ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

«Θα το έβγαζα το καπέλο για την επιτυχία της Ελλάδας»

Την κοινή αγωνία τους για τη διατήρηση θεμελιωδών αξιών της ΕΕ μοιράστηκαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, -που αναρωτήθηκε πως σήμερα υπάρχουν καθεστώτα ακραία και φιλοναζιστικά στην ΕΕ- στη συνάντηση που είχαν  σήμερα στη Βουλή. 


Και οι δύο υπογράμμισαν, εξάλλου, την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εθνικών Κοινοβουλίων και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη, για το μέλλον της Ευρώπης, περίοδο. 

«Μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς και την αγωνία, ενόψει των ευρωεκλογών, για την ίδια την υπόσταση και την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει μία σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων, στα οποία δεν υπάρχει η αναγκαία σύγκλιση» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας εξέφρασε την ικανοποίηση της ΕΕ για τη την απορρόφηση των κονδυλίων του «πακέτου Γιούνκερ» που πέτυχε η Ελλάδα.
«Αν φορούσα καπέλο θα το έβγαζα για την επιτυχία της Ελλάδας» δήλωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, εκφράζοντας την ικανοποίηση της ΕΕ για τη χώρα μας στο θέμα της απορρόφησης των κονδυλίων από το «πακέτο Γιούνκερ».  Ο κ. Κατάϊνεν ενημέρωσε για «το μέλλον της Ευρώπης, προκλήσεις και ευκαιρίες», που ήταν το θέμα της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Βουλής. 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε ένα όχημα επένδυσης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το λεγόμενο «Πακέτο Γιούνκερ που έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες. Τα θετικά νέα είναι ότι η Ελλάδα είναι στη πρώτη θέση κατάταξης για τη χρήση των κονδυλίων από αυτό το Ταμείο και ελπίζω και του χρόνου να είναι το νούμερο ένα» ανέφερε.


Στο μεταξύ εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας όπως ανέφερε στη σημερινή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάϊνεν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο κ. Κατάϊνεν, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, αναγνώρισε την πρόοδο που σημειώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και επαίνεσε τη χώρα για την προσπάθεια που έχει καταβάλει.

Παράλληλα, καλωσόρισε την επιλογή για τη μη περικοπή των συντάξεων, όπως και τις δράσεις για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να στηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για μια υγιή οικονομία, μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές και επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχάρη την Ελλάδα για τις επιδόσεις της ως προς το «Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη», που την κατατάσσουν, σε σχέση με το ΑEΠ, «πρωταθλήτρια» στην αξιοποίησή του, με 18 εγκεκριμένα έργα υποδομών, που αθροιστικά χρηματοδοτούνται με 2,3 δισ. ευρώ, κινητοποιώντας συνολικά 7,4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, όπως και με 13 συμφωνίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνολικού ύψους 406 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα κινητοποιήσουν επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ και θα ωφελήσουν 22.000 ΜμΕ στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: