ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Δύσκολη η συμφωνία της Εκκλησίας με την Πολιτεία

«Το καθεστώς των διακριτών ρόλων Εκκλησίας - Πολιτείας με το νέο Σύνταγμα της Μεταπολιτεύσεως του 1975 είναι σαφέστατα οριοθετημένο για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας.
Η ιστορική εμπειρία των 43 ετών εφαρμογής του κατά την νεότερη αυτή περίοδο αποδεικνύει ότι η νομική αυτή κατάσταση δεν έβλαψε ούτε την ελληνική κοινωνία ούτε τα δικαιώματα των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων».   


Είναι οι θέσεις της Εκκλησίας, όπως τις παρουσίασε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου με θέμα «Μελετώμενες συνταγματικές αλλαγές και οι θέσεις της Εκκλησίας μας», στην τρίτη τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της 4ης Οκτωβρίου 2018.

Ωστόσο αναμένεται να υπάρξει επανατοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα, που θα συγκληθεί για τον μήνα Νοέμβριο, αναφορικά με το ζήτημα των προτάσεων της πολιτείας για τον επανακαθορισμό των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας, όταν αυτές κατατεθούν επισήμως από την κυβέρνηση στην Βουλή.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι προβλέπουν δύσκολη την συμφωνία της Εκκλησίας με τις θέσεις της Πολιτείας, στο πλαίσιο της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: