ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Οι παππάδες επιμένουν: Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι!

Επαίσχυντη η συμφωνία, να την ακυρώσουν οι μητροπολίτες, λένε με το συνδικαλιστικό όργανό τους οι παππάδες.




Βγαίνουν με τα

άγια παραμάσχαλα

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΟΣΜΙΩΝ!

Δυσφορία και αγωνία υπάρχει στον κύκλο των ιερέων της επικράτειας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών όπου οι ιερείς ξεπερνούν σε αριθμό τους 220. Διαφωνούν με την συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και δεν θέλουν να διαγραφούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Ελληνικού κράτους.

Κινούνται στην απαίτηση του Σωματείου του  για να ακυρώσουν στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου και αγνοούν ότι ακυρώνεται η αδικία του 1952 σε βάρος της εκκλησιαστικής περιουσίας της Εκκλησίας.

Όπως είναι γνωστό με ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο τους «ο ΙΣΚΕ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία». Κοινώς θέλουν να πληρώνονται από το δημόσιο κι όχι από την Εκκλησία. Τα άλλα τα περί διακονίας είναι για προκάλυψη!

Στην Πάτρα οι παππάδες θα  εκμεταλλευτούν τα Πρωτοκλήτια και θα πιέσουν το Μητροπολίτη Χρυσόστομο την Τετάρτη 14/11 που θα πραγματοποιηθούν το πρωί στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Εκεί θα απαιτήσουν επίλυση του συνδικαλιστικού τους αιτήματος, ώστε να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος γι αυτούς. Δεν αποκλείεται να τους δούμε με τα ράσα και τα άγια παραμάσχαλα να αγωνίζονται για το σαρκίο τους, παρά τα της καταδίκης των εγκοσμίων, που επικαλούνται όποτε τους συμφέρει!

«Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν» διαμηνύουν κηρύσσοντας αντίσταση κατά του Αρχιεπισκόπου και των μητροπολιτών που θα στηρίξουν το μέτρο του εκσυγχρονισμού της Εκκλησίας, καθώς την θέλουν υποχείριο του κάθε πολιτικού στο διηνεκές!

Εμπρός στον αγώνα για τη δικαίωση του προλετάριου παππά, ιδιαίτερα εκείνου που είναι μακριά από ναούς που διαθέτουν κοιμητήριο!

Εμπρός στον αγώνα για τη δικαίωση του εργάτη. Ψηλά τα λάβαρα του αγώνα. Εάν δεν ακολουθείστε πιστοί, θα πάψουμε να προσευχόμαστε για σας!

Μηνύματα κι αυτά, που δεν αποκλείεται να τα λάβουμε τις επόμενες ημέρες. Εκτός κι αν η Ιεραρχία κινήσει τα λουριά τους και δούμε τους παππάδες με την ουρά στα σκέλια. Πάντως και μόνον ότι αμφισβητούν τον προκαθήμενο της Εκκλησίας είναι μέγιστη βλασφημία!

Όψομεν...


Σκοπός της τελικής συμφωνίας είναι το κοινό όφελος 


«Σκοπός της τελικής συμφωνίας είναι το κοινό όφελος του λαού και της Εκκλησίας, με βασική προϋπόθεση την προστασία και πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κληρικών μας» επισήμανε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τη συμφωνία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Απαντώντας στις επιφυλάξεις ώς και κάθετη διαφωνία που εξέφρασαν οι εφημέριοι, ο Ιερώνυμος διαβεβαίωσε ότι καμία συμφωνία δεν θα προχωρήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Παράλληλα, άλλοι μητροπολίτες χαιρέτισαν τη συμφωνία κι άλλοι την επέκριναν φανερώνοντας διχασμό στο σώμα της Ιεραρχίας που θα κληθεί να την εγκρίνει.


 Αναγνωρίζεται ο ιστορικός ρόλος της Εκκλησίας


Η ΔΙΣ εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί «πλέον ομολογείται» από τον πρωθυπουργό ότι «αναγνωρίζεται η προσφορά και ο ιστορικός ρόλος της Εκκλησίας στη γέννηση και διαμόρφωση της ταυτότητας του ελληνικού κράτους και του λαού», καθώς και ότι στόχος είναι η ενίσχυση της αυτονομίας της Εκκλησίας. Η ΔΙΣ σημείωσε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε τη μισθοδοσία του κλήρου ως αντάλλαγμα εκκλησιαστικής περιουσίας που απέκτησε, καθώς κι ότι η αποκαθήλωση του σταυρού από την ελληνική σημαία και από τα εθνικά μας σύμβολα «αποτελούν αστεία κωμικοτραγικά πράγματα».

Παράλληλα, η ΔΙΣ υπογράμμισε ότι «περιμένουμε από όλον τον πολιτικό κόσμο να συμβάλει καλοπροαίρετα στην προσπάθεια αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού στην παράδοσή μας, ώστε όλοι ενωμένοι να εργαστούμε για το καλό του ελληνικού λαού», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτό το πνεύμα θα επικρατήσει και κατά την επικείμενη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος».


"Να βάλουμε τάξη, επιτέλους"


Ο Ιερώνυμος διαβεβαίωσε πως «ό,τι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί με όλους τις ιερείς. Θα γίνει ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία θα συνέλθει και ό,τι θέλει η Πολιτεία, που έδειξε την καλή της διάθεση». Ο Ιερώνυμος σημείωσε ότι στόχος της συμφωνίας δεν είναι να γίνει πλουσιότερη η Εκκλησία, αλλά «να βάλουμε μια τάξη σε μερικά πράγματα, επιτέλους». Ο Ιερώνυμος επανέλαβε ότι αποτελεί «παραμύθι» πως η εκκλησιαστική περιουσία είναι πολύ μεγάλη, καθώς αυτή δεν αξιοποιείται.


ΙΣΚΕ: Επαίσχυντη η συμφωνία, να την ακυρώσουν οι μητροπολίτες


Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδας χαρακτήρισε τη συμφωνία «επαίσχυντη» και κάλεσε τους μητροπολίτες «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων» και να την ακυρώσουν. Ο ΙΣΚΕ προειδοποίησε ότι «θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του ιερού κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία». Ο ΙΣΚΕ σημείωσε ότι «αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για τη λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: