ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Για ότι συμβεί, υπεύθυνος είναι ο Μητσοτάκης

Απαράδεκτη κίνηση αντιπερισπασμού, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου Novartis από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, το αίτημα εξαίρεσης από την προανακριτική του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνουν: Για ότι συμβεί, υπεύθυνος είναι ο Μητσοτάκης.

Πραξικόπημα από

ΝΔ και  ΚΙΝΑΛΛ
ΔΗΜ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ . ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΤΗΣ ΚΕ: ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ NOVARTIS



Την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε νωρίτερα, πριν την απόφαση των συνεργαζομένων κομμάτων ΝΔ και ΚΙΝΑΛΛ, το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης και Δημ. Τζανακόπουλος, από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κάτι που συνέβη στην συνέχεια και προκάλεσε αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ειδικότερα δε, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε χουντικής έμπνευσης το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε εντός της Βουλής για να προκαλέσει τις διαμαρτυρίες του Προέδρου της Επιτροπής και τις απειλές του για κλήση της Αστυνομίας σε περίπτωση διαμαρτυρίας των θιγομένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην επόμενη συνεδρίασης της Πέμπτης, καθώς το κόμμα δεν αναγνωρίζει την πραξικοπηματική ενέργεια της ΝΔ και του συμμάχου της ΚΙΝΑΛΛ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι θα παραστούν στην συνεδρίαση της Επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη δηλώνοντας εμπράκτως την άρνησή τους να νομιμοποιήσουν το πραξικόπημα!

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου 

Για το συμβάν, ο Δημ. Τζανακόπουλος ανάρτησε στην προσωπική σελίδα του στο fb την παρακάτω δήλωση:

Η σημερινή μεθόδευση της ΝΔ με τις ευλογίες του Κ. Μητσοτάκη ώστε να εξαιρεθούμε ο Παύλος Πολάκης κι εγώ από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης αποτελεί βαρύτατο στίγμα που θα ακολουθεί όσους την εμπνεύστηκαν και όσους την υλοποίησαν σε όλο τους τον πολιτικό βίο.

Η απόφαση αυτή δεν βρίσκει κανένα έρεισμα στο νόμο και μας εισάγει σε μια σκοτεινή κοινοβουλευτική περίοδο. Η ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με τη φράξια Σαμαρά εντός του ΚΙΝΑΛ κάνει επίδειξη αυταρχισμού.

Όμως οι νοσταλγοί του Παρασυντάγματος δεν θα καθορίσουν τους όρους λειτουργίας του Κοινοβουλίου . Θα μας βρουν απέναντί τους.


Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ενωρίτερα πριν την λήψη της απόφασης από τους συμάχους ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ  για εξαίρεση των δύο μελών της Προανακριτικής ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά μεθόδευση προκειμένου να εξαιρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή, θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει».


Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν την «επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών είναι καταφανώς παράνομη, αντιθεσμική και συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και τόνισαν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν πρόκειται ούτε να το αποδεχθούν ούτε να το νομιμοποιήσουν».


Τέλος, σχετικά με τη στάση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παρείχε σήμερα το πρωί σχετική ενημέρωση στον πρόεδρο της Βουλής.

Γεροβασίλη: Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής τέτοιο δικαίωμα

Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής αρμοδιότητα και δικαίωμα να καθορίζει αυτή με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτή, ανέφερε απόψε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην απόφαση εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε για πολιτική μεθόδευση τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προανήγγειλε πρωτοβουλίες «για να συνειδητοποιήσουν οι εμπνευστές ότι διαπράττουν κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα».

"Η σημερινή απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξαιρέσει από τις εργασίες της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη, αποτελεί πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Πρόκειται για μια πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis και να εκφοβίσει τους μάρτυρες και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν να το διερευνούν.

Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis
Απαράδεκτη κίνηση αντιπερισπασμού, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου Novartis από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, το αίτημα εξαίρεσης από την προανακριτική του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη, μιλώντας σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή. 

«Η στάση τους εντάσσεται στο ίδιο ακριβώς σχέδιο που τους οδήγησε να φτιάξουν τη συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή για να συγκαλύψουν το πραγματικό σκάνδαλο Novartis . Εκεί στοχεύει αυτή η υπόθεση, είναι ένας αντιπερισπασμός απέναντι σε ένα πραγματικό σκάνδαλο και επειδή κανείς δεν μπορεί, με έναν βάσιμο τρόπο, να πει ότι δεν υπάρχει, αρχίζουν αυτό τον  νομικό “κλεφτοπόλεμο” από μεριάς τους. Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο πάει να συμβεί.

Απαράδεκτο από κάθε άποψη και δείχνει τελικά ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη δικαιοσύνη είναι a la cart. Τη σεβόμαστε όταν συμφωνεί μαζί μας, δεν τη σεβόμαστε όταν διαφωνεί. Τόσο το χειρότερο λοιπόν για την ίδια τη δικαιοσύνη». […] «Σημασία έχει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να ευτελίζουν μια ολόκληρη διαδικασία με τέτοιο τρόπο και να οδηγούν, με τη στάση τους, στη συγκάλυψη για το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis».

Πλεύρης: Είμαι στη φωτογραφία εγώ με τον Μανιαδάκη

Ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της ΝΔ που μετέχει της προανακριτικής επιτροπής,  μιλώντας την Τρίτη το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha, αλλά και στην τηλεόραση του OPEN, παραδέχθηκε πως υπάρχει φωτογραφία του ιδίου με τον Νίκο Μανιαδάκη, τοποθέτησε όμως χρονικά τις φωτογραφίες στην εποχή που συνυπήρχαν στο υπουργείο Υγείας ως σύμβουλοι του Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει μάλιστα, υπήρχε φωτογραφία του με τον Νίκο Μανιαδάκη να πίνει καφέ στο Χίλτον τον οποίο «προφανώς εγνώριζε, γιατί ήταν στο υπουργείο Υγείας, όταν ήταν και εκείνος εκεί».


Ενθαρρυντική η διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ

«Βρισκόμαστε σε πολύ παραγωγική και δημιουργική φάση, διότι αυτή την πορεία του διαρκούς ανοίγματος και παρέμβασης, την οποία είδαμε να κατατάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 πρώτο ή δεύτερο κόμμα, πάμε να την αποτυπώσουμε και στον τρόπο της λειτουργίας του κόμματός μας, πάντοτε  σε σχέση και με την οργανωτική του ανάπτυξη και ενίσχυση. Είναι μία πολύμορφη, βαθιά πολιτική διαδικασία, άκρως ενθαρρυντική». […] 

«Με την ηγεμονία των ιδεών της ριζοσπαστικής Αριστεράς επετεύχθη μία συνάντηση ευρύτερων δυνάμεων και αυτό προφανώς ενοχλεί πάρα πολύ κόσμο. Αυτό δεν αρέσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ο βασικός κορμός δυνάμεων οι οποίοι αναφέρονται ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο και αυτό είναι απόλυτα θετικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: