ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Συνδυασμός νίκης, για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



Πρωτοβουλία Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρωτοβουλία 255 προσωπικοτήτων από τους τρεις νομούς της Δυτ. Ελλάδας, για την συγκρότηση προοδευτικού περιφερειακού σχήματος στην περιοχή, σε Μανιφέστο που συνέγραψαν και υπογράφουν καλούν τους ενεργούς πολίτες να ενισχύσουν την πρωτοβουλία αυτή με την συμμετοχή τους ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου και «για να συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο και δίκαιο αναπτυξιακό σχέδιο για την πραγμάτωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης αλλά και τη μείωση της ανισομέρειας που τη χαρακτηρίζει, την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της και την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της σε όλα τα πεδία».
Και τούτο διότι: «Οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας θα πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα και καθοριστικά προκειμένου να ορίζουν τις προτεραιότητες τους και να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό τους».
Αφού: 
«Η μεταμνημονιακή περίοδος επιφυλάσσει έναν σημαντικά αναβαθμισμένο ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση, την καθιστά βασικό μοχλό στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα εξαλείψει τις ανισότητες που τη μαστίζουν.
Ο Κλεισθένης Ι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αυτό, είναι μια ιστορική, δημοκρατική τομή που αποτελεί αφετηρία μιας νέας εποχής.
·     Ενισχύει τη λαϊκή συμμετοχή στα κοινά.
·     Διευρύνει τη δημοκρατία στις τοπικές κοινωνίες.
·     Δημιουργεί ισορροπίες αρμοδιοτήτων και αναπτυξιακών πολιτικών σε όλα τα επίπεδα.
Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών, της συμμετοχής, της ανάληψης ευθύνης, της συναπόφασης και φέρνει νέες δυνάμεις στο προσκήνιο και προωθεί δημοκρατικές, προοδευτικές και προγραμματικές συγκλίσεις.
Στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται δίνεται η ευκαιρία για δημόσιες πολιτικές από τα κάτω, για διαμόρφωση νέων κοινωνικών συμμαχιών με προγραμματικές συγκλίσεις και εφαρμογή προγράμματος που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθούν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές, με αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και στόχο την αξιοπρεπή ζωή για όλους, η οποία συνδυάζει την οικονομική ευημερία και την αποδοτικότητα, την κοινωνική ένταξη, την πολιτιστική αναβάθμιση και την περιβαλλοντική ευθύνη. Οι προσπάθειές μας θα εστιαστούν στην εξάλειψη της φτώχειας και την αντιμετώπιση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων προκειμένου να διασφαλιστεί η μέριμνα για όλους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ανάγκη από ένα βιώσιμο και δίκαιο αναπτυξιακό σχέδιο για την πραγμάτωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης αλλά και τη μείωση της ανισομέρειας που τη χαρακτηρίζει, την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της και την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της σε όλα τα πεδία.
Για να γίνουν όλα αυτά είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κοινωνική, οικονομική και χωρική συνοχή στο εσωτερικό της Περιφέρειάς μας. Προτεραιότητά μας είναι η επεξεργασία μέτρων για τη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας θα πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα και καθοριστικά προκειμένου να ορίζουν τις προτεραιότητες τους και να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό τους. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, βασική προϋπόθεση είναι η παρέμβαση σε τομείς όπως οι υποδομές και τα δίκτυα, οι ενεργειακές υποδομές, ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της παραγωγικότητας μέσω της καινοτομίας.
Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και τα αποτελέσματα να αξιολογούνται με βάση τη συνεισφορά τους σε κρίσιμους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες όπως η μείωση της ανεργίας και η αύξηση του παραγόμενου προϊόντος της Περιφέρειας με στόχο να πάψει πια η Περιφέρεια μας να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες της Ευρώπης.
Όλοι εμείς που υπογράφουμε, επιδιώκουμε τη συγκρότηση συνδυασμού νίκης, που θα διοικήσει την επόμενη μέρα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ευρέως ενωτικού προοδευτικού περιφερειακού σχήματος που θα βασίζεται σε ισότιμες συνεργασίες με αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση.
Θα καθορίζεται από συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις με διαφάνεια για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειάς μας στη νέα εποχή που ανοίγεται με το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Καλούμε κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτή την προσπάθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: