ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Π. Σκουρλέτης: Στο Dna μας ο σεβασμός της αυτονομίας

«Ο κ. Αρναουτάκης είχε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση. Και νομίζω ότι όσοι περιφερειάρχες επέλεξαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση ήταν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» είπε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας αντίστοιχο παράδειγμα με αυτό του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Οπως Κατσιφάρα
έτσι
  στην Κρήτη

ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ΕΙΠΕ Ο ΓΡΑΜΜ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ


"Θα στηρίξουμε εκείνες τις επιλογές με τις οποίες μπορούμε να συγκλίνουμε σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις” τόνισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στη σύσκεψη στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Κρήτη, στο Ηράκλειο. 

«Θέλουμε να υπηρετήσουμε μία λογική συνεργασιών στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων για την περιφερειακή ανάπτυξη, για την τοπική ανάπτυξη. Σεβόμαστε την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Θέλω να επισημάνω δύο μεγάλες διαφορές που υπάρχουν από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πρώτη είναι ότι το 2014 κανείς δεν φανταζόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε την κυβέρνηση το ’15. Και η δεύτερη, ότι σήμερα έχουν περάσει κάποια χρόνια διακυβέρνησης κατά τα οποία έχουμε αποδείξει, έμπρακτα, ότι στηρίξαμε την αυτοδιοίκηση. Δεν θα βρείτε ούτε έναν δήμαρχο της Κρήτης, που να  πει ότι από το υπουργείο Εσωτερικών, από την κυβέρνηση, δεν υπήρξε μία έμπρακτη στήριξη της αυτοδιοίκησης, με υλικούς όρους. Ταυτόχρονα κάναμε πράξη μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση ψηφίζοντας την απλή αναλογική, που δημιουργεί νέες δυνατότητες για την έκφραση των πολιτών και για την χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών. Άρα, όταν εμείς μιλάμε για την αυτοδιοίκηση δεν μιλάμε με μια λογική χρισμάτων. Δεν έχω στον φάκελό μου χρίσματα από την Αθήνα για τους δήμους της Κρήτης. Θέλουμε να υπηρετήσουμε μία λογική συνεργασιών στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων για την περιφερειακή ανάπτυξη, για την τοπική ανάπτυξη. Σεβόμαστε την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης και με βάση αυτές τις κατευθύνσεις θα στηρίξουμε εκείνες τις επιλογές με τις οποίες μπορούμε να συγκλίνουμε σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις”.

Σχετικά με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη

«Ο κ. Αρναουτάκης είχε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση. Και νομίζω ότι όσοι περιφερειάρχες επέλεξαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση ήταν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» είπε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας αντίστοιχο παράδειγμα με αυτό του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα χρήματα που διαχειρίζεται η περιφέρεια, τα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση, είναι πρώτα απ’ όλα των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι ούτε των υπουργών, ούτε του περιφερειάρχη, ούτε του κάθε δημάρχου. Έχει, λοιπόν, έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε όλοι να συνεργαζόμαστε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Και νομίζω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία. Εμείς, και στην περιφέρεια της Κρήτης, με βάση την αντίληψη που σας είπα, την αντίληψη που υπηρετεί την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, εργαζόμαστε ώστε να υπάρξουν πλατιές συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη πραγματικότητα για την περιφέρεια της Κρήτης. Σε αυτό τον δρόμο κινούμαστε, δεν είναι κάτι καινούργιο, αυτό θα κουβεντιάσουμε και σήμερα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: