ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Οι βιομηχανικές περιοχές έχουν αφεθεί στην τύχη τους


Με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα συναντήθηκε η διοίκηση του  Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, όπου τέθηκαν τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις ΒΙΠΕ.   
 
«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, Πέτρος Μαντάς, ο οποίος τόνισε ότι «από τότε που ιδιωτικοποιήθηκαν οι Βιομηχανικές Περιοχές δεν έχουν υπάρξει χρήματα να συντηρηθούν και να επεκταθούν οι υποδομές, και μάλιστα μιλάμε για αυτονόητες υποδομές, που σε άλλες περιοχές της χώρας εκτός ΒΙΠΕ, τις παίρνουν ως απολύτως αυτονόητες. Μιλάμε για ηλεκτροφωτισμό, για ασφάλεια, για φύλαξη, για βασικά πράγματα, που σε πολλές βιομηχανικές περιοχές της χώρας, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο λείπουν», προσθέτοντας ότι «ο ιδιώτης όταν είναι τράπεζα έχει μια διαφορετική αντίληψη».
 
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ επισήμανε ότι η ΕΤΒΑ όταν δημιουργήθηκε σε προηγούμενες δεκαετίες από το προηγούμενο ελληνικό κράτος, «δημιουργήθηκε για να δώσει κίνητρα στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και στην συγκέντρωσή της σε χώρους, που θα είναι λιγότερο οχλούσα. Όταν όμως ιδιωτικοποιήθηκε η ιδιότητα άλλαξε και αυτή η αλλαγή της προτεραιότητας, ότι δηλαδή πλέον ο διαχειριστής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος και θα πρέπει εμείς να πληρώνουμε για τα πάντα και μάλιστα με προσαυξημένα ποσοστά».
Μάλιστα υπογράμμισε ότι η ΕΤΒΑ, η οποία διαχειρίζεται σήμερα 26 Βιομηχανικές Περιοχές σε όλη την Ελλάδα, συνολικά 2.300 επιχειρήσεις και 30.000 εργαζομένους, πλέον για κάθε δραστηριότητα, που ασκεί στα πάρκα έχει ένα εγγυημένο κέρδος 20% συν ένα 10% για δημιουργία αποθεματικού. «Κάθε τι το οποίο στοιχίζει 10 ευρώ, εμείς το πληρώνουμε 13. Και το 10% περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα κέρδη, που είναι και με αδιαφανείς διαδικασίες, διότι εμείς, οι οποίοι θα το πληρώσουμε δεν έχουμε κανένα λόγο στην επιλογή της υπηρεσίας, του παρόχου και στον διαγωνισμό. Δεν συμμετέχουμε, αλλά εμείς είμαστε αυτοί, που πληρώνουμε» διευκρίνισε ο κ. Μαντάς.
 
Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό τονίστηκαν όλα τα παραπάνω, όπως η έλλειψη υποδομών και τα κόστη, που έχουν σχέση με αυτές, αλλά και το γεγονός ότι πολλές φορές, την ίδια υπηρεσία την διπλοπληρώνουν,«και στην ΕΤΒΑ σαν διαχειρίστρια και στον οικείο Δήμο, στην περιοχή, που υπαγόμαστε, και επειδή και οι δυο δεν κάνουν την δουλειά, πληρώνουμε και τρίτη φορά μόνοι μας, όπως είναι η καθαριότητα και αντιμετωπίζουμε σοβαρό θέμα στην ΒΙΠΕ Πάτρας» εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ.
 
Τα μέλη του Δ.Σ. ετοίμασαν και υπέβαλλαν στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μια σειρά προτάσεων, που θα πρέπει να εξεταστούν και να ελεγχθεί αν μπορούν να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο, που είναι ήδη στην Βουλή, και αφορά τη Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων. «Επιχειρούμε μια πρώτη διόρθωση αυτών, που σήμερα δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ο κ. Πιτσιόρλας υποσχέθηκε ότι θα το μελετήσει και θα το ξέρουμε αν θα ενσωματωθεί ή σε ποιο βαθμό θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο. Ήταν πολύ θετικός στο αίτημα και νομίζω ότι είπαμε αυτονόητα πράγματα» ανέφερε ο κ. Μαντάς. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: