ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται νέες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες ΜμΕ


Αυτές οι ρυθμίσεις που θα γίνουν θα λαμβάνουν την δυνατότητα της κάθε κοινωνικής ομάδας, που θα υπαχθεί σε αυτές, διότι όπως πολύ σωστά εντοπίστηκε, εάν δίνεις τα δύο τρίτα του εισοδήματός σου για να είσαι εντάξει ως προς τις δόσεις που θα καταβάλεις, τι θα σου μένει για να καλύψεις τις υπόλοιπες ανάγκες σου; Αυτό τόνισε ο Παν. Σκουρλέτης σε ερώτηση του Istologiou G. Mosxou.



Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε σχέδιο που ετοιμάζει ο  Ευκλ. Τσακαλώτος - Δεν μπορεί να ζήσει οφειλέτης όταν δαπανά τα δύο τρία του εισοδήματός του για εξόφληση χρεών

Ερωτήματα και επισημάνσεις είναι απολύτως λογικά. Άλλωστε επεξεργασία που αυτή τη στιγμή γίνεται από τα αρμόδια  υπουργεία είναι ακριβώς, για να δει με ποιο ακριβώς αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο, αλλά και βιώσιμο τρόπο, να ξεκινήσουν αυτές οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων.

Με αυτά τα λεγόμενα του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αντιμετώπισε το ερώτημα του Istologiou G. Mosxou για το ζήτημα της επιβίωσης ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν βγει στην σύνταξη κάνοντας ρύθμιση του χρέους των προς τον ασφαλιστικό τους οργανισμό, πλην όμως μη υπαγόμενοι στις 120 δόσεις βρίσκονται σήμερα στο έσχατο όριο της φτώχειας αφού από τα 500 ευρώ που παίρνουν σύνταξη, πρέπει να καταβάλλουν τα 350 για το χρέος τους, που όμως ρυθμίστηκε από το ασφαλιστικό ταμείο τους χωρίς να λάβει υπόψη του το πως θα επιβιώσει ο ασφαλισμένος αυτός! 

Παναγ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους που δεν επέτρεψανν την νευνοϊκότερη ρύθμιση:



Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε στο παρελθόν, στο πλαίσιο του προγράμματος. Πολλές φορές τέθηκε συζήτηση πάνω στο τραπέζι, αλλά κακά τα ψέματα, πριν τον Αύγουστο του 2018, αυτό που ονομάζουμε κυβερνητική πολιτική στην Οικονομία ήταν αρκετά περιορισμένο, διότι η συμφωνία αυτή δεν υπαγόρευε μόνον, την ανάγκη επίτευξης κάποιων δημοσιονομικών στόχων. Πολλές φορές παρεμβαίνανε και στον τρόπο που θα το κάναμε.



Οι στόχοι για τα προγράμματα που έμπαιναν δεν ήταν αναγκαίο να φθάσουν εκεί που έφθασαν. Όταν τους το λέγαμε αυτό, δεν γινόμασταν πειστικοί. Έτσι ψηφιστήκανε μέτρα που οδήγησαν στην υπερκάλυψη των στόχων, που το ίδιο το πρόγραμμα προέβλεπε και είχαν συμφωνηθεί μαζί τους. Και για διορθώσουμε αυτήν την στρέβλωση επιλέχθηκε, κάθε φορά αυτού του πλεονάσματος να γυρνάει σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες.



Κάποια στιγμή πλέον αφού αυτή η δυνατότητα έχει πλήρως αποκατασταθεί, θα πρέπει να διαμορφώνουμε τέτοια πολιτική, που εκ των προτέρων θα ενσωματώνει τις δικές μας στοχεύσεις, όπως ποιες κοινωνικές ομάδες θέλεις να ανακουφίσεις, δηλαδή που θα βάλεις την καλώς εννοούμενη κοινωνική σου μεροληψία. Να μην περιμένεις το τέλος του χρόνου για να κάνεις διορθωτικές κινήσεις.



Αυτές οι ρυθμίσεις που θα γίνουν θα λαμβάνουν την δυνατότητα της κάθε κοινωνικής ομάδας, που θα υπαχθεί σε αυτές, διότι όπως πολύ σωστά εντοπίστηκε, εάν δίνεις τα δύο τρίτα του εισοδήματός σου για να είσαι εντάξει ως προς τις δόσεις που θα καταβάλεις, τι θα σου μένει για να καλύψεις τις υπόλοιπες ανάγκες σου;



Είναι καλύτερο λοιπόν να υπάρχει μία τέτοιου είδους ευελιξία ώστε να μπορείς να αποπληρώσεις το χρέος σου.



Σε αυτήν ακριβώς την στιγμή, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απεκάλυψε συζήτηση με τον υπ. Οικονομικών, που για πρώτη φορά σήμερα την δημοσιοποίησε.



Συγκεκριμένα είπε:



Με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, πριν από λίγες ημέρες, θα ισχύσει κάτι αντίστοιχο που ετοιμάζουμε για το Δημόσιο. Όπου ανάλογα με την συνέπειά σου στην ρύθμιση, θα απομειώνεται και το ποσό που θα δίνεις. Από την στιγμή που στις πρώτες δύο τρείς δόσεις θα είναι εντάξει, θα έχει το δικαίωμα να μειώνει το ποσό της δόσης.



Λαμβάνουμε υπόψη ότι πολλές ρυθμίσεις γίνονταν, έπαιρνες την ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά ποτές δεν ήσουν εντάξει περιμένοντας έτσι την επόμενη ρύθμιση. Αυτό ούτε τους πολίτες διευκολύνει, αφού μετακυλίεται το χρέος, ούτε το υπουργείο μπορεί να κάνει προγραμματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: