ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ν. Φίλης: Απέτυχε η απόπειρα εθνικιστικών μορφωμάτων

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφοθηρεί και να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση για την διείσδυση νεοναζιστών στα σχολεία, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία και το Πολίτευμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά επιδεικτικά, και να κρύβεται, εδώ και τόσες μέρες.


ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ αναγκάστηκε να διαχωρίσει τη θέση της από τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία. Όμως, οι ακραίες, μισαλλόδοξες και διχαστικές δηλώσεις των κ. Γεωργιάδη-Βορίδη, τις οποίες επανέλαβαν και σήμερα, αλλά και οι ακροδεξιές ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, δεν αντιμετωπίζονται μέσω ανώνυμων πηγών και διαρροών




«Αν η αξιωματική αντιπολίτευση εννοεί αυτά που γράφει, περί «ανοιχτών μυαλών», τότε οφείλει να οριοθετηθεί άμεσα και ξεκάθαρα απέναντι στη μισαλλοδοξία, κι όχι τα στελέχη της να φλερτάρουν καθημερινά με την πατριδοκαπηλία και την ακροδεξιά ρητορική», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάκρουση πρύμνης της ΝΔ, σχετικά με την αποτυχούσα απόπειρα σήμερα της ακροδεξιάς σε συνεργασία με την ΧΑ να θέσει σε κινητοποίηση και καταλήψεις τους μαθητές.

Η χαμηλή συμμετοχή, που μόλις έφθασε στο 13,5%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ανάγκασε την ΝΔ να περάσει σε άτακτη υποχώρηση. Πλην όμως δεν καταδίκασε με σαφέστατο και επίσημο, επώνυμο τρόπο την εθνικιστική απόπειρα.

«Tα σχολεία πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτά και όσοι για οποιονδήποτε λόγο, είτε από την άκρα αριστερά, είτε από την άκρα δεξιά ενθαρρύνουν ή και υποκινούν σχολικές καταλήψεις είναι εχθροί της γνώσης, εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και τελικά πολέμιοι της Δημοκρατίας. Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά», επισήμαναν γενικεύοντας τις ευθύνες, κύκλοι της Πειραιώς.

Επαγρύπνηση και η ενδυνάμωση, συνιστά ο πρ. Υπουργός Παιδείας

Ωστόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ανέλαβε το έργο στηλίτευσης του φασιστικού μορφώματος της ΧΑ που δρα με την συμμετοχή της ακροδεξιάς, που θερμα΄λινει στους κπόλπους της η ΝΔ.
 
«Η απόπειρα των ακροδεξιών και εθνικιστικών μορφωμάτων να εισβάλουν στα σχολεία και να ενσταλάξουν στην καρδιά των παιδιών μας το δηλητήριο του μίσους και του φασισμού απέτυχε» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία,  οι μαθητές αγνόησαν ή και αντιστάθηκαν στις λεγόμενες «εθνικιστικές καταλήψεις». Προδιαγράφοντας, έτσι, τις δυνατότητες για ένα πλατύ δημοκρατικό-αντιφασιστικό μέτωπο στην εκπαίδευση και στην κοινωνία» σημειώνει ο Ν. Φίλης και προσθέτει:

«Οι ευθύνες της ΝΔ και προσωπικά του προέδρου της κ. Μητσοτάκη είναι τεράστιες. Όχι μόνο, δεν αποδοκίμασαν τις εθνικιστικές καταλήψεις, αλλά, με παρότρυνση της ακροδεξιάς τους πτέρυγας συμμετείχαν ενεργά. Η συνδικαλιστική τους παράταξη,  η ΔΑΚΕ, αναπαρήγαγε σε ανακοίνωσή της τα λόγια ηγετικού στελέχους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής χωρίς καμία αντίδραση από τη ΝΔ. Στο όνομα της πατριδοκαπηλείας και της μικροπολιτικής ο κ. Μητσοτάκης, μετατρέπει το κόμμα του, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνιστώσα της ακροδεξιού- εθνικιστικού μετώπου».

«Παρά τη σημερινή αποτυχία της ακροδεξιάς να καταλάβει τα σχολεία, δεν πρέπει να σταματήσει η επαγρύπνηση και η ενδυνάμωση των δημοκρατικών-αντιφασιστικών αντιλήψεων στη νεολαία.

Πολιτικές δυνάμεις, οργανώσεις νεολαίας, αυτοδιοίκηση, κινήματα πολιτών,  συνδικάτα και πρώτα-πρώτα οι εκπαιδευτικοί, όλοι ενωμένοι,  οφείλουμε να δίνουμε παντού και πάντα τη μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας  και τη μαχητική απόκρουση κάθε ακροδεξιάς και φασιστικής απειλής» καταλήγει ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Πειραιώς: «Η ΝΔ θέλει ανοιχτά σχολεία και ανοιχτά μυαλά»

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν πως «τις τελευταίες μέρες κάποιοι πατριδοκάπηλοι που παριστάνουν τους πατριώτες καλούν τα παιδιά σε καταλήψεις των σχολείων τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το Μακεδονικό και άλλα εθνικά θέματα».

«Tα σχολεία πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτά και όσοι για οποιονδήποτε λόγο, είτε από την άκρα αριστερά, είτε από την άκρα δεξιά ενθαρρύνουν ή και υποκινούν σχολικές καταλήψεις είναι εχθροί της γνώσης, εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και τελικά πολέμιοι της Δημοκρατίας. Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Είναι προφανές ότι οι μαθητές λαμβάνουν ερεθίσματα και έχουν κάθε δυνατότητα να επιλέγουν πως να αντιδράσουν. Όμως, η ΝΔ είναι εναντίον των καταλήψεων. Δεν θέλει κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια. Και προφανώς αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι είναι απολύτως εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι σαφές ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη Βουλή».

«Και ο καθένας μπορεί να κινητοποιηθεί όπως νομίζει αλλά όχι με κλειστά σχολεία. Η ΝΔ θέλει ανοιχτά σχολεία και ανοιχτά μυαλά», καταλήγουν οι κύκλοι της Πειραιώς.


Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις «πηγές» της ΝΔ

Η ΝΔ αναγκάστηκε να διαχωρίσει τη θέση της από τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία. Όμως, οι ακραίες, μισαλλόδοξες και διχαστικές δηλώσεις των κ. Γεωργιάδη-Βορίδη, τις οποίες επανέλαβαν και σήμερα, αλλά και οι ακροδεξιές ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, δεν αντιμετωπίζονται μέσω ανώνυμων πηγών και διαρροών. Θα πρέπει να καταδικαστούν επίσημα και έμπρακτα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ψηφοθηρεί και να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση για την διείσδυση νεοναζιστών στα σχολεία, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία και το Πολίτευμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά επιδεικτικά, και να κρύβεται, εδώ και τόσες μέρες.

Αν η αξιωματική αντιπολίτευση εννοεί αυτά που γράφει, περί «ανοιχτών μυαλών», τότε οφείλει να οριοθετηθεί άμεσα και ξεκάθαρα απέναντι στη μισαλλοδοξία, κι όχι τα στελέχη της να φλερτάρουν καθημερινά με την πατριδοκαπηλία και την ακροδεξιά ρητορική.

Οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να δηλητηριάσει τους μαθητές απομονώνονται στα σχολεία από το μαθητικό κίνημα, το οποίο αγωνίζεται διαχρονικά για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: