ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Αλαλούμ κυβερνητικών για τις επιστροφές μεταναστών


 
Συνολικά 146 πρόσφυγες έφερε σήμερα το πρωί το σπίτι του ο Τσίπρας με περιπολικό σκάφος από τα Εξάρχεια, όπως θα έλεγε και ο... μικρός Κούλης!


Μέχρι πριν αναλάβει η λαοσουρωτήριος κυβέρνηση Κούλη, ακούγαμε από την ΝΔ για τους «πρόσφυγες που έφερε» από το σπίτι του ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά με περιπολικό σκάφος που σάλπαρε από τα Εξάρχεια!  Σήμερα έφερε 146 πρόσφυγες πάλι! Παρασάγγας απέχοντες από τους 5 κια 10 χιλ. ημερησίως που κατέφθαναν το 2015!
Σήμερα, έχοντας χάσει αβγά και καλάθια στις καλάδες των εκατό, 200 προσφύγων την ημέρα σκούζουν σαν τις χήρες στο,,, κρεβάτι! Έχασαν την μπάλα και ζορίζονται βάζοντας μόνοι τους οι τερματοφύλακές τους γκολ!

Πετάνε νούμερα στον αέρα οι κυβερνητικοί που χωρίς κανένα σχέδιο παρουσιάζονται όλο και πιο ανίκανοι να διαχειριστούν το προσφυγικό. 

Παράλληλα ακούγονται σχέδια όπως δημιουργία ΚΥΤ εκτός αστικών ιστών όπως ανακοίνωσε στη Χίο ο νησιώτης  Νότης Μηταράκης καθώς και "αναγκαστικές επιστροφές μεταναστών" όπως προανήγγειλε ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης... Αλλά μόλις πριν λίγο μία... καραβιά Αφγανών που εστάλη αεροπορικώς στην Καμπούλ επεστράφη εν τω άμα. Πασλιά μέθοδος των χωρών που δεν έχουν συμφωνία να τους δεσμεύει.

Δείτε τα στοιχεία που παρουσιάζει η Κατ. Μπρέγιαννη στο

Σχεδόν πριν ένα μήνα στο υπουργικό συμβούλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον φιλόδοξο στόχο των 10.000 επιστροφών μεταναστών ως το τέλος του 2020.

Λίγες μέρες πριν, ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης ανακοινώνοντας στην Χίο το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και την δημιουργία νέας δομής, εκτός αστικού ιστού και ενταγμένη στο σχέδιο των δικαστικών φυλακών επανέλαβε για «10.000 επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία μέσα στο 2020».

Κάτι που δεν άκουσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διότι στον ΑΝΤ1 πολύ πιο φιλόδοξος δήλωσε ότι «θα επιστραφούν 20.000 μετανάστες μέσα στην επόμενη χρονιά δηλαδή το 2020, είτε οικειοθελείς είτε αναγκαστικές επιστροφές».

Πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει(!) γιατί δεν έκανε αρκετές επιστροφές!

Έτσι λοιπόν, εύκολα μέμφονταν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε αρκετές επιστροφές. Σήμερα που καλούνται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα πετούν σκόρπια νούμερα αποδεικνύοντας πόσο απροετοίμαστοι ανέλαβαν και πόσο αδικαιολόγητα αιφνιδιάστηκαν με το προσφυγικό. Διότι να κάνεις μικροπολιτική και άλλο να καλείσαι να δώσεις λύσεις.

Καθημερινά πλέον αποδεικνύεται η ανεπάρκεια της κυβέρνησης, για αυτό πετάνε νούμερα στον αέρα και βγάζουν τους ακροδεξιούς να παρελαύνουν στα κανάλια για τις εντυπώσεις και τον καθησυχασμό των ακροατηρίων που προεκλογικά εκμεταλλεύτηκαν.

Προσφυγόπουλα παραμένουν επί εξάμηνο στα Νοσοκομεία

Και το χειρότερο απ' όλα. Ανίκανη να διαχειριστούν έστω και τις υποχρεώσεις τους  που επιβάλλονται από την Διεθνή Σύμβαση για το παιδί, βολεύονται με τις εισαγγελικές παραγγελίες και εγκαταλείπουν επί εξάμηνο και πλέον μικρά παιδιά σε νοσοκομεία, γιατί δεν γνωρίζουν τι να κάνουν!

Ερώτηση κατέθεσαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ξανθός Ανδρέας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Τζούφη Μερόπη, Ηγουμενίδης   Νικόλαος, Καρασαρλίδου Ευφροσύνη, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος) σχετικά με την εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία παίδων και τις παιδιατρικές κλινικές εξαιτίας υγειών παιδιών που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή για εξέταση, καθώς πολλές φορές παραμένουν στο νοσοκομείο μέχρι και έξι μήνες.

Στα νοσοκομεία Παίδων (Αγ. Σοφία και Π&Α Κυριακού) τα παιδιά αυτά είναι πάνω από 40, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν αντίστοιχες ενεργές κλίνες του νοσοκομείου, αλλά και να υπάρχουν συχνά συγκρούσεις, λόγω της ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος του νοσοκομείου για την παραμονή υγειών παιδιών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει λύση με τη δημιουργία 2 Ξενώνων προσωρινής φιλοξενίας, η οποία έμεινε ανολοκλήρωτη, λόγω εκλογών.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι η πολύμηνη παραμονή των παιδιών αυτών στο νοσοκομείο προκαλεί προβλήματα τόσο στα ίδια, όσο και στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Συνολικά 146 πρόσφυγες εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος

Στο μεταξύ σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνολικά 146 πρόσφυγες εντοπίστηκαν από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού.  

Ήτοι στη θαλάσσια περιοχή, δύο ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με 27 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους και τους μετέφερε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μηχανοκίνητη λέμβο με 42 μετανάστες και πρόσφυγες εντόπισε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, περιπολικό σκάφος του λιμενικού. Οι μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο Φαρμακονήσι.

Εξάλλου, στον εντοπισμό και τη διάσωση 47 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ» της Σάμου προχώρησε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού. Οι μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

Ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 30 μετανάστες και πρόσφυγες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Ψαρών.

Δύο άνδρες και δυο γυναίκες που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης επιβιβάστηκαν σε πλωτό του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Βολισσού στη Χίου.

Στο λιμάνι της Χίου μεταφέρθηκαν και οι υπόλοιποι 26 μετανάστες και πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: