ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τ. Πετρόπουλος: Πολιτική μας η μη περικοπή συντάξεων

 

Καμία περικοπή στις συντάξεις, τμηματική αποκατάστασή τους μέσα στα επόμενα χρόνια και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που θα επιφέρει σημαντική ελάφρυνση στους ελεύθερους επαγγελματίες κι όχι μόνο, εξήγγειλε από την Πάτρα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
 
«Ένα καλό νέο όχι μόνο για τους ίδιους τους συνταξιούχους, αλλά και για την οικονομία είναι πως αποφασίστηκε να μην γίνει νέα περικοπή των συντάξεων. Ο ίδιος είχα κάνει αυτή την πρόβλεψη κατά την ομιλία μου για τον προϋπολογισμό του 2018. 
 
Αποδεικνύεται λοιπόν, πως η πολιτική μας είναι σχεδιασμένη και έχει αποτελεσματική προοπτική» τόνισε από την Πάτρα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης, σημειώνει η δημοσιογράφος Βίκυ Δρακούλη, «Στο Κόκκινο» Πάτρας.
 
Αναφέρθηκε στις νέες εξελίξεις και στις προοπτικές στο ασφαλιστικό σύστημα, ύστερα από την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι «τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης αποτελούν τμήμα της οικονομίας, όχι μόνο γιατί επιδρούν στην ίδια την επιχειρηματικότητα από την άποψη του κόστους, αλλά επειδή κοντά στα 27 δισ. ευρώ ετησίως, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ διαμορφώνεται από τις συντάξεις που χορηγούνται στον ελληνικό λαό». 
 
Ακόμη μίλησε για τις περικοπές, που έγιναν στις συντάξεις τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι «63 δις ευρώ περιεκόπησαν από τις προηγούμενες κυβέρνησης, 30 δις οφειλές, άρα όλη αυτή η κατάσταση, που είχε δημιουργηθεί ,προκλήθηκε, έτσι ώστε να αφανιστεί η οικονομική ζωή. Εμείς αυτή την αντιμετωπίζουμε με προτεραιότητα στους ανθρώπους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όλα αυτά είναι σχεδιασμένα αποτελέσματα μια πολιτικής κι όχι παροχολογίες».
 
Για την ανάληψη ενός τεράστιου ελλείμματος στην κοινωνική ασφάλιση έκανε λόγο ο κ. Πετρόπουλος, ενώ ανέφερε ότι η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, αν και έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης υπογραμμίζοντας ότι από το 27,5% έπεσε στο 18,9% και στόχος είναι να πέσει κατά μια ποσοστιαία μονάδα το 2019. 
 
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, είχε προαναγγελθεί και πλέον γίνεται πράξη, εφόσον μπορούσε να υλοποιηθεί από την καλή πορεία των οικονομικών, φέροντας ως παράδειγμα τους αγρότες, για τους οποίους η ασφαλιστική εισφορά θα είναι μικρότερη απ’ αυτές του παρελθόντος και θα αγγίζει μόλις τα 74 ευρώ. 
 
«Από κάθε άποψη η πολιτική μας είναι στοχευμένη και βλέπει όλους τους παράγοντες της οικονομίας και η εξέλιξη θα είναι ακόμη πιο θετική αφού το σύστημα είναι πλέον βιώσιμο και προβλέπεται να παράγει επιπλέον πλεονάσματα για το 2019» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.
 
Ο υφυπουργός κάλεσε τον κόσμο να μην κάνει πίσω και να δώσει τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να συνεχίσει το πρόγραμμά του, ώστε να αλλάξει όσα κατέρρευσαν τα προηγούμενα χρόνια. «Θέλουμε λίγο χρόνο ακόμη, γιατί δεν αλλάζει τόσο γρήγορα αυτό που κατέρρευσε. Η Ελλάδα του σήμερα μετράει τις δυνατότητες της, τις αυξάνει και τις αξιοποιεί», κατέληξε.
 
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις εκπροσώπων σωματείων, αλλά και ιδιωτών για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα, στα οποία ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε ένα προς ένα.
 
Τ. Πετρόπουλος: Η οικονομία θα εκτοξεύσει την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια
 
Νωρίτερα σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ είχε πει σχετικά με την μείωση των εισφορών ότι «από κάθε άποψη η δική μας πολιτική είναι στοχευμένη και βλέπει όλους τους παράγοντες της οικονομίας,» διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «η εξέλιξη θα είναι ακόμα πιο θετική, αφού το σύστημα αποδεικνύεται βιώσιμο και βλέπουμε να παράγει πλεονάσματα και για το 2019. Φέτος μιλάμε για πλεόνασμα της τάξης του 1,2 δις εκατομμυρίων ευρώ και υπάρχει πρόβλεψη για πλεόνασμα των 700 εκατομμυρίων ευρώ το 2019».
 
Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι «έχει σημασία να διατηρούμε μια οικονομική κατάσταση για τη χώρα με λελογισμένη χρήση δαπανών», προσθέτοντας ότι «η οικονομία έχει αντοχές και δυναμική που θα εκτοξεύσει την ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια με ρυθμούς πολύ σημαντικούς.»   

Δεν υπάρχουν σχόλια: