ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Στο 13,9% οι μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις στη χώρα

Εκατοντάδες μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, υψώνοντας τις φωνές τους ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία. Με συνθήματα όπως «η νεολαία στην πρώτη γραμμή κόντρα στον φασισμό και στον εθνικιστή» και «κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή γίνεται μαχαίρι στα χέρια των ναζί» πραγματοποίησαν δυναμική πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα.


«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία», «οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους» έγραφε το πανό της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας που διοργάνωσε την κινητοποίηση και αποτελείται από πάνω από είκοσι σχολεία. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ νεαρών και αστυνομικών με το τέλος της πορείας

Το κάλεσμα έγινε έπειτα από καταλήψεις που υποστηρίζουν ομάδες ακροδεξιών στα σχολεία όλης της χώρας επιχειρώντας να διαδώσουν τον ρατσιστικό λόγο τους, καλώντας τους μαθητές σε κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία.

 Η συμμετοχή στις καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια ανήλθε στο 13,9%

Οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στα ακροδεξιά καλέσματα. Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας το ποσοστό συμμετοχής στις καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια ανήλθε στο 13,9%.

«Με αφορμή τις σημερινές καταλήψεις που είχαν εξαγγελθεί, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, το ποσοστό των καταλήψεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ανήλθε σε 13,9%» ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.


Μόνον είκοσι δύο σχολεία σε κατάληψη στην Μακεδονία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, χθες σε «κατάληψη» με πρόσχημα το «Μακεδονικό» βρίσκονταν στην Ανατολική Θεσσαλονίκη επτά ΓΕΛ, άλλα τόσα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πέντε ΓΕΛ στην Πέλλα, δύο στις Σέρρες και ένα στη Χαλκιδική.

«Χρειάζεται επαγρύπνηση όλης της σχολικής κοινότητας για την αυριανή μέρα, πρέπει να αποφευχθούν ακραίες εκδηλώσεις» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης. Ο ίδιος ανέφερε ότι σε καθημερινό επίπεδο καταγράφονται περίπου 15 - 20 τέτοιου τύπου «καταλήψεις», οι οποίες συνήθως γίνονται από μικρές ομάδες και χωρίς αποφάσεις των δεκαπενταμελών. Όταν το θέμα φτάνει στα δεκαπενταμελή συμβούλια δεν λαμβάνεται απόφαση για κατάληψη.

Μόλις 21 σχολεία από τα 2.500 που έχει η Κεντρική Μακεδονία έμειναν χθες κλειστά επειδή μικρές ομάδες μαθητών, που εμφορούνται από έντονα εθνικιστικά αισθήματα, προχώρησαν σε «κατάληψη» των σχολείων αυτών με πρόσχημα το λεγόμενο «Μακεδονικό». Αυτά ένα 24ωρο πριν από τη σημερινή εθνικιστική κινητοποίηση, που κεκαλυμμένα διοργανώθηκε από ακροδεξιούς κύκλους και τη Χρυσή Αυγή μέσω μηνυμάτων όλες τις προηγούμενες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, από τα Προπύλαια μαθητές έστειλαν το δικό τους αντιφασιστικό μήνυμα ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία», ύστερα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας.

Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη μια Συντονιστική Μαθητική Επιτροπή για τη Μακεδονία κάλεσε σε συγκέντρωση και μαθητική πορεία για τη Μακεδονία και τον Κατσίφα στο άγαλμα Βενιζέλου, υπό το παράγγελμα «στην Θεσσαλονίκη οι μαθητές όπλισαν...».

Βέβαιο είναι ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη στην πλειονότητά τους δεν είναι «φασιστάκια», υπάρχουν όμως και πολλά φασιστάκια μέσα στα σχολεία που έχουν δημιουργήσει αυτό το κλίμα και προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο στις οργανώσεις τους.

Επίθεση κατά της ΚΝΕ στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας Γαλατσίου

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας Γαλατσίου, τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ στοχοποίησαν ομάδα μαθητών που ανήκουν στην ΚΝΕ και τις προηγούμενες μέρες είχε αποτρέψει τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, που επίσης στεγάζεται στη Γκράβα, από το να πραγματοποιήσουν κατάληψη.

Στις 08:20 το πρωί κι ενώ οι μαθητές της νεολαίας του ΚΚΕ μοίραζαν αντιφασιστικά φυλλάδια κατά των εθνικιστικών καταλήψεων, δέχθηκαν την επίθεση, με τους «δράστες» να επιστρέφουν στη συνέχεια στις τάξεις τους σαν να μη συνέβη τίποτα, φωνάζοντας «είδατε τι παθαίνουν τα κομμούνια;!».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος θέλησε να υποβαθμίσει το συμβάν, διαρρέοντας πως θα επιλυφθεί του θέματος την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με επικοινωνία που πραγματοποίησε το alfavita.gr με εκπρόσωπο της ΚΝΕ, η επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της αποκρούστηκε και απαντήθηκε. Μάλιστα σημειώνεται από τον εκπρόσωπο της ΚΝΕ η δράση της οργάνωσης και των μαθητών των σχολείων αυτών απέτρεψαν τα εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία να πραγματοποιήσουν εθνικιστικές καταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: