ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου
·                    Βόρεια Κορέα
·                    Βόρεια Μακεδονία

·                    Βόρεια Καρολίνα
·                    Νυχάκι
·                    Γλασσέ
·                    Όλη , μα οοοόλη, η κεντροαριστερά στην Ευρώπη συνεργάζεται και  δημιουργεί αναχώματα απέναντι στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό. Η …κεντροαριστερά –λέμε τώρα- σ την Ελλάδα, το ΚΙΝΑΛ επιστρέφει στο παρελθόν και στην αγκαλιά της ακροδεξιάς  .  
·                    Τερατογεννέσεις…
·                    Ο κ. Καμμένος είπε ότι, αν ο κ. Τσίπρας έχει «στήσει» τη διάλυση της ΚΟ, «έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα», προσθέτοντας ότι, «αν προχωρήσει η αποστασία με τον τρόπο που το έχουν στημένο», οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν από τις 25 Μαρτίου, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν θα κάνουμε παρέλαση».
·                    Είθισται , παλαιόθεν, την 25 Μαρτίου να κάνουμε το πρώτο θερινό μας μπάνιο…
·                    Εν μέσω του χάους που επικρατεί στη Βενεζουέλα, μετά την αυτοανακήρυξη του Χουάν ως προέδρου της χώρας, τη στήριξη της ανατροπής Μαδούρο από τις ΗΠΑ αλλά και το τελεσίγραφο για εκλογές από την Ευρώπη, ο αυτόκλητος πρόεδρος κάλεσε σεν δύο νέες διαδηλώσεις, την Τετάρτη και το Σάββατο, με αίτημα την  προκήρυξη νέων εκλογών.
·                    Δυο Γκουαϊδούρια _ΗΠΑ,ΕΕ – διεκδικούν ξένο αχυρώνα…
·                    Να χεσ@ μέσα στις δημοκρατικές σας …αρχές και ευαισθησίες…
·                    Μητσοτάκης: Να γίνουμε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει σελίδα μετά το λαϊκισμό
·                    Η αυτοκριτική είναι καλή …
·                    Επί τη ευκαιρία .
·                    Αφού τα  κάνατε όλα καλά προς τι ο …ανασχηματισμός;
·                    Λένε : Με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση έκλεισε με περισσή βιασύνη-αυτά που θεωρούσε ότι είχε ως εκκρεμότητες. 
·                    27 χρόνια!!!  κράτησε αυτή η ..κολόνια- 
·                    Κατάλαβες γιατί η Ελλάδα ήταν 30 χρόνια πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη;
·                    Θεοχαρόπουλος : Σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Γεννηματά ότι δεν έχει θέση στο Κίνημα Αλλαγής όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει: «Συμφωνώ, η Φώφη Γεννηματά δεν ξέρω αν το εννοεί»
·                    Άλλα λέει και άλλα κάνει κι έφτασε-προς το παρόν – ως  εδώ.
·                    Έχει και παρακάτω…
·                    IΕ: Για να ξεχαστούν οι Πρέσπες, αρχίζουν μικροπαροχές
·                    Αυτό να το πεις σε όσους θα  πάρουν αύξηση…
·                    Οι ληστές των 4 εκατ. ευρώ φορούσαν μάσκες Καραμανλή και Παπανδρέου
·                    Σαφές το μασκάρεμα…
·                    Αλλά και αυτός ο χριστιανός 4,5 εκατομμύρια σε ένα κονσερβοκούτι;
·                    Μυρίζει …
·                    Γυναίκα , καθώς περπατούσε έπεσε πάνω στην Κάρολ Μίντλετον η οποία έκανε τη βόλτα της μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ. Και ρώτησε τον μικρό πως τον λένε, «με λένε Αρτσι!». 
·                    Μάλλον την κατάσταση στην Αγγλία περιέγραψε ο μικρός…
·                    Αρτσι μπουρτζι και λουλάς…
·                    Ο Μύθος: Ο Καποδίστριας, κάθε φορά που συναντούσε τους οπλαρχηγούς ,ερχόταν αντιμέτωπος με τις διάφορες «χάρες» που του ζητούσαν, όπως ρουσφέτια ή χρήματα για να χρηματοδοτήσουν τους αγώνες τους. Ο κυβερνήτης όμως δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και κάποτε αναγκάστηκε να πει την αλήθεια. Ότι δηλαδή το κρατικό ταμείον ήταν μείον. Οι οπλαρχηγοί αντέδρασαν οργισμένα λέγοντάς του «άκου δω, κυρ Γιάννη, αν δεν μας τακτοποιήσεις στα γρήγορα, θα πάρουμε τ’αρκεβούζια μας (τυφέκια της εποχής) και το λουλά μας (μέρος του ναργιλέ) και θα τα στήσουμε στο πέρασμα του Αναπλιού. Όποιος πλούσιος θα πέφτει κατά κείθε, θα τον γραπώνουμε και θα του παίρνουμε λύτρα»....
·                    Δενδιας : «Η κυρίαρχη τάση μέσα στη ΝΔ είναι η κεντροδεξιά. Η τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου με προσεγγίσεις στα λαϊκά στρώματα αλλά χωρίς αυτό να συνδυάζεται με εθνικιστικές υστερίες και λαϊκισμούς. Η αντίληψη μας για την Μακεδονία είναι βαθειά πατριωτική, μια αντίληψη φιλίας προς όλους και με γέφυρες προς τα Βαλκάνια. Δεν είναι μια αντίληψη αμυντικής κραυγής ενός ανασφαλούς πολιτικού κόμματος που δε βρίσκει άλλο λόγο ύπαρξης και το ρίχνει στον εθνικισμό. Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς.  Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια. (…)Την άλλη γραμμή αυτήν την οποία δεν δέχομαι με κανένα τρόπο ότι είναι κυρίαρχη δεν μπορώ να την υπηρετήσω. Η άλλη γραμμή έχει αντίθετα χαρακτηριστικά με τη δική μας γραμμή αλλά με αποκλίσεις διότι αν ήταν ακριβώς στην αντίθετη θέση θα ήταν εκτός κόμματος».
·                    Για ποιόν χτυπά η καμπάνα;…
·                    Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε 1,5 μονάδες βάσης στο 4,07%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι τιμές της Tradeweb, εν τω μεταξύ, έδειξαν ότι το πενταετές ομόλογο της χώρας διαπραγματευόταν στο 2,85%, κοντά στο χαμηλό εξαμήνου 2,83% της περασμένης εβδομάδας.
·                    Με αυτά που κάνουν θα τα …μηδενίσουν…
·                    Χάινερ Φλάσμπεκ: Δεν πρόκειται για “διάσωση”. Τα προγράμματα ήταν από την αρχή ακατάλληλα και η Γερμανία είναι σαφέστατα συνυπεύθυνη για τα όσα έγιναν. Ο συνδυασμός δημοσιονομικού περιορισμού και μειώσεων μισθών ήταν, για τα τον πούμε με το όνομά του, τρελός. Ακόμη και σήμερα αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι αναθέρμανση της οικονομίας από το κράτος κι όχι επιπλέον “μεταρρυθμίσεις”.
·                    Φλασμπάκ λαθών στου …κασίδη το κεφάλι…
·                    Γ.Πλειός: Οι ψευδείς ειδήσεις γίνονται πιστευτές επειδή αυτές οι ειδήσεις αποδίδουν λ.χ. αρνητικά χαρακτηριστικά σε κάποιες ομάδες ανθρώπων, που τα πιστεύουν και όσοι τις πιστεύουν, όπως λ.χ. γεγονότα ανύπαρκτα ή διαστρεβλωμένα που περιέχουν ρατσιστικά στερεότυπα (για μαύρους, αλλοδαπούς, γυναίκες, ξανθές, πόντιους, εβραίους, γειτονικούς λαούς κοκ). Ή, επειδή αποδίδουν θετικά γνωρίσματα σε κάποιες άλλες ομάδες που το κοινό που πιστεύει σε ψευδείς ειδήσεις, τις θεωρείς ανώτερες, όπως λ.χ. το δικό του έθνος, τη δική του περιοχή, το δικό του χωριό ή τους Αμερικάνους, τους Ρώσους κοκ. Ή επειδή οι ψευδείς ειδήσεις ερμηνεύουν τα γεγονότα με τον ίδιο τρόπο, τον οποίο αποδέχεται και το κοινό που τις καταναλώνει, τις πιστεύει και συχνά τις ψάχνει, όπως λ.χ. στην περίπτωση που οι ειδήσεις «μιλάνε» για εικόνες που «δακρύζουν» ή εικόνες που «ματώνουν», ή για θα θαυματουργά κάστανα, για θαυματουργές παντόφλες, για θαυματουργές γκλίτσες, για θαυματουργό νερό, για θαυματουργό κρασί κ.λπ….
·                    Μην τις κατεβάζεις αμάσητες …
·                    Γιατί θα αποκτήσεις πνευματική παχυσαρκία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: