ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Αλεξόπουλος για την αντικαπνιστική καμπάνια ΣΚΕΑΝΑ



Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του Συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Ν. Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.ΑΝ.Α) ξεκινά μια καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε να μην καπνίζουν σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Αλεξόπουλος εξέφρασε την χαρά του για τη συνεργασία αυτή,  αναφέρθηκε στη δημιουργία αφίσας με το σύνθημα «μέσα τρώμε - πίνουμε,  έξω καπνίζουμε», τονίζοντας ότι : «Στόχος μας είναι η έμπρακτη  και ενσυνείδητη αλλαγή της αντικαπνιστικής συνήθειας των συμπολιτών μας και όχι η επιβολή μόνο κατασταλτικών μέτρων». Επίσης υπογράμμισε ότι ευαίσθητες ομάδες, όπως παιδιά και έγκυες γυναίκες, οφείλουμε να τις προστατεύουμε όλοι μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι αδιανόητο να καπνίζουμε σήμερα ακόμη και σε παιδότοπους». Ανάλογη προσπάθεια με επιτυχία εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» με ήδη ορατά αποτελέσματα, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Ο κ. Σπύρος Στεργίου, πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.ΑΝ.Α. αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υπογραμμίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι ιδιοκτήτες σε σχέση με τους καπνιστές – θαμώνες. Τέλος, τόνισε ότι για να υπάρξει αποτέλεσμα πρέπει το μέτρο να υιοθετηθεί από το σύνολο των καταστηματαρχών και όχι αποσπασματικά. Άλλωστε, όπως ανέφερε, η προστασία πρέπει να υπάρχει και για τους εργαζομένους στα καταστήματα αυτά, οι οποίοι εκτίθενται στον καπνό για 8 με 10 ώρες ημερησίως.
Η ιατρός της υπηρεσίας κ. Κατερίνια Μπρίνια ανέφερε ότι παρόλο που τα νεώτερα στοιχεία αναφέρουν μια πτωτική τάση  στην καπνιστική συνήθεια στην Ελλάδα ( το 27,3% των ελλήνων δηλώνουν συστηματικοί καπνιστές), η χώρα μας παραμένει  σταθερά υψηλά στα ποσοστά του παθητικού καπνίσματος, αφού 7 στους 10 έλληνες αναφέρουν ότι κάποιος δίπλα τους κάπνιζε όταν επισκέφτηκαν κάποιο καφέ ή εστιατόριο. Το παθητικό κάπνισμα είναι αποδεδειγμένα εξ ίσου επικίνδυνο με το ενεργητικό με  800.000 θανάτους το χρόνο παγκοσμίως να αποδίδονται σε αυτό. Για να γίνει η αλλαγή στην καπνιστική συνήθεια χρειάζεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και αυτή η καμπάνια που ξεκινά έχει ακριβώς αυτό το στόχο. Όπως ανέφερε η κ. Μπρίνια : «΄Ολοι μας είμαστε υπεύθυνοι ώστε να μην εκθέτουμε το συνάνθρωπό μας σε κίνδυνο και για το λόγο αυτό οφείλουμε να μην καπνίζουμε σε εσωτερικούς χώρους». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: