ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Αργεντινή: Εκλέγεται ο αριστερός Φερνάντσες με 48,1%


Με καταμετρημένο το 97,13% κοντά στην πληρη αυτοδυναμία -
Ο δεξιός πρόεδρος Μάκρι λαμβάνει 40,37% - Ο Ρομπέρτο Λαβάνια παίρνει 6,17% - Και Νικολάς Ντελ Κάνιοτο το 2,16%

 
«Ο Μάκρι έφυγε», φώναζαν χιλιάδες Αργεντινών στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και των μεγάλων πόλεων, αναμένοντας με αισιοδοξία και ανησυχία την επόμενη μέρα. Η νίκη του Φερνάντες και μάλιστα από τον πρώτο γύρο έναντι του νεοφιλελεύθερου Μάκρι αποτελεί πλήγμα για τους Τραμπ, Μπολσονάρου και ΔΝΤ κα τις άλλες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην αμερικανική ήπειρο. Ο Μπολσονάρου αρνήθηκε να συγχαρεί τον Φερνάντες εκτιμώντας ότι «οι Αργεντινοί έκαναν λάθος επιλογή»

Ο υποψήφιος των προοδευτικών περονιστών και της Αριστεράς Φερνάντσες με το «Μέτωπο Όλων» λαμβάνει το 48,1% με καταμετρημένο το 97,13% των ψήφων, από το 49,49% που είχε λάβει στις προκριματικές εκλογές του Αυγούστου. Ο πρόεδρος Μάκρι λαμβάνει 40,37% από το 32,93% που είχε λάβει στις προκριματικές του Αυγούστου. Ο Φερνάντες έλαβε 12,47 εκατ, ψήφους, έναντι 10,47 εκατ. ψήφων του Μάκρι.

Ο Ρομπέρτο Λαβάνια, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Κίρτσνερ που έδιωξε το ΔΝΤ, έλαβε το 6,17% και 1,6 εκατ, ψήφους, σε σχέση με το 8,44% των προκριματικών του Αυγούστου, και δήλωσε τη διάθεσή του να συνεργαστεί με τον Φερνάντες.

Ο Νικολάς Ντελ Κάνιο του Μετώπου της Αριστεράς – Ενότητα λαμβάνει το 2,16% και 561.00 ψήφους, σε σχέση με το 2,93% των προκριματικών του Αυγούστου.

Η συμμετοχή έφθασε στο 80,81%, παραμένοντας κοντά στα επίπεδα των προεδρικών εκλογών του 2015, ενώ στις προκριματικές του Αυγούστου είχε ψηφίσει το 76,4%. Υπήρξαν 95 χιλιάδες εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν 34 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Συγχαρητήριο μήνυμα Τσίπρα στον Αλμπέρτο Φερνάντες

Πριν από 4 χρόνια, με τη στήριξη των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης της χώρας του και τις ευλογίες του διεθνούς οικονομικού κατεστημένου, ο εκλεχτός της Δεξιάς εξελέγη Πρόεδρος της Αργεντινής.

Βασική του υπόσχεση, με νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, να στηρίξει τη μεσαία τάξη, να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων και να διπλασιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, καθότι η Αριστερά δε μπορούσε «λόγω ιδεοληψιών».

Τέσσερα χρόνια μετά, ο εκλεχτός του συστήματος, αφού τα έκανε θάλασσα σε όλους τους στόχους, αφού γύρισε τη χώρα πίσω στα νύχια του Δ.Ν.Τ, έχασε πανηγυρικά τις εκλογές.

Συγχαρητήρια στον Αλμπέρτο Φερνάντες για τη μεγάλη του εκλογική νίκη. Για ακόμη μία φορά, μια προοδευτική κυβέρνηση καλείται να μαζέψει τα σπασμένα των νεοφιλελεύθερων προκατόχων της. Καλή επιτυχία!



Προς διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο οδεύει η Βρετανία

Προς τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο οδεύει η Βρετανία μετά και τη συγκατάθεση των Εργατικών. Ωστόσο, καθώς η ΕΕ οριστικοποιεί την τρίτη αναβολή του διαζυγίου, που επρόκειτο αρχικά να λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου,  το κοινοβούλιο και ψηφοφόροι στη βρετανία παραμένουν διχασμένοι για το πώς, ακόμη και για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν με το Brexit.

Αφού το κοινοβούλιο απέρριψε χθες, το τρίτο αίτημα του Μπ.Τζόνσον για εκλογές, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει σήμερα να περάσει από το νομοθετικό σώμα ένα νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Για να εγκριθεί αυτό το νομοσχέδιο χρειάζεται απλή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως ο αποκλεισμός ενδεχομένου Brexit χωρίς συμφωνία, υφίσταται και γι ααυτό το λόγω θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή εκλογών.
Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν είπε σήμερα στην ομάδα των κορυφαίων πολιτικών συμβούλων του πως η προϋπόθεση που έθετε το κόμμα για να υποστηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών εκπληρώθηκε και «θα αρχίσουμε τώρα την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική» προεκλογική εκστρατεία.


Την παραίτηση της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την παραίτηση της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι, ως απάντηση στις διαδηλώσεις στη χώρα, λέγοντας πως έφθασε «σε αδιέξοδο».

Υπενθυμίζετια ότι στον Λίβανο πραγματοποιούνται άνευ προηγουμένου αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Παράλληλα, ο Χαρίρι απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Λιβανέζους να προστατεύσουν τη δημόσια ειρήνη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Χαρίρι επιχείρησε να εκτονώσει τη λαϊκή οργή μέσω δέσμης μέτρων που συμφώνησε με τους σχηματισμούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού, περιλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, χωρίς άμεσα βήματα για τη θεσμοποίηση των μέτρων αυτών.
Τα μέταρα δεν ικανοποίησαν τους διαδηλωτές τα αιτήματα των οποίων περιλελάμβαναν την παραίτηση της κυβέρνησης συνασπισμού.

Επιτέθηκαν σε καταυλισμό διαδηλωτών στο κέντρο της Βηρυτού 

Ομάδα υποστηρικτών των σιιτικών οργανώσεων Χεζμπολάχ και Άμαλ επιτέθηκε και κατέστρεψε καταυλισμό αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο κέντρο της Βηρυτού.

Άγνωστοι κατέστρεψαν καταυλισμό αντικυβερνητικών διαδηλωτών που ήταν το σημείο όπου συνέκλιναν οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα εναντίον της πολιτικής ελίτ που κατηγορείται για διαφθορά και ώθηση του Λιβάνου προς την οικονομική κατάρρευση.

Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και της Άμαλ επιτέθηκαν στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας «Σιίτης, Σιίτης» αναφερόμενοι στους εαυτούς τους και βρίζοντας τους διαδηλωτές.

«Με το αίμα μας και τις ζωές μας προσφέρουμε τους εαυτούς μας θυσία για σένα, Ναμπίχ», φώναζαν αναφερόμενοι στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι, επικεφαλής του Κινήματος Άμαλ. «Ακολουθούμε το κάλεσμά σου, ακολουθούμε το κάλεσμά σου, Νασράλα», πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία, αρχικά οι δυνάμεις ασφαλείας δεν επενέβησαν. Τελικά έγινε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι αποκλεισμένοι από τους διαδηλωτές δρόμοι πρέπει να ξανανοίξουν και άφησε να εννοηθεί ότι οι διαδηλωτές χρηματοδοτούνται από «ξένους εχθρούς» της οργάνωσης.

Οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις 17 Οκτωβρίου έχουν παραλύσει τον Λίβανο σε μια συγκυρία βαθιάς οικονομικής κρίσης. Για δέκατη ημέρα οι τράπεζες είναι κλειστές, όπως και τα σχολεία και οι επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: