ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ώωωωπα. Και το Τζάμπο μέσα; Παράνομες πωλήσεις

Την διενέργεια έρευνας παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην οικονομική εισαγγελία, προκειμένου να ερευνηθούν οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, από τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.


Σύμφωνα με έρευνα των κινεζικών αρχών, ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατ. ευρώ, μέσω της χρήσης POS (τραπεζικές κάρτες).

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί capital controls με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας».

Το πρόγραμμα αυτό, παρέχει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς, εφόσον αγοράσουν ακίνητο αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, να κατοχυρώσουν το δικαίωμα για μόνιμη άδεια παραμονής, αλλά και ιθαγένεια.

Ακόμα, έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, η διεύθυνση της Jumbo, επισημαίνει ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: