ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Με 4,9 εκατομμύρια βελτιώνουμε το λιμάνι της Κυλλήνης

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

 Το λιμάνι της Κυλλήνης, βασικός πόλος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, γίνεται ασφαλέστερο και περισσότερο λειτουργικό με την δρομολόγηση σειράς έργων αναβάθμισης που ανήγγειλε σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.
Ειδικότερα, ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι την περασμένη Δευτέρα υπεγράφη η πράξη τελικής ένταξης του έργου «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» με συνολικό προϋπολογισμό 4.932.000 ευρώ και δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
«Δεν λέμε λόγια, κάνουμε έργα», είπε ο κ. Κατσιφάρας στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια δεν στέκεται στην γραμμή της καταγγελίας αλλά διατάσσει όλες τις δυνάμεις της ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και να φέρνει αποτελέσματα.
Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε, επίσης, ότι μαζί με την προωθούμενη παρέμβαση στο λιμάνι του Κατακόλου τα δύο λιμάνια της Ηλείας αναβαθμίζονται και βελτιώνουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα τους. 
«Στην Κυλλήνη προχωράμε σε μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση με γνώμονα την ανάγκη το λιμάνι να γίνει πιο ασφαλές, επεκτείνοντας τον κεντρικό του Μώλο κατά 130 μέτρα ενώ, παράλληλα, καλύπτουμε ανάγκες και στις χερσαίες λιμενικές εγκαταστάσεις με την αποπεράτωση του δαπέδου κυκλοφορίας στο χώρο που δημιουργήθηκε μεταξύ του κρηπιδώματος κρουαζιεροπλοίων και του Μώλου έτσι ώστε να γίνεται με ασφάλεια η κυκλοφορία στο  χώρο αυτό», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.
 
 Να σημειωθεί ότι το έργο περιλαμβάνει δυο υποέργα:
Το πρώτο αφορά την επέκταση του υφιστάμενου Μώλου κατά 130 μέτρα περίπου με σκοπό την προστασία του λιμένα από βόρειους και βορειανατολικούς ανέμους.
Το δεύτερο υποέργο αφορά την  αποπεράτωση των εργασιών στη βόρεια προβλήτα του λιμένος Κυλλήνης με κατασκευή λιμενικών δαπέδων βαρέως τύπου προκειμένου να επεκταθεί ο χώρος ελλιμενισμού.
«Το λιμάνι της Κυλλήνης γνωρίζουμε όλοι πόσο σπουδαίο ρόλο έχει στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Αλλά και πόσο σπουδαίο ρόλο έχει στην οικονομική ανάπτυξη όλης της Ηλείας, στις μεταφορές, στο εμπόριο και στον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στην τοποθέτηση του επεσήμανε ότι η Ηλεία στηρίζει μεγάλο μέρος για την ανάπτυξη της «στην θάλασσα με τον τουρισμό που μας φέρνει και στην αγροτική παραγωγή. Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποτελεί πόλο και για τους δύο άξονες ανάπτυξης. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την Περιφέρεια και σε συνεργασία με τον Δήμο σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα της για την Ηλεία».
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ένταξη των έργων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ τονίζοντας πως «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμάς αφού παρουσία του Περιφερειάρχη ανακοινώνονται δύο σημαντικά έργα για το λιμάνι της Κυλλήνης. Πρόκειται για δύο έργα που βοηθάνε την ασφάλεια του λιμανιού αλλά μεγαλώνουν και τις δυνατότητες του, αφού αποτελούν το εισιτήριο για το μέλλον».
Στην συνέντευξη τύπου παρέστησαν, επίσης, ο Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας, ο Δημήτρης Κωσταριάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, ο Γιάννης Αρβανιτάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας, ο Μιχάλης Καλογερόπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ο Λάμπης Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Αναπληρωτής Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: