ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ

Φωτογραφία αρχείου, του Φράγματος Πείρου. Το έργο, που τράβηξε χρόνια για να τελειώσει, τώρα ολοκληρώνεται με απομένον ούτε το 1% του συνολικού έργου. Πρόβλημα είναι η αποχή των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτ. Αχαΐας, που οι δήμαρχοι αυτών δεν θέλουν να αναλάβουν την διαχείριση, παρόλο που ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα μπεί και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στο τιμ, ενώ το υπουργείο θα προσφέρει το αναγκαίο προσωπικό που θα εργαστεί επί τρία χρόνια και το κόστος θα το αναλάβει πάλι το υπουργείο. Και στη συνέχεια  χωρίς βάρη θα παραλάβει το έργο η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκές νόρμες.


Ή με άλλα λόγια πως πετάμε την μπάλα στην εξέδρα!

«Για μια ακόμη φορά σε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την πόλη, όπως είναι η επικείμενη λειτουργία του φράγματος Πείρου Παραπείρου, η  δημοτική αρχή αντί να συμβάλει θετικά στη σύσταση του φορέα διαχείρισης, έτσι στην τελική μορφή που πήρε μετά από διαβούλευση των εμπλεκομένων φορέων,  πετά ξανά την μπάλα στην εξέδρα».
Τα παραπάνω αναφέρουν οι δημοτικές παρατάξεις «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» και «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» σε κοινή ανακοίνωσή τους για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.
Και συνεχίζουν:
«Και αυτό, παρόλο που με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού στην Πάτρα, εξασφαλίζεται πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας στη λειτουργία του και δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της πόλης. Η σύσταση του φορέα έτσι όπως περιγράφηκε, με τη συμμετοχή του κράτους, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων, επίσης με την ταυτόχρονη δέσμευση ότι καμία μετοχή δε θα μεταβιβαστεί σε ιδιώτη, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει.
Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΥΑΠ να συνεχίσει να πληρώνει εκατομμύρια στη ΔΕΗ για ρεύμα στα αντλιοστάσια  και να μην αξιοποιεί άμεσα ένα έτοιμο να παραδοθεί σε χρήση έργο, που κυρίως για την Πάτρα σχεδιάστηκε, που το περιμένει χρόνια και που επιτέλους μπορεί πλέον να προσφέρει φτηνό και ασφαλές νερό στους πολίτες.
Η Πάτρα δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο περιμένοντας πότε η δημοτική αρχή θα ξεπεράσει τις ιδεολογικές της  αγκυλώσεις. Οι τακτικισμοί και τα κομματικά παιχνίδια σε τόσο σημαντικά αναπτυξιακά έργα ανήκουν σε άλλες εποχές και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου.
 Καλούμε τον δήμαρχο, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταθμίσει το συμφέρον των πολιτών και να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη συμμετοχή του δήμου στον υπό σύσταση  φορέα διαχείρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: