ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Θ. Γαλιατσάτος: Γόνιμος ο διάλογος στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίου



Για τα συμπεράσματα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίου που φιλοξενήθηκε στο Αργοστόλι μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος. Όπως υποστήριξε ήταν ένα γεμάτο διήμερο το οποίο έδωσε την ευκαιρία να υπάρξει πραγματική διαδικασία διαλόγου και κατάθεση επιστημονικών προτάσεων για τις ενότητες που αναλύθηκαν. 


«Έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους της κυβέρνησης να εκφράσουν τις προθέσεις τους για το Ιόνιο αλλά και όσα ήδη υλοποιούνται. Ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση που ξέφυγαε από τα τετριμμένα  κι έδωσε συμπεράσματα», σχολίασε ο κ. Γαλιατσάκος.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε την κάλυψη των κενών θέσεων στα ΚΕΠ. «Ένα από αυτά που εξαγγέλθηκαν για το τρέχον διάστημα είναι η ενίσχυση των ΚΕΠ και κυρίως η ψηφιοποίηση και ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους που θα σημάνει και την περαιτέρω στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό. Πρόκειται για 125 θέσεις», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στην λειτουργία γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες η, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. « Ήταν στους υπολογισμούς που είχαμε κάνει ως Περιφέρεια, έχουμε κάνει ήδη την προετοιμασία. Αυτό που μας διευκόλυνε είναι η αναζήτηση των Επιμελητηρίων και μέσω μιας προγραμματικής συνεννόησης με τα Επιμελητήρια θα μπορέσουμε γρήγορα και μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 να είναι γεγονός και να το εγκαινιάσουμε», σημείωσε.

Πέραν αυτού ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης έκανε ειδική αναφορά στο Λιμάνι της Κέρκυρας το οποίο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. 


«Ο κ. Λαμπρίδης ανακοίνωσε ότι το λιμάνι αυτό μετά από κυβερνητική απόφαση παραμένει σε δημόσιο έλεγχο. Είναι μια πολύ σημαντική πολιτική. Επίσης αναφέρθηκε στην εφαρμογή, από 1-1-2019, του μεταφορικού ισοδυνάμου για το σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας καθώς και για την μετατροπή της γ.γ. Αιγαίου σε γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής που σημαίνει όλα τα προνόμια που είχε το Αιγαίο απευθύνονται σε όλα τα νησιά», σχολίασε σχετικά ο κ. Γαλιατσάτος.

Τέλος ερωτηθείς για το τι θα γίνει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που έχει διακοπεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων απάντησε τα εξής:


«Υπάρχουν ανακατατάξεις στους κόλπους των ναυτιλιακών εταιρειών. Στο συνέδριο μίλησε ο εκπρόσωπος της ΙΟΝΙΑΝ GROUP ο οποίος έδωσε, χωρίς να πει κάτι ιδιαίτερα συγκεκριμένο, την εκτίμησή του ότι οι γραμμές του Ιονίου που αφορούν Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, θα είναι αντικείμενο προσοχής το επόμενο διάστημα. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένας καλό οιωνός για την ενεργοποίηση της γραμμής. Παρόλα αυτά χρειάζεται μια προσοχή κι ετοιμότητα των τοπικών Αρχών και του Υπουργείου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: