ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

«Ξεμπρόστιασε» τον Κ. Πελετίδη ο Π. Σκουρλέτης


«Αυτό (σ.σ.: η απλή αναλογική) σε έναν στην περιοχή σας, δεν αρέσει. Στον δήμαρχο της Πάτρας, τον κύριο Πελετίδη, ο οποίος εάν  ο μη γένοιτο, ξαναβγεί δήμαρχος, πραγματικά θα βρίσκεται σε ένα μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο να επιλέξει με ποιον θα  συνεργαστεί, διότι, κακά τα ψέματα ο συμπαθής γιατρός, πρέπει να καταλάβει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνον γκρίνια, δεν είναι μόνον καταγγελία, είναι και διάθεση συνεργασίας» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης από την Πάτρα.


Ζητούσε χρήματα από το Υπουργείο, αλλά ερχόμενος στην Πάτρα έλεγε πως τα έργα είναι όλα δικά του!



Μιλώντας στις 14-1-2019, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΝΕ Αχαΐας του κόμματος στην κατάμεστη κόσμου Αγορά Αργύρη, παρόντων εκπροσώπων φορέων και του βουλευτή Αχαΐας Κ. Σπαρτινού,  του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Ρώρου της παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, αυτοδιοικητικών προσωπικοτήτων, (Ανδρ. Παναγιωτόπουλος των Αγωνιζομένων Πολιτών, Ηλίας Γρηγόρης της ΡΑΠ κ.α.) του συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων Μανώλη Φέμη και άλλων αναλύοντας την κατάσταση προ της μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, επεσήμανε το διακύβευμα να συνεχιστεί ή όχι η πολιτικής ανόρθωσης της χώρας που ξεκίνησε με την έξοδο από το μνημόνιο την 20η Αυγούστου.



Ενοχλεί η αναθεώρηση για την τοπική αυτοδιοίκηση.  Βρόντηξε και φώναξε όλο το κατεστημένο της ΚΕΔΕ, διότι ενοχλούσε την αναπαραγωγή του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κατεστημένου σε όλη τη χώρα, είπε.



Και αναφερόμενος στο δήμαρχο Πατρέων απεκάλυψε πως απέκρυψε από τους Πατρινούς ότι ενώ «επιζητούσε να υπάρξει στήριξη από την Κυβέρνηση προς την περιφέρεια, εδώ στην Πάτρα, ερχόταν και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης όλων των έργων εκείνος»!



Συγκεκριμένα είπε:



«Αυτό σε έναν στην περιοχή σας, δεν αρέσει. Στον δήμαρχο της Πάτρας, τον κύριο Πελετίδη, ο οποίος εάν  ο μη γένοιτο, ξαναβγεί δήμαρχος, πραγματικά θα βρίσκεται σε ένα μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο να επιλέξει με ποιον θα   συνεργαστεί, διότι, κακά τα ψέματα ο συμπαθής γιατρός, πρέπει να καταλάβει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνον γκρίνια, δεν είναι μόνον καταγγελία, είναι και διάθεση συνεργασίας.



Κι ενώ καμιά φορά ερχόταν στα υπουργεία και επιζητούσε να υπάρξει στήριξη από την Κυβέρνηση προς την περιφέρεια, εδώ στην Πάτρα, ερχόταν και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης όλων των έργων εκείνος»!



Και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε:



Ενοχλούνται διότι για πρώτη φορά ότι θα βγαίνει στην κάλπη, θα βγαίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ότι για πρώτη φορά θα γίνουν εκλογές με απλή αναλογική. Για πρώτη φορά το μοντέλο θα πάψει να είναι δημαρχοκεντρικό. Για πρώτη φορά ο Δήμαρχος θα πρέπει να δίνει λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και ότι θα πρέπει να επιλέξουν οι εκλεγέντες, εάν δεν υπάρξει παράταξη που θα λάβει το 51% από τον πρώτο γύρο να επιδιώξουν δύο και τρεις παρατάξεις, να βάλουν κάτω τα προγράμματά τους και να συμφωνήσουν, διότι έτσι απαιτεί ο κόσμος, αφού δεν κατορθώνεις να πάρεις την πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο. Πρέπει να επιδιώξεις προγραμματικές συγκλίσεις, που άλλωστε προσφέρονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.



Μας είπαν ότι θα υπάρξει ακυβερνησία. Λάθος. Θα υπάρξει δυνατότητα συνεργασιών, ενώ πρώτα η αντιπολίτευση χωρίς δυνατότητα να επηρεάσει τα πράγματα συνήθως ακολουθούσε τακτική ανευθυνότητας.



Και εξαπολύοντας βέλη κατά Πελετίδη είπε ο Πάνος Σκουρλέτης



Αυτό σε έναν στην περιοχή σας, δεν αρέσει. Στον δήμαρχο της Πάτρας, τον κύριο Πελετίδη, ο οποίος εάν  ο μη γένοιτο, ξαναβγεί δήμαρχος, πραγματικά θα βρίσκεται σε ένα μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο να επιλέξει με ποιον θα   συνεργαστεί, διότι, κακά τα ψέματα ο συμπαθής γιατρός, πρέπει να καταλάβει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνον γκρίνια, δεν είναι μόνον καταγγελία, είναι και διάθεση συνεργασίας.



Κι ενώ καμιά φορά ερχόταν στα υπουργεία και επιζητούσε να υπάρξει στήριξη από την Κυβέρνηση προς την περιφέρεια, εδώ στην Πάτρα, ερχόταν και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης όλων των έργων εκείνος!



Και καταχειροκροτούμενος, συνέχισε:



Αυτά που έλεγε ήταν αλλουνού παππά ευαγγέλιο, είπε επικροτούμενος από την πλατεία με την γνωστή ρήση: «Έκανε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».



Πρέπει να καταλάβει ότι οι πόροι που διαχειρίζονται οι δήμοι, η Περιφέρεια, ο Τσίπρας, είναι χρήματα, που δεν τους ανήκουν, είναι πόροι του ελληνικού λαού.



Και έχουν υποχρέωση, ο καθένας από το μετερίζι που υπηρετεί, να συνεργάζονται, να αναζητεί ώριμες λύσεις για την εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού.



Αυτά βέβαια δεν είναι αρεστά στον σημερινό δήμαρχό σας, αλλά πρέπει, στον διάλογο που θα γίνει προ των εκλογών να του δώσουμε να τα καταλάβει.



Η περίοδος των κομματικών χρισμάτων έχει παρέλθει προ πολλού. Κιαμ μου προκαλεί εντύπωση πως ο κ. Πατούλης, που μιλούσε για όλα αυτά με μία ακομμάτιστη αντίληψη, προσέτρεξε να λάβει το χρίσμα ως ιππότης, γονατίζοντας μπροστά στον βασιλιά, να τον στέψει υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: