ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Πρόστιμο 150.000 στο κανάλι Καρατζαφέρη για τον Ζακ

Αυστηρή, όμως δίκαιη ποινή, ύψους 150.000 ευρώ, επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο κανάλι ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 5 ψήφων, ενώ η μειοψηφία, αποτελούμενη από τον καθηγητή Γιώργο Πλειό και τη δημοσιογράφο Πόπη Διαμαντάκου, πρότεινε ποινή ύψους 200.000 ευρώ.


Η ποινή επεβλήθη μετά από προβολή κάρτας τηλεψηφοφορίας, με την οποία το ακροδεξιό κανάλι καλούσε το κοινό να ψηφίσει εάν συμφωνεί με την «ηρωοποίηση» του «επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού». Στο κατάπτυστο αυτό ερώτημα 10 λέξεων, το ΕΣΡ εντόπισε τρεις παραβιάσεις της ραδιοτηλειοτικής νομοθεσίας:

- Προσβολή μνήμης νεκρού
- Δυσμενή διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και
- Παραποίηση γεγονότων.

Επιπλέον, το Συμβούλιο αποφάσισε ως «ηθική κύρωση» να επιβάλλει στο κανάλι ΑΡΤ να μεταδίδει για διάστημα επτά ημερών, σε συγκεκριμένες ζώνες, σε μορφή κάρτας ή κρόουλ, το σκεπτικό της απόφασης που έλαβε.

Το κανάλι αναμένεται να προσφύγει σε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να αποφύγει να καταβάλλει το πρόστιμο, όπως αίτηση θεραπείας και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Προκειμένου να προσφύγει στο ΣτΕ πάντως, είναι υποχρεωμένο να καταβάλει προηγουμένως το 30% του προστίμου.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: