ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει τις ΗΠΑ - Μείον 50 βαθμούς!




 Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών πλήττει μεγάλο μέρος των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών φτάνοντας ακόμα και τους -50 βαθμούς Κελσίου. 12 θάνατοι έχουν συνδεθεί με το πολικό ψύχος ως τώρα.
Ορισμένοι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, άλλοι από την έκθεσή τους στα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Μεταξύ αυτών ένας ηλικιωμένος που βρέθηκε νεκρός στο Ιλινόις, αρκετές ώρες αφότου έπεσε στην προσπάθειά του να μπει στο σπίτι του, ενώ ένας φοιτητής στο Πανεπιστημίο της Αϊόβα βρέθηκε τα ξημερώματα, πίσω από μια ακαδημαϊκή αίθουσα, ένας άλλος άνδρας από το Milwaukee πάγωσε σε ένα γκαράζ σύμφωνα με τις αρχές.



Οι θερμοκρασίες στο Σικάγο έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα περίπου -23F (-30C) την Τετάρτη, λίγο πιο πάνω από την χαμηλότερη θερμοκρασία στην πολη που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 1985. «Είμαι κρύος και φοβάμαι», δήλωσε στους New York Times το βράδυ της Τρίτης το πρωί ο Tony Neeley, ένας άστεγος κάτοικος του Σικάγου, ενώ ο δήμαρχος του Λάνσινγκ, στο Μίτσιγκαν ανέφερε ότι οι ζεστοί χώροι που άνοιξαν για να φιλοξενήσουν τους αστέγους είναι υπερφορτωμένοι.

«Σήμερα το πρωί, καταγράφηκαν ορισμένες από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στο βορειότερο τμήμα των μεσοδυτικών πολιτειών», ενώ επιμένει το επικίνδυνοψύχος, δήλωσε ο Άντριου Όρισον, ένας μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο Ρόιτερς.
Στη Μινεσότα και το Μίσιγκαν, ο υδράργυρος αναμένεται στους -29 βαθμούς κελσίου και στη Βόρεια Ντακότα στους -34 βαθμούς, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.


Οι συνθήκες βαρυχειμωνιάς μετατοπίζονται στα ανατολικά, μεταξύ άλλων στη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη και την Πενσιλβάνια. Στη Βοστόνη, ο υδράργυρος θα πέσει στους -21 βαθμούς κελσίου.

«Στις μεσοδυτικές πολιτείες, οι θερμοκρασίες που είναι αισθητές αγγίζουν τους -60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 Κελσίου), το ισχυρότερο κρύο που έχει καταγραφεί ποτέ», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχειρώντας να προειδοποιήσει τους πολίτες. Ενώ με ένα τουλάχιστον ατυχές τουίτ σημείωσε: 
"Τι στο καλό συμβαίνει με την παγκόσμια υπερθέρμανση; Σε παρακαλώ, γύρνα γρήγορα, σε χρειαζόμαστε"


Τα αμερικανικά ταχυδρομεία γνωστοποίησαν ότι διέκοψαν τη διανομή αλληλογραφίας σήμερα σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες.
Μπροστά σε αυτήν «αρκτική αέρια μάζα χωρίς προηγούμενο», που επηρεάζει τις ζωές τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Στην περιοχή των μεγάλων λιμνών, οι ασυνήθιστες μετεωρολογικές συνθήκες προκάλεσαν πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα. Ένα μέρος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα στην κυριολεξία πάγωσε.



Πηγή: theguardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: