ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

«Έξω από τα δόντια» μιλά ο Γ. Σιγαλός για τα Δημοτικά

Ο Γιώργος Σιγαλός, στο μέσον, ως πρώην αντιδήμαρχος, επί δημαρχίας Δημαρά.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου υπολειτουργούν και ο λαϊκιστής κ. Πελετίδης αδιαφορεί για να μην τα χαλάσει με τους υπαλλήλους - Δεν συμφωνήσαμε με την ΡΑΠ» λέει στο Istologio


«Ο λαϊκισμός της σημερινής δημοτικής αρχής Πατρέων που έχει εγκλωβίσει τον Δήμο, αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης  που επικρατεί στα εσωτερικά δημοτικά πράγματα. Οι υπηρεσίες του Δήμου υπολειτουργούν και ο κ. Πελετίδης αδιαφορεί για να μην τα χαλάσει με τους υπαλλήλους» λέει ο Γιώργος Σιγαλός, που όπως πάντα, μιλάει έξω από τα δόντια!

«Η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, ανεξάρτητα από το ποιος θα βγει δήμαρχος. Θα έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικές καταστάσεις που θα δημιουργήσουν τα σωματεία του Δήμου, ανυπέρβλητες, όπως αυτές που συναντούσαμε εμείς, όταν διοικούσαμε τον Δήμο» λέει στο Istologio G. Mosxou o επικεφαλής της Παράταξης Τώρα για την Πάτρα, Γιώργος Σιγαλός. 

Και η υπενθύμισή του, συνειρμικά παραπέμπει στην διαμάχη για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στα απορριμματοφόρα! 

Η παραπάνω αναφορά από τον δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο Πατρέων Γιώργο Σιγαλό, έγινε στο πλαίσιο της αναζήτησης, από το Istologio G. Mosxou, των αιτιών που οδήγησαν την Γραμματεία της Κίνησης στην έκδοση ανακοίνωσης, με την οποία δημοσιοποιούν την απόφαση για έξοδο από τον δημοτικό στίβο. 

Αυτό αν και όπως ο ίδιος δηλώνει, το πιθανότερο είναι να κοιτάξει την δουλειά του, που ζημιώθηκε επί τόσα χρόνια ασχολίας του με τα δημοτικά ζητήματα. 

Πάντως από την παράταξη δηλώνουν: «Ευχόμαστε να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι που θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν αυτή την πορεία και σε αυτή τη κατεύθυνση θα είμαστε παρόντες».

Ωστόσο ο ίδιος ο Γιώργος Σιγαλός, δεν έχει κατασταλάξει οριστικά, ενώ και οι... πειρασμοί δεν τον εγκαταλείπουν. «Όλοι με ζητούν στο ψηφοδέλτιό τους, από τον Γ. Ρώρο, τον Αλεξόπουλο κ.α.» λέει και αποκαλύπτει  το παρασκήνιο της αποτυχίας συνεργασίας της κίνησης «Τώρα για την Πάτρα»  με την «ΡΑΠ» λέγοντας: 

«Κάναμε τρεις τέσσερις επαφές, όπως και με τις άλλες παρατάξεις. Δεν συμφωνήσαμε κι ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του. Είμαστε έξι πρώην αντιδήμαρχοι από την παράταξη μας. Δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε την στάση της ΡΑΠ. Μετά από αυτά, συνήλθε η Γραμματεία και αποφάσισε να μην κατεβούμε στις εκλογές. Άλλωστε με τόσους υποψήφιους, αναρωτιέμαι τι θα γίνει μεθαύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο; Κι άσε που θα έχουμε τον Πελετίδη στην αντιπολίτευση που θα βγαίνει κάθε τόσο στα κεραμίδια! Έτσι δεν έκανε κι όταν ήταν πάλι στην αντιπολίτευση;» υπενθυμίζει ο Γιώργος Σιγαλός.

«Την τελευταία διετία με αφορμή  τις ερχόμενες εκλογές του 2019 και τον νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση περί απλής αναλογικής πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε ένα κύκλο συζητήσεων με πρόσωπα και παρατάξεις.

Καταρχήν προσδιορίσαμε τις αντιθέσεις μας  με την σημερινή Δημοτική Αρχή οι οποίες πηγάζουν κυρίως από την γενικότερη κατεύθυνση που ακολουθεί στα τοπικά ζητήματα η οποία ταυτίζεται απόλυτα με την στάση που ακολουθεί το  κόμμα, το ΚΚΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης «Τώρα για την Πάτρα».



Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την πρόταση και την πολιτική μας άποψη για την αυτοδιοίκηση την έχουμε καταθέσει για 13 συνεχή χρόνια οργανωμένα, με συνέπεια και καθαρό λόγο είτε ως αντιπολίτευση είτε ως Δημοτική αρχή, στη Πόλη αλλά και Πανελλαδικά.

Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα είναι ένας κυνηγημένος θεσμός αν και θεωρητικά αποτελεί το κύτταρο της Δημοκρατίας, τον στενό συγγενή της Άμεσης Δημοκρατίας. Την προσεγγίζεις με  «καημό και μεράκι» αλλά απαιτεί «αγωνία και αγώνες» για να αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει. 

Αλλιώς απλά υποβαθμίζεται στο διαχειριστικό ρόλο της «Αποκεντρωμένης Ετεροδιοίκησης» υποτάσσοντας τα τοπικά ζητήματα σε άλλα συμφέροντα και σχεδιασμούς.

Γνωρίζουμε ότι στην 45χρονη αυτοδιοικητική μεταπολιτευτική ιστορία της Πόλης κατατέθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Υπήρξαν ιστορικές στιγμές, υπερβολές, φανατισμοί ακόμα και ακραία γεγονότα. Προεκλογικά όλοι μας ψάχνουμε τις ιστορικές μας  μνήμες, ανατρέχουμε σαν πολίτες και σαν συλλογικότητες στο παρελθόν, αυτοπροσδιοριζόμαστε στα  σωστά και τα λάθη, κάνουμε μια δημιουργική  κριτική για  τις θέσεις μας, την στάση μας, τη ψήφο μας.

Πιστέψαμε ότι πλέον έφτασε αυτή η ώριμη στιγμή που η σημερινή κατάσταση μαζί με τις ιστορικές μνήμες της Πόλης θα δημιουργούσε ένα απόσταγμα σύγκλισης πολιτικής πρότασης για την δημιουργία μιας νέας ισχυρής Δημοτικής παράταξης που να προωθεί την έννοια της Αυτοδιοίκησης στην ουσία της.

Πιστέψαμε επίσης ότι ο νέος εκλογικός νόμος με την απλή αναλογική θα αποτελούσε ακόμα ένα ισχυρό κίνητρο αφού  απαιτεί συγκλίσεις απόψεων για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης αλλά και για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Έτσι την τελευταία διετία με αφορμή  τις ερχόμενες εκλογές του 2019 και τον νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση περί απλής αναλογικής πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε ένα κύκλο συζητήσεων με πρόσωπα και παρατάξεις.

Καταρχήν προσδιορίσαμε τις αντιθέσεις μας  με την σημερινή Δημοτική Αρχή οι οποίες πηγάζουν κυρίως από την γενικότερη κατεύθυνση που ακολουθεί στα τοπικά ζητήματα η οποία ταυτίζεται απόλυτα με την στάση που ακολουθεί το  κόμμα, το ΚΚΕ.

Αυτό που βλέπουμε όλοι σήμερα είναι ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει με βία την περιοχή κατατάσσοντας την στις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης. Τα συσσίτια και οι καταγγελίες είναι προσωρινά μέτρα και οδηγούν την πόλη σε στασιμότητα και μαρασμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε αδιέξοδη πορεία.

Έγιναν ημερίδες και συζητήσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Κατατέθηκαν κοινές προτάσεις από την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο.
Διανύοντας την προεκλογική περίοδο  παρατηρούμε ότι οι προτάσεις και οι προγραμματικές συγκλίσεις έχουν υποταχθεί στις κομματικές διαδρομές και στις προσωπικές φιλοδοξίες.

Σε αυτό το πλαίσιο οδηγούμαστε σε πληθώρα υποψηφιοτήτων με το παιγνίδι των εντυπώσεων να είναι σε πρώτο πλάνο, με τα σημάδια της έλλειψης του ορθολογισμού να είναι ορατά, με αποτέλεσμα την αδυναμία συνθετικής πρότασης για τα προβλήματα, τους σχεδιασμούς και τα οράματα.

Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι δεν καταφέραμε να συνδράμουμε στην δημιουργία ενός νέου ισχυρού πόλου  με αυτοδιοικητικά  χαρακτηριστικά και  σαφή πρόταση για διεκδίκηση και αγώνες στα μελλούμενα.

Σε αυτή τη φάση με λύπη μας διαπιστώνουμε την «ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» να κερδίζει τους αγώνες και την αγωνία των δημοτών για «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ». Δημότες που θα μπορούσαν να συνδράμουν σε αυτό είτε με την εμπειρία τους είτε με τις ιδέες στους απομονώθηκαν νικημένοι από τον λαϊκισμό, τις κομματικές πιέσεις και τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Αποφασίσαμε λοιπόν ως παράταξη να μην συμμετάσχουμε στις επόμενες εκλογές.

Ευχόμαστε να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι που θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν αυτή τη πορεία και σε αυτή τη κατεύθυνση θα είμαστε παρόντες.


Η Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: