ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Οι γονείς καταγγέλλουν: Καλέσματα ακροδεξιών για καταλήψεις!



 
Στις 29 Νοεμβρίου με θέματα το Μακεδονικό, το θάνατο του Κ. Κατσίφα και την Β. Ήπειρο 

Η Ομοσπονδία Γονέων καλεί για να απομονωθούν οι εξωσχολικοί φασίστες!


"Σχολεία και μαθητές έχουν μπει στο στόχαστρο εξωσχολικών κύκλων" καταγγέλλει η ομοσπονδία γονέων Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι πρόκειται "για καλέσματα ακροδεξιών οργανώσεων κάτι που φαίνεται και από τα σάιτ που τα διακινούν όλα αυτά". 

Ανησυχία και έντονος είναι ο προβληματισμός γονέων και εκπαιδευτικών για το διαδικτυακό κάλεσμα που παροτρύνει τους μαθητές να προχωρήσουν σε καταλήψεις στις 29 Νοεμβρίου με θέματα το Μακεδονικό, το θάνατο του Κ. Κατσίφα και την Β. Ήπειρο. Επίσης με τα ίδια θέματα υπάρχει κάλεσμα που τους καλεί σε πορεία την ίδια μέρα.

"Δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας, όπως για παράδειγμα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα, όπως τα κενά των εκπαιδευτικών, τα κτιριακά προβλήματα κ.α." είπε γονέας της ομοσπονδίας στο σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

"Καλέσαμε να απομονωθούν τέτοιες φωνές. Δεν προέρχονται από συλλογικές αποφάσεις συνελεύσεων. Αυτές οι φωνές πρέπει να μείνουν έξω από τα σχολεία" όπως πρόσθεσε έχει παρατηρηθεί επίσης, το φαινόμενο να "καπελώνουν" τις μαθητικές κινητοποιήσεις για τα πραγματικά προβλήματα με ένα πανό δίνοντας έναν άλλο χαρακτήρα.

Οι καταλήψεις έχουν διάρκεια μία με δύο μέρες. Τα συνθήματα και τα πανό είναι εθνικιστικά και είναι ξεκάθαρο ότι δεν αφορούν θέματα που απασχολούν τα σχολεία.Δεν είναι αποτέλεσμα γενικών συνελεύσεων οι καταλήψεις αυτές και έχουν σποραδικό χαρακτήρα.

Επιπλέον όπως καταγγέλλουν οι γονείς τα καλέσματα αυτά γίνονται και με αντίστοιχου περιεχομένου sms στα κινητά τηλέφωνα των μαθητών.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: