ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Βρετανία: Προσπάθεια να αποφευχθει άτακτο Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε απόψε την τροπολογία που καλούσε τη βρετανική κυβέρνηση να επιδιώξει την παράταση του άρθρου 50, δηλαδή να μην γίνει το Brexit στις 29 Μαρτίου. Η τροπολογία αυτή ζητούσε επίσης από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και να μην βγάλει τον λαό της Σκωτίας από την ΕΕ χωρίς τη θέλησή του. Η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 327 έναντι 39.


Την επιδίωξη επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit, έκανε γνωστή η Τερέζα Μέι μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν την ψηφοφορία για τις τροπολογίες επί του σχεδίου της συμφωνίας αποχώρησης.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει «σημαντικές» αλλαγές από την ΕΕ.


Τελικά, η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψήφισε την τροπολογία Ι με την οποία επιδιώκεται να αποκλειστεί μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. 

Η αποκαλούμενη «τροπολογία Σπέλμαν», με την οποία διαφωνούσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, εγκρίθηκε με ψήφους 318 υπέρ έναντι 310 κατά.

Η τροπολογία ορίζει ότι απορρίπτεται η έξοδος από την ΕΕ «χωρίς μια Συμφωνία Αποχώρησης και ένα πλαίσιο για τη Μελλοντική Σχέση». Δεν καθορίζει όμως πώς θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση να σταματήσει μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Η πρωθυπουργός υποστήριζε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο (no deal Brexit) είναι να ψηφίσει το κοινοβούλιο υπέρ μιας συμφωνίας με την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: