ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Στο αγροτικό μπλόκο της Τριταίας η Ολ. Τελιγιορίδου


Στην αίθουσα του Σταυροδρομίου Τριταίας παραβρέθηκε και μίλησε στους κτηνοτρόφους η  υπουργός Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου. Παρόντες οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.


Συνάντηση με τους αγρότες στα μπλόκα αποδέχεται και ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης

Με αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου Τριταίας στην Αχαΐα,  βρέθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση η Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα. 
Στην ομιλία της η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην  δυναμική και τα πλεονεκτήματα που έχει ο αγροτικός τομέας καθώς επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και τους ενημέρωσε για τις πολιτικές αντιμετώπισης που σχεδιάζει το Υπουργείο. 
Η κ. Τελιγιορίδου είχε επίσης συνάντηση και με το μπλόκο των αγροτών  στην περιοχή και συζήτησε μαζί τους.
Κατά την διάρκεια της περιοδείας στην Αχαΐα η κ. Τελιγιορίδου συναντήθηκε με το περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ Κατσιφάρα για θέματα για θέματα της αρμοδιότητα της και πραγματοποίησε επίσκεψη στο παράρτημα του ΕΦΕΤ στην Πάτρα και ενημερώθηκε για την λειτουργία του.

Συνάντηση με τους αγρότες αποδέχεται ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης

Για άμεση συνάντηση με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, όποτε εκείνοι το ζητήσουν, καθώς η πρόσκληση έχει κατατεθεί από την πλευρά της πολιτείας, έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, κλητεύτηκαν σε δίκη δέκα αγροτοσυνδικαλιστές την 1η Μαρτίου με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας με δόλο για παρακώλυση συγκοινωνίας, στον κόμβο της Νίκαιας. Οι αγροτοσυνδικαλιστές κάλεσαν νωρίτερα την κυβέρνηση να πάρει θέση και να άρει τις διώξεις, τις οποίες θεωρουν πολιτικές!

Ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε ότι «όλα τα ζητήματα λύνονται με διάλογο» και συμπλήρωσε «όταν τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, συζητηθούν θα δούμε ποια από αυτά θα επιλυθούν ποια βρίσκονται σε τροχιά επίλυσης και, κυρίως, ποια ακόμα αντέχει η ελληνική οικονομία στις σημερινές της συνθήκες».

Μιλώντας για τις κατώτερες εγγυημένες τιμές, που αποτελεί και αίτημα των μπλόκων, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως «στο οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε δεν είναι δυνατόν να δοθούν» και υπογράμμισε ότι το θέμα των ανοικτών τιμών στο βαμβάκι έχει τελειώσει.

«Οι μορφές διαπραγμάτευσης θα είναι είτε με συμβόλαιο με τον παραγωγό από την αρχή της σποράς να ξέρει τι θα πουλήσει, σε ποια τιμή θα πουλήσει είτε με την παράδοση του προϊόντος. Πάμε σε άμεση τιμολόγηση με την παράδοση του προϊόντος», δήλωσε σχετικά.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται υπό εξέταση η μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο για κίνηση και ενέργεια, ενώ ήδη μελετώνται μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Σε ότι έχει να κάνει με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, το οποίο και αυτό αποτελεί αίτημα των μπλόκων, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε πως «δεν διευκρινίζεται αν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις» και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή έχουμε αφορολόγητο για τους αγρότες (σ.σ. με δύο παιδιά) στα 9.090 ευρώ γεωργικό εισόδημα, συν 12.000 ευρώ στις ενισχύσεις (πράσινη, βασική κ.ά.) του Α' Πυλώνα και αφορολόγητες τις ενισχύσεις του Β' Πυλώνα».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
«Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: