ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

«Η ευχή του Νικόλα» το Σάββατο στην «Πρωτοπορία»

«Η βιωματική μάθηση χρειάζεται όραμα και δύναμη ψυχής. Πόσο μάλλον όταν το θέμα που καταπιάνεσαι με τους μαθητές σου, αγγίζει ανθρώπινες ιστορίες» λέει η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου. (Φωτογραφία αρχείου της 18-5-2018, από την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως: «Οι Χρυσοπράσινοι φίλοι μου, Καμή»


  
«Φύγαμε για ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ... Ο Νικόλας με τον φίλο του τον Χνούδη περιμένουν τους μικρούς αναγνώστες για να τους ταξιδέψουν στη χώρα της ονειροφαντασίας. Τις βαλίτσες θα γεμίσουν η μαμά παραμυθού και η φίλη της Άννα Δενδρινού».

Με τα παραπάνω λόγια η συγγραφέας  Αναστασία Ευσταθίου, προτρέπει τους μικρούς στο ραντεβού τους. Που αλλού; Μα στο βιβλιοπωλείο της Πάτρας «Πρωτοπορία», που έχει δείξει μία ιδιαίτερη έφεση στην παρουσίαση του πνευματικού έργου των συγγραφέων του νομού μας.

«Χειμώνας, χιόνια, κρύο. Όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, αλλά ο μικρός Νικόλας νοιάζεται για τα παιδιά της γειτονιάς του... Έτσι καταστρώνει ένα ασυνήθιστο σχέδιο. Βοηθός του ο αρκούδος του, ο Χνούδης...». 

Περισσότερα το Σάββατο, ώρα 12 μ. στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία». Το μόνο που μας ενημερώνει η συγγραφέας είναι ότι πρόκειται για ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη και τη χαρά της προσφοράς!

Κατά τον παρόντα χρόνο, στις 18 Μαΐου, η συγγραφέας είχε παρουσιάσει στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων το πόνημά της για την κυπριακή τραγωδία, με αναφορά στις εντυπώσεις που άφησε ως παρακαταθήκη στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στην Ακράτα, που λειτουργεί ως διευθύντρια. Τίτλος του: «Οι Χρυσοπράσινοι Φίλοι μου, Καμή», που ήταν το 12ο στην σειρά των όσων βιβλίων έχει εκδώσει.

Σήμερα προχωρεί, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της  δώδεκα εκδόσεις τίτλων. Και με την ευκαιρία να της ευχηθούμε να τις εκατοστήσει. Γιατί η γραφή της Αναστασίας Ευσταθίου αποπνέει την παιδική αύρα και την ευαισθησία της άδολης ψυχής των παιδιών. Των παιδιών μας και των εγγονιών μας.

Κάτι που σήμερα λείπει από τις εικόνες και τον λόγο, που προσφέρονται  αφειδώς μέσω του διαδικτύου ή των κόμικς του ζόφου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: