούν να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα εάν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι αποτέλεσμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: