ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Αν και βαριές οι γκαζόζες, το άρθρο 86, πέρασε



 Ευρεία πλειοψηφία  από ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛΛ και Γ. Μαυρωτά - Το
ΚΚΕ δεν ψήφισε, λες και φοβάται μην παραπεμφθούν οι υπουργοί του, σε μελλοντική κυβέρνηση Αρειανών!

Παρά τις όποιες γκαζόζες βαρυστομάχιασαν κάποιους από την αντιπολίτευση, που 'ετρεξαν στο κυλικείο της Βουλής την ώρα σοβαρών νομοθετημάτων, για να μην καταγραφεί η βούλησή τους, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής Αναθεώρησης  και πήραν το δρόμο για ψήφο στην Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ σε όλα τα Ν/Σ εδώ και καιρό συμπαρατάσσεται με τα αστικά κόμματα. Ακόμη και στην πρόταση μομφής, για λόγους μικροκομματικούς. Χθες στη συζήτηση, ενώ πέρασε από την επιτροπή της Βουλής η διαδικασία αναθεώρησης του άρθρου 86 περί Εθύνης Υπουργών με ευρεία πλειοψηφία  των ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛΛ και τον ανεξάρτητο Γ. Μαυρωτά από το Ποτάμι (για κατάργηση του άρθρου με το νέο Σύνταγμα) το ΚΚΕ δεν ψήφισε, λες και φοβάται μην παραπεμφθούν οι υπουργοί του στην μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας με τους Αρειανούς από το υπερπέραν!

Ακόμη επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην Ολομέλεια, για τις 151 ψήφους που διαθέτει η Κυβέρνηση (145 συν τους 6 ανεξαρτήτους). Δηλαδή αμφισβήτησε την πλειοψηφία της Αριστερής κυβέρνησης, παίζοντας παιχνιδάκι με την ΝΔ, τη ΔΗΣΥ της Φώφης και τη ΧΑ, που όλα τα καταψήφισε! Αλλά τέτοια στάση δεν επιτρέπεται να κρατήσει αυτός που θέλει να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία, εάν θέλει βέβαια!

Η πλέον εμβληματική πρόταση της συνταγματικής αναθεώρησης, η αλλαγή του άρθρου 86 για την ευθύνη των υπουργών κι η κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΔΗ.ΣΥ., ΑΝ.ΕΛΛ. και από τον Γιώργο Μαυρωτά από το Ποτάμι, μόνον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε δύο προτάσεις της Ν.Δ., με βασικότερη αυτή που δίνει στη μειοψηφία το δικαίωμα να αποφασίσει συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών στη Βουλή. Την πρόταση αυτή στήριξε και η ΔΗ.ΣΥ., ενώ καταψήφισαν τα άλλα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και την πρόταση της Ν.Δ. για εξομοίωση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας των στρατοδικών με τους τακτικούς δικαστές. Την πρόταση αυτή στήριξαν και τα άλλα κόμματα εκτός από την Ένωση Κεντρώων.

Η ΔΗ.ΣΥ. από την άλλη πίεσε έντονα τη Ν.Δ. να μην υποστηρίξει προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ώστε καμία να μην λάβει 180 θετικές ψήφους και να μην «λυθούν τα χέρια» της επόμενης Βουλής να καθορίσει το περιεχόμενων των αναθεωρητέων διατάξεων μόνο με 151 ψήφους.

Παρόμοιο σκεπτικό ανέπτυξε και το ΚΚΕ, που επιφυλάχθηκε για όλα τα άρθρα κατά την ψηφοφορία και θα τοποθετηθεί αναλυτικά στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο μέγας... Βούδας θα ανοίξει το στόμα του, τελικά; Ιδού το ερώτημα!

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδειξε να φοβάται τον δικαστικό έλεγχο της διαδικασίας αναθεώρησης και πιθανή δικαίωση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεσμευτικότητα της κατεύθυνσης της προτείνουσας Βουλής για την αναθεωρητική. Ο Β. Βενιζέλος και τα άλλα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ., Ανδρέας Λοβέρδος και Θόδωρος Παπαθεοδώρου,  αφού πρώτα  κάλεσαν την ΝΔ σε συνεργασία για να αποτρέψουν δικαστική εξέλιξη σε περίπτωση επιθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ, επέμειναν ότι μόνη λύση είναι καμία διάταξη να μην λάβει 180 ψήφους.

«Ο καθένας να πάρει την ευθύνη και να έχουμε καθαρές θέσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «μόνη εγγύηση είναι οι πλειοψηφίες». Η πίεση αυτή των στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, όταν η Ν.Δ. στήριζε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε αδιακρίτως όλες τις προτάσεις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: