ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Φιλομεταναστευτικές βολές κατά του Δήμου Πατρέων



Υπόθεση φραουλοχώραφων Μανωλάδας. Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, 29-7-2014,  διαμαρτυρία μεταναστών. Συνέντευξη για το ζήτημα από τον Γιάννη Λάμπρου (στη φωτογραφία με την πράσινη μπλούζα).

«Τουλάχιστον ας μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας. Και ειδικά ας μην μας παραμυθιάζουν όλοι αυτοί που επί χρόνια (και μάλιστα τα πέτρινα χρόνια της Δεξιάς) ήσαν απόντες από το πεδίο της κοινωνικής σύγκρουσης στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb ο Γιάννης Λάμπρου, ένας μαχητής του φιλομεταναστευτικού κινήματος και στέλεχος της δημοτικής παράταξης  ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ,  αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Δήμου Πατρέων, που ήταν απών, από την μάχη φιλοξενίας των μεταναστών, ακόμη και από την εποχή του καταυλισμού της οδού Ευρώτα, αλλά και μετά.

Συγκεκριμένα αναφέρει:


«Επειδή πολλά ψιθυρίζονται αλλά δεν λέγονται δημόσια από κάποιους και προς άρση παρεξηγήσεων.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος δεν θέλει να φτιάξει τα υπνωτήρια και τις ημερήσιες δομές αστέγων (πολύ περισσότερο η κυβέρνηση που τα σχεδίασε). Αυτό που επίμονα ρωτάγαμε ως δημοτική παράταξη και συνεχίζουμε να ρωτάμε είναι γιατί ο Δήμος καθυστερεί εδώ και δυόμισι χρόνια να τα υλοποιήσει, παρόλο που είναι ενταγμένα έργα σε χρηματοδότηση. 


Επίσημη απάντηση από τον Τουλγαρίδη, οι διαπραγματεύσεις για το κτίριο! 


Να θυμίσω ότι λιγότερο κράτησαν οι διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία! 


Μύθος δεύτερος που προωθεί σε συγκεκριμένους κύκλους η δημοτική αρχή: Θα στεγάσουμε και πρόσφυγες. Γιατί δεν έχει το σθένος να το υπερασπιστεί δημόσια αυτό, όπως το κάνουν άλλοι;;;
Να θυμίσουμε ότι οι ωφελούμενοι διέπονται από τις διατάξεις του Ν. 4052/2012 άρθρο 29 παρ. 1, και αφορούν στους «νόμιμα διαμένοντες στη χώρα». 


Για αυτό και πιστοποιητικά αστεγίας που εκδίδονται από τον Δήμο δεν δικαιούνται οι «χωρίς χαρτιά».

Την ίδια στιγμή μάλιστα η δημοτική αρχή τάσσεται ενάντια στην ένταξη των προσφύγων και μεταναστών με την πρόφαση του αγώνα για ελεύθερη μετακίνηση στις χώρες που επιθυμούν. 


Μήπως άλλωστε εγγράφουν στα σωματεία που ελέγχει το ΚΚΕ μετανάστες χωρίς χαρτιά; Ή μήπως γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς παιδιά μεταναστών «χωρίς χαρτιά».


Διασταλτική εφαρμογή και όχι ερμηνεία του συγκεκριμένου νόμου μπορεί να υπάρξει και είναι κάτι μαχητό. 


Και βέβαια, για το θεσμικό πλαίσιο δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή όπως δεν ευθύνεται και η κυβέρνηση (Θυμίζω νόμος του 2012).
Θα μου πεις γιατί δεν το αλλάζει η σημερινή κυβέρνηση. Γιατί πίσω (και πάνω πολλές φορές) από την πολιτική βούληση υπάρχει το διοικητικό προσωπικό που εμφανίζεται απρόθυμο να αποδεχτεί και να εφαρμόσει όσα δεν είναι κοινωνικά κυρίαρχα.


Τουλάχιστον ας μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας. Και ειδικά ας μην μας παραμυθιάζουν όλοι αυτοί που επί χρόνια (και μάλιστα τα πέτρινα χρόνια της Δεξιάς) ήσαν απόντες από το πεδίο της κοινωνικής σύγκρουσης στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών.


Με αριστερή κυβέρνηση γίνεσαι εύκολα επαναστάτης.


Τα πράγματα αλλάζουν με συστηματική δουλειά στην κοινωνία και αλλαγή στάσεων και αντιλήψεων. Ακόμα και των δικών μας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: