ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Αθλωοι λόγω αμφιβολιών οι εγκαλούμενοι στις Σκουριές

Στο πλευρό τους 
η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Αθώους, λόγω αμφιβολιών, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όλους τους κατηγορούμενους, για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», το Φεβρουάριο του 2013, στις Σκουριές, σύμφωνα με το dailythess.gr.


Οι 21 κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν βαρύτατες κατηγορίες, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, ληστείας κά.

Σημειώνεται ότι τέσσερις εκ των κατηγορουμένων είχαν κριθεί αρχικά προφυλακιστέοι, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η «Ελληνικός Χρυσός» δεν παρέστη στο δικαστήριο.


 
«Η αθώωση των 21 κατηγορούμενων μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, είναι από μόνη της η πανηγυρική αθώωση μιας ολόκληρης κοινωνίας που εδώ και χρόνια υπερασπίζεται την υγεία της, τη γη της, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, όχι μόνο στη Β.Α. Χαλκιδική αλλά και σε όλη την χώρα» αναφέρει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

«Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες νίκες ενάντια στο δόγμα Σαμαρά: «επένδυση με κάθε κόστος». Είναι νίκη ενάντια στις μεθοδεύσεις της τότε κυβέρνησής του αλλά και του παρακράτους του που χάλκευε στοιχεία ενοχοποιώντας αθώους πολίτες. Τέλος, είναι μια μεγάλη νίκη ενάντια στην El Dorado και ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο μήνυμα για την τοπική κοινωνία και τις διεκδικήσεις της» σημειώνει και προσθέτει:

«Είναι όμως και μια υπενθύμιση σε όλους μας ότι όλα αυτά που συνέβησαν τότε, είναι εύκολο ή σχεδόν βέβαιο, να ξανασυμβούν με μια κυβέρνηση της ΝΔ που ευθαρσώς δηλώνει ότι στηρίζει την El Dorado και τα καταστροφικά της σχέδια».

Η Ν.Ε. και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής «χαιρετίζουν την απόφαση του δικαστηρίου, συνεχίζουν αταλάντευτα να στηρίζουν το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, συνεχίζουν να αγωνίζονται για την τελική δικαίωση ενός όμορφου και συλλογικού αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: