ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

«Πράσινο» φως από τους «27» της ΕΕ στην Βρετανία

«Η σημερινή συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισορροπημένη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Στη φωτογραφία αρχείου ο Αλ. Τσίπρας με την Τερέζα Μέι, κατά την επίσκεψή του στην Βρετανία στις  26-6-2018.

Το «πράσινο» φως έδωσαν οι «27» της ΕΕ, αναφορικά με την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και την πολιτική διακήρυξη που περιγράφει τη σχέση ΕΕ και Βρετανίας στη μετά-Brexit εποχή.

Μάλιστα όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ οι «27» εγκρίνουν τη συμφωνία διαζυγίου με το Ηνωμένο Βασίλειο τασσόμενοι υπέρ της «όσο το δυνατόν πιο στενής» σχέσης με το Λονδίνο μετά το Brexit.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας», αναφέρεται στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής.

Στη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου προχωρά η Τ.Μέι, μία ημέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να πείσει, πριν τα Χριστούγεννα το βρετανικό κοινοβούλιο ότι εξασφάλισε την «καλύτερη δυνατή συμφωνία». 

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit, η οποία επισφραγίστηκε χθες, όπως ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι.

Η Βουλή των Κοινοτήτων «θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο όπου προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, η βουλή θα έχει συνολικά πέντε μέρες συζήτησης πριν ψηφίσει.


«Η σημερινή συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισορροπημένη, αποτελεί δε, μια δύσκολη αλλά ιστορική καμπή για την ΕΕ» τονίζει με ανάρτησή του στο twitter ο Αλάξης Τσίπρας.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα της και στη μελλοντική εταιρική σχέση ΕΕ- ΗΒ»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «η νέα συμφωνία ΕΕ-ΗΒ πρέπει να αναδεικνύει τη μοναδικότητα της σχέσης με το πρώην μέλος και να μην αποτελεί προηγούμενο για τρίτες χώρες. Να διασφαλίζει το σημερινό επίπεδο προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων στα προϊόντα και να περιλαμβάνει την υφιστάμενη συμφωνία για τον τουρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: