ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Συνέπεια και αυτογελοιοποίηση

Η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας. Το ποσόν δεν αποκαθιστά φυσικά ολόκληρη την απώλεια του 2012. Είναι όμως η πρώτη αύξηση μισθών μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς εισοδηματικής συμπίεσης. Και αφορά περισσότερους από 800.000 χαμηλόμισθους.


Τι λέει όμως η αντιπολίτευση για το θέμα;

Πρώτον, εμμέσως, ότι αυτό θα είναι πλήγμα για τους εργοδότες και θα οδηγήσει σε απολύσεις και αύξηση της μαύρης εργασίας. Επί της ουσίας είναι πρόσκληση σε ανυπακοή. Οι εργοδότες, όμως, μπορούν να αντιληφθούν ότι η αύξηση των μισθών θα είναι θετική για την οικονομία. Η κυβέρνηση εγγυάται την εφαρμογή της νομιμότητας. Και οι εργαζόμενοι παρακολουθούν και κρίνουν.

Δεύτερον, ότι η αύξηση είναι ανεπαρκής σε σχέση με την περικοπή του 2012. Αυτό το λένε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., που υπέγραψε την περικοπή του 2012 με χέρια και με πόδια, αλλά και η ΓΣΕΕ, που τότε σφύριζε αδιάφορα.

Τρίτον, ότι η αύξηση θα εξανεμιστεί από τη μείωση του αφορολόγητου. Αυτό το λένε και η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Προεξοφλούν δηλαδή τη μείωση του αφορολόγητου, όπως προεξόφλησαν και την περικοπή των συντάξεων. Και στο τέλος θα τρέχουν πάλι να παρακαλάνε τον Μοσκοβισί να μειώσει το αφορολόγητο και θα ξαναεκτεθούν άσχημα, όπως με τις συντάξεις.

Τέταρτον, ότι η μείωση των συντάξεων έρχεται για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τις Πρέσπες. Εδώ η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια.

Η κυβέρνηση βαδίζει σταθερά τον δρόμο που χάραξε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. Η αντιπολίτευση βαδίζει σταθερά τον δρόμο προς την αυτογελοιοποίηση.

(Από το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: