ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ο Γιώργος Ρώρος για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων


«Οι συνήθεις δικαιολογίες για έλλειψη χρηματοδότησης των αναγκαίων δράσεων έχουν καταπέσει στο κενό. Η δημοτική αρχή βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια την αδιαφορία της και την απουσία δράσεων. Τόσο στο θέμα της δημιουργίας χώρου στέγασης των αδέσποτων όσο και στο ζήτημα της διαχείρισης (σίτιση - στείρωση)», αναφέρει ανακοίνωση του Γιώργου Ρώρου.


«Έστω και τώρα, καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες, ως κατεξοχήν αρμόδιος και χρηματοδοτούμενος φορέας»

Συνάντηση με τους υπευθύνους του Δήμου Πατρέων για την περισυλλογή και φιλοξενία των αφρόντιστων τετράποδων της πόλης ήταν προγραμματισμένη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της συνεχούς βροχής που πέφτει από την νύχτα, αλλά και της αδιαφορίας του Δήμου που αρνείται να παράσχει τροφές, προς το σύλλογο των φιλόζωων, μα και μικρό χρηματικό ποσόν για το όποιο έχει δεσμευτεί από την προηγούμενη χρονιά.
Με αφορμή την παρατηρούμενη δολιχοδρομική στάση του δημάρχου Πατρέων, επί του ζητήματος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Γιώργος Ρώρος, με την παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΕΩΝ, δήλωσε τα εξής:
«Είναι προφανές σε όλους ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Και αυτό παρά τις διαμαρτυρίες αλλά και τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί, παρά το αυξημένο ενδιαφέρον εκατοντάδων συμπολιτών μας και οργανώσεων, παρά το γεγονός ότι η αδιαφορία και η εγκατάλειψη έχουν μεγεθύνει το πρόβλημα που παρατηρείται έντονα, πλέον, στις περισσότερες συνοικίες της Πάτρας.
Οι συνήθεις δικαιολογίες για έλλειψη χρηματοδότησης των αναγκαίων δράσεων έχουν καταπέσει στο κενό. Η δημοτική αρχή βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια την αδιαφορία της και την απουσία δράσεων. Τόσο στο θέμα της δημιουργίας χώρου στέγασης των αδέσποτων όσο και στο ζήτημα της διαχείρισης (σίτιση - στείρωση), οι προφάσεις που επικαλείται δεν πείθουν κανέναν.
Έστω και τώρα, καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες, ως κατεξοχήν αρμόδιος και χρηματοδοτούμενος φορέας, ώστε να απαλύνει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει με την απραξία της επί τέσσερα χρόνια. Να συνεργαστεί με τις δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις, με τους πολυάριθμους εθελοντές που έμπρακτα έχουν αποδείξει το ενδιαφέρον τους, να αξιοποιήσει τη διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να προστατέψει τους συμπολίτες από τους όποιους κινδύνους προκαλούν τα αφρόντιστα, και όχι τα αδέσποτα, ζώα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: